prommis med Elvis

Idag gick vi en tur. Och jag har nog duktigaste hunden <3<3 han går jätte bra i koppel och jätte bra utan. Han går hela tiden nära mig. Kommer de folk kan han springa fram snabbt men hinner knappt hälsa utan kommer tillbaka till mig direkt. Kommer de hundar gömmer han sig bakom mig hehe. Han sätter sig korgen under vagnen när han känner för de. Så blir han trött kan han lägga sig där, hela tiden sprang han under.


i morse. snygg stil!


efter stormen =)




med koppel och utan...


efteråt...varade så där en kvart sen va han igång igen.



jaa de blir säkert jätte jobbigt sen när han trotsar, men gäller inte de typ alla hundar? man kan väl inte ge fan å skaffa hund för att de kommer i trotsåldern..... Tindur har oxå varit där. Thias kommer vara där, men de får man väl ta. Kommer nog kastrera han iaf...tror de blir bäst i denna familj.


Dagmar stormen

jaha, då har man varit med om värsta stormen då.
vakna halv 3 av bäbis vakna å ville ha mat. Hade sovit till dess så hade inte märkt av nå storm, så när jag gick ut med hunden trodde jag han skulle flyga bort, blev liksom som en chock! Han pinka lite snabbt sen ville han in. hehe
Efter de trodde jag att huset skulle flyga bort. balkongen våran vändes upp å ner. De lilla runda bordet vi har där ute hade vänds upp å ner.
Strömmen gick och de blev bäck svart!! Trodde man va blind för såg inte ett skit. Hela gatan blev svart. Vi tände ljus. Sen kom strömmen tillbaka efter typ en kvar. Den gick igen efter några minuter. Sen kom den tillbara snabbt igen. Läskigt, aldrig varit med om sånt strömavbrott.
Dan efter va de lugnt, tänkte rida men sket i de. Vi åkte till stallet å kolla läget. Hade jag vetat att de skulle bli sånt här oväder hade jag tagit in hästarna!!!
2 hagar hade blivit totalt förstörd av träd som ramlat över järn stängslet. Stall ägaren hade fullt upp igår. Åsen va som plock i pinn, låg träd överallt. Niclas va snäll å hjälpte till.  
I våran hade verkade allt okay men desas utgång hade blivit sne. Så de gick inte ta ut nå hästar. Antagligen har nån häst fått så panik att de sprungit mot utgången i all hast så utgången blev helt sne!! Hade den inte suttit så bra hade hästarna kommit ut, och gudarna vet vad som hänt då!! Vill inte ens tänka på de!! FY!! Vill inte va med om detta igen och kommer de en till storm ska mina hästar in!

 Hur gick de för er med stormen???



i häst hagen...


sne järnrör (staketet)..






Juldagen va familjen här på besök, lite fika och sånt. Skönt att julen är över ändå!!


Alla älskar Elvis.  Han har blivit så duktig. När vi går å lägger oss så lägger han sig på sin filt utan ett pip. När vi har varit ute och pinkat mitt i natten går han raka vägen och lägger sig.
I natt blev jag chockad att han gick å la sig i sovrummet medans jag matade bäbis. Annars brukar han vilja leka. Han lyssnar bra och jag berömmer han mycke när han pinkar och bajsar ute. Inte hänt så många olyckor inne.
Sen kan han nu gå i koppel. Brukar gå en liten vända, han är jätte snäll och går fint. Vägen hem släpper jag honom så han får springa fritt och då blir han jätte glad, men lyssnar fortfarande super!! Kanon hund <3<3



En otroligt god
lax låda. Men istället för hummerfond tog vi lite kräftstjärtar och lite sån sås =)
Sen toppa vi med ost oxå.



igår blev de tonfisksallad, riktikt god faktiskt, även för en annan som inte gillar tonfisk så bra =)

Vad tycker ni om mina maträtter?? Är de helt onödigt å lägga ut eller gillar ni de???




åsse den glada vackra killen!



sen va mina vackra slampor å hälsa på igår <3<3




Jul i Enköping...

kan ju inte påstå att de va mer julstämning med grön på backen och plus grader MEN kommer man till Niclas syster Åsa är de alltid god stämning. God mat och underbara människor. Blir alltid lyckat när man kommer neröver till dom. 
Tomten kom med klappar. Thias fick en super snygg tröja och en dreggellapp av systern Ida sen en speldosa som ser ut som en nalle av systern Åsa, TACK GULL UNGAR! 

 









Elvis första jul va helt galen. Han flög omkring som en galning och åt allt papper. Han va uppe i varv hela dagen, så senare fick jag tvinga honom och sova för han va helt slut men ville så gärna va med.



on the way home....

Timmarna innan.....

...vi åkte neröver. En liten tomte uppe och stämningen på topp! Lite bilder...


Elvis biter och är helt tokig i hans filt =)




sötaste!


glad tomte!




Julaftons frukost!

fågel

nån som har en aning om vad de här är för sårts fågel??
Den låg på vår balkong. Kan väl inte tänka mig att våran katt skulle ta tagit den...hellre att den åkt in i fönstret eller nått. Men han va uppäten dan efter, kanske våran katt? =)


Hoppning, elvis möte med tindur

I dag åkte jag till Tunalid för att min häst skulle hoppa. Maria hade klätt ut han, så gulligt. Han rev vissligen 2 hinder och va lite seg. Ibland är han skitpigg och ibland as seg...
Men han va sötast.
I morgon bär de av till Enköping. Träffa stora släkten =)
Elvis är så himla kärleksfull mot Thias <3 han är vissligen svår å lära gå med koppel. När jag går ut med han här bara utanför dörren har jag inge koppel. Han lyssnar och kommer alltid tillbaka. Men om vi ska gå nånstans med mkt folk vill jag kunna ha koppel och han vill inte gå. jobbigt. Nån som har nån ide?






han måste bli van hästar ju =)

jobb å körning.

igår va jag i Ljusdal å jobba. Måsta ju visa hur man målar. Haha. På mitt jobb har vi målat trux bågar med "elektrostat". Den gör så att färgen slingrar sig runt bågen. Sen slutade vi måla dom eftersom de skaffat egen box och skulle måla själv. Men de målade med vanlig kopp spruta, vilket tar dubbelt så lång tid. Jag kunde göra 4 bågar per dag och dom gjorde bara en. Så igår åkte jag dit och visade hur jag målade. Tog med hunden, han fick sitta i verkstaden medans jag va inne och måla. De gick bra, ylde lite i början :P

Idag va jag ut till stallet. Körde Tindur i -11 kylan. De gick bra med hunden Elvis. Han va rädd för Tindur först men lät han nosa och sitta på honom. Då gick de bra sen =)





Elvis kikar upp till vänster..



go killarna. Elvis är så himla snäll mot Thias. Super go =)
(lägg märke till söt stump till svans han har =) )


doggy

De har än så länge gått bra med hunden, han är snäll å go mot alla och riktigt mysig.
Han gillar Thias, mig och Niclas en massa. Gör jag mat så lägger han sig på min fot, haha, flyttar jag mig till kylskåpet är han med. Nu har jag köpt sele till han eftrersom han inte gillar koppel. Får vara utan när han är inne för han kliar sig så mkt.
tog med vovve till xyz nyss och där fick han godis av personalen =)



thias leker med sina saker och Elvis med sitt



gillar varandra =)


till å med när jag ska duscha ska han med. min katt gillar inte han =)

sthlm, hämta hund...

Då va man hemma.  Jätte fint hotell med värsta utsikt och nära till stan. Fint och mysigt. Spottar i taket på toan. Enda jobbiga va å höra thias vrida och vända på sig som en galning på natten. Han har ju lärt sig vända sig till mage å de är jätte kul. Bra frukost med. Sen får man ta med hund dit med. Grymt.
Vägen från sthlm blev lång. Vi följde Niclas gps genom mobilen när vi skulle hämta hunden. Han yrade bort oss till en bom, då kom vi inte längre. Sen gjorde den allt för att få tillbaka oss på bommen. Till å med när vi va framme..haha.

Blev en lång tur hem för bäbis. Han börja tycka de va jobbigt efter ett tag. Sov dåligt på hotellet men sov ganska mycket i bilen. Har sovit nu hela natten med (va uppe en gång och åt)
Jaha, hunden då...när vi tog med han i bilen gnällde han en massa. Va inte poppis. När vi kom hem gnällde han mest hela tiden. Vill inte va själv och följer efter en hela tiden., men tydligen är de helt normalt. bajsar och kissar ute, kissat inne 2 gånger men då har jag bärt ut han på en gång. han e en charmknutte iaf...sötis.
Thias gillar honom och när vi hämta han kunde han inte sluta skratta =)


utsikten från hotellet




Jag fick oxå träffa söta Stina. Inte träffat henne på typ ett år. De va mysigt. Vi shoppa lite på Kista galleria och senare på kvällen va vi ute och åt tillsammans. De är så kul å se henne så glad. Mys tjej!!



god mat!





han somnade tillslut efter mycket gnäll.


vikten....

jaha, hur fan går de med vikten då???
Eftersom de stått still typ huuuur länge som helst har jag inte velat skrivit nått om de. Kännt mig ganska värdelös men jag har kämpat på med LCHF maten. Först NU tycker jag att de börjat funka och jag är nöjd. Jag har ätit betydligt mindre än i början, jag dricker mer vatten och jag är alltid mätt. Love it. Sen har de otroligt jobbiga sötsuget försvunnit. Wonderful!
Jag har alltså gått ner 2 kg, minskat 6 cm runt midjan och 2 cm runt höften bara de senaste 2 veckorna.
Niclas har varit gullig och masserat min mage nästan varje dag. Jag tänker på att alltid dra in magen jämt. Jag har börjat må bättre och ler mer =) 


För ca 2 veckor sen och nu idag...lite skillnad =)

Fisen har blivit snabb och vända sig, och blir riktigt glad när han vänt sig =)


Go grisen <3




Igår blev de fänkålsgratäng och gott kött! Väldigt enkelt å göra, fast gjorde misstaget å ha för stora bitar fänkål.


Nee äter inte mer än så faktist =)

Broddar!

Eftersom jag vet att de är en del hästfolk som läser min blogg så tänkte jag rekomendera en sak.
De har ju varit väldigt hårt länge nu och broddar slits en efter en. Skit drygt när de slits så pass mycket att man inte får ur dom. Jag va så less på detta. Niclas kollade upp andra broddar. Han hittade några som hette Elitbroddar. Vi skodde hästarna förra helgen och har haft dom sen dess. De har knappt varit snö och halt och hårt i backen. Personligen tycker jag att dom är jätte bra, dom slits inte alls lika mycket som vanliga broddar. Visst slits dom nu när de är grymt hårt i backen, men kan tänka mig att de inte slits alls när de är snö. Jag älskar iaf dom, tycker de är kanon på is, snö och slits inte mycket.
Så de rekomenderar jag. Dom är lite dyrare men vad gör de om de håller längre? De finns olika pris på internet. Men ett ställe jag rekomenderar på som är rätt billig är ett ställe i sthlm. Man skickar bara ett mail om vad man vill ha och får tillbaka en faktura som man betalar sen skickar dom de. Snabbt och enkelt.
Ni som har testat dom själv, vad tyckte ni om de??
(hörde att de hade problem med några stycken 2009 när de hade blivit fel i tillverkningen)


Idag ska jag ÄNTLIGEN klippa mig. De va väääldigt många månader sen jag gjorde de. När till å med Niclas säger att jag borde gå och klippa mig, då har de gått långt. Tror faktiskt att de va i mitten av sommaren faktist. Men min frissa fick barn och jag har haft ångest å gått till en annan, men nu måste jag de ändå.
Frida ska följa med å va barnvakt.

De blir oxå jobbet en sväng idag, börja på med ett par inne dörrar jag lovat att måla.

Mamma följde med en sväng på babysim igår. Tog lite bilder =)


glad tjej !

Jag är glad idag. Första gången på länge som jag känner mig riktigt glad!
I fredags fick jag umgås med de bästa Frida och Emma... (vissligen hade jag å Niclas ett litet bråk men sånt händer i ett förhållande)
I går (lördag) börja de med att jag tog Thias  i bärselet och gick över till Frida för att väcka henne. De va vid 12 och naturligvis sov dom, men när jag kommer där med sötaste bäbis kunde de inte göra annat än gå upp.
Mamma kom över med julgransfoten och lite jul grejer.
Jag bestämde mig för att köpa en gran, överraska Niclas lite. Han har alltid tjatat om en gran och jag har inte varit jätte på den iden. Men tog Emma med mig och köpte en gran på ica brevid mig. Min bror Stefan kom och hjälpte till. Vi klädde den med ljus och pynt. Sen kom Frida med julgrans mattan.
De va fullt hus...när Niclas kom hem började hela högen sjunga en julsång. Han blev så glad när han såg granen och sa att den va jätte fin.
Sen gjorde jag mat och bjöd på lite mat. Sen drog alla hem... (jag som började trivas med allt folk =)=)=) ) Dom skulle hem å städa för Frida skulle ha fest.
Jag gick till henne vid halv 9 tiden. De hade börjat droppa in lite folk. Jag tog några glas vin och hade så trevligt med att träffa massa folk igen. De va helt underbart å träffa folk igen!! Gick hem typ 23 tiden.  Så nu kommer jag kunna leva på de ett tag.
Senare idag tänkte jag åka till min häst och rida lite. Nästa helg blir de sthlm sen tänkte vi ev hämta VÄRDLENS sötaste hund. Fått fina mail av uppfödaren. Han börjar tydligen säga till redan när han vill ut och in. Hon har verkligen fastnat för honom. Jag längtar efter sötast!! Då får jag nått å göra, å de behöver jag!!






maten. Jävligt god, fänkål, lök, räkor, kräftstjärtar och paprika.

Tomten, hund....

De skulle tydligen hållas på lite mer uppe på tomten...jag som trodde de va klart =( tänkte att jag kanske fick ha min man ifred men neee. Blev inge sthlm i helgen. Får bli lite mys med Frida å Emma istället <3 mys de med. Igår åkte jag till Fridas mamma där hon höll på baka bullar. Kan man låta bli nybakta bullar??? Ne...jag tog 2 stycken. Usch vad jag kände mig som en tjockis....men ack så god dom va =) de va de värt.
Sen åkte vi hem till Fridas place å kollade på "tjenare Kungen" den e härlig =)

Har nu skaffa medlems skap på Friskis. Nästa år blir de till å börja träna, tjohopp vad roligt. Alltid roligare när man är några stycken, då blir man puschad å göra de.

Längtas efter våran hund. Han va till vetrinären här oom dagen och då klämde, böjde, kännt och undersökt honom utan anmärkningar. Sen har han blivit chip märkt. 
Han var så cool och trygg och imponerade på veterinären. Så underbart å höra! Igår fick jag ett till mail där hon skrev:
Elvis är heeeelt underbar! Rött hjärta En gossebjörn! Känns vänlig och trygg! Älskar att vara ute! Kyla och snö bekommer honom inte ett dugg!!!
Han kommer att bli en underbar stallkompis till dig!!!!

Ska bli så mys å få hem honom =)


igår. JÄVLIGT god mat. Kyckling, blomkål och curry sås...JAMMY!!



han gillade inte smak maten iaf =)


tråkigt

va tråkigt om videon är fake....för den ä ju bra och berör folk.
Jaja, tyckte iaf att den va bra och den såg ganska riktig ut för mig...
Jag tror ju att videon han gjort har gjort att han mår bättre och kanske la ut den andra videon efteråt när han fått massa folk som stöttat han. SÅ tror jag.
Han måste kanske visa upp ett fake me för att hålla masken för att folk inte ska tycka synd om han. Känner igen de då jag varit där själv...
sen erkänner ju han att han har mycket vänner nu inte att videon är fake...så håller mig fortfarande till att den är riktig =)

berörd..

Denna video är väldigt känslosam...man kan inte göra annat än beröra och få en liten tår i ögat.




UPDATE, PLEASE READ
To all my friends and supporters,
I made this video 4 months ago just before school was about to start. I was 13. It was a very emotionally dark time in my life. I made the video at 4:00am in the morning; I hadn't been sleeping at night for a long time, too many things going on in my head. I was dreading going back to school and I had not come out to my family yet. Only my closest friends knew. I didn't know how to say what I needed to say. All I could think about were all the bad things that had been happening at school last year, every year for that matter. I just couldn't bare to go through that anymore. I was done being fake happy, pretending hateful words didn't hurt, done hiding it from my family.
So this video was made for my friends that had moved on to High School who were worried for me, to say to them that I was going to take a stand, and to the haters at my middle school that I'm not going anywhere. I am who I am. I posted the video here and told people were to find it. That was it.
My friends were moved by the video and thought I did something important. I was encouraged to upload it to my Facebook page so more people could see it. Maybe it could help someone else going through the same thing. So I linked it Dec. 1st. My Parents saw it for the first time Dec, 2nd.
Then..... all this happened.
I never expected in a million years that it would have such a wonderful impact on so many people. I am truly humbled and truly thankful for all the love, encouragement and support from people all over the world. It's been incredibly overwhelming. I don't know what to say. Thank you so, so much!
Lastly, yes you have seen me happy in a couple short videos replies I posted; I would think that would be a good thing , and yes I do have friends, my High School friends, and I have made friends because when I came out they realized that they had hurt me and that they fealt sorry. The video is real, and true.
In the last few months everything eventually came out in the open, I felt a huge weight off my shoulders; I'm happy, I'm excepted for who I am, I'm more confident and feel stronger every day.
Thank you all, Love and peace to all who are hurting.
Jonah Mowry

poppis på jobbet....

Dom ringde från jobbet  å sa att de behöver min hjälp. Dom tyckte att jag målat bågen så himla bra att jag måste åka till Ljusdal v 51 och visa hur en elektrostat funkar och hur jag målar med den. Dom använde vanlig koppspruta där och hann bara måla EN båge om dagen. Han hade hört att jag hann med 4 bågar om dagen och ville att jag skulle komma å visa han hur man målar med elektrostaten. Så får väl göra de då. =) Sååå himla kul att man får credd för nått man målat. Då vet man att man fortafande är bra.
Niclas får vara hemma och vara pappa ledig.
Tyckte de bara va så roligt =) nästa vecka måste jag in på jobbet och måla 2 inne dörrar. Måste göra de eftersom han hjälpte mig med transport taket.


bågar som jag målat förr..



fick bli fiskgratäng med blomkålsmos igår....gott som tusan är de =)

mat, jobb å fest

Lite mat =)


Baconlåda, förjäva gott =)



hamburgare..får man äta med bestick men gott gott =)



idag blev de detta, blomkålsmos med förjävla god ryggbiff



vi förökte väl ge han lite gröt men han va inte riktigt intresserad. kom mest ut igen.

I morgon blir de full rulle. Ska försöka få upp bäbis i tid. Ska till jobbet och visa en ny kille hur man målar trux bågar. Verkar som vi ska få tillbaka dom nu. Jag som tyckte de skulle bli skönt å slippa, men de verkar ta lång tid för dom andra å måla bara en båge....experten JAG måste visa hur man ska göra.

Vi hade firma "fest" i lördags . Som vanligt blir alltid nån full och dryg, denna gång va de nästan alla full å dryg.  Snacka massa gojja. Vi skulle äta ute och ta en öl. Som vanlig höll nån på bli utslängd. Ett under att alla va kvar så lång tid.
Jag gick hem kl 21. De började 18 så tyckte de va lagom tid å komma hem då. Bäbis hade riktigt skrattat då, som jag missade..ursch!


äntligen chilla!

Ja men grunden på plats. Vi hade tänkt å göra juta golvet till garage golvet själv, men de börjar bli för kallt och för hårt där uppe.. Går knappt å göra nått. Så vi gör de till vår istället. Alla rör är inlagda i helgen och nu väntar vi bara på huset som kommer om en månad =)
Nu behöver vi inte göra nått alls där uppe..sweete! Så Niclas kommer va hemma mer.




valp

Vi bestämde oss för å kolla på en valp igår...22 mil bort. En liten å söt valp. Egentligen visste väl hon inte riktigt va de va för raser men hon hade skrivit på annonsen Dvärgpincher, Papillon och Chihuaua. Hennes hund och pappan visste dom inte va de va riktigt. De flesta av valparna liknade en Chihuaua och pincher.
Alla va så olika den andra. Den ljusa va ganska lång och liknade mamma, den va upptagen, sen den mörkaste va lik pappan, den va oxå bokad. Sen va de en tjej och en kille kvar, tjejen hade halvlång svans och kort hårig, halv mörk och killen hade ingen svans och va lånhårig. Han va inte lik nån...lite som "den fula ankungen". Men så himla söt, vi fastna direkt för han. Han va lite lugnare än dom andra och kunde gå iväg själv å leka och kunde gå å lägga sig ensam, han va goast mot Thias med. Så han bokade vi. Han kommer bli vår nya familjemedlem nästa år =)




Han ligger längst till vänster.



mamman....



katten som verkligen ska ligga PÅ en...


Bäbis fina stil, äta med foten upp i luften.


gott med choklas mousse.


god blandmat, bacon, korv, lök och lite sås samt broccoli. Gott va de, mitt egna recept =)

RSS 2.0