järvzoo

Vi åkte till Järvzoo igår när de va lite kallt men soligt väder. Vi fick se nästan alla djur förutom räven tror ja, men de ser man ändå så ofta här =)
 
Väldigt tam och nära ekorre.
 
snacka om jobbigt å gå runt med dessa horn :P
 
Thias somnade en sväng, borde vi oxå gjort halvvägs efter all uppförs backe som vi gick =)
 
 
till å med lo såg vi =)

grävdags

Jag kom inte ut från hemmet i måndags när de börja gräva här för elen, superkul när de börjar köra trakorn utanför kl 6 på morgonen dan efter.
 

Midsommar helg

Midsommar helgen över! Trevlig helg med sällskap.
Ja, på midsommarafton åkte vi till Hagmyren och tittade på hästar och massa folk. Sen va de hem å invänta mina syskon. Alla kom. De blev grillning med min efterrätt, jordgubbar och melon. Jammy!
Lördagen ville storebror åka till Järvsö marknaden, så då åkte vi dit. Va där i några timmar, trött i min arma kropp efter båda dagarna. I dag åkte vi till sundsvall och handlade lite ute möbler till nya altan =)
 
 
 
 
 
Ja vi va med om en stor grej i hög oxå idag. Jag hade varit ute och kört med min otroligt pigga Tindur och med mig va Åsa/blomman. Vi hade precis kommit tillbaka då Märta i stallet sa att de small massa från åsen och nu hade de börjat brinna. Vi såg elden mellan träden från stallet, ringde Gunnar sen 112. Gunnar hade åkt dit, tagit reg numret, sen åkte tillbaka till stallet och sa att en bil brann. Vi gick upp och de va inte så mkt kvar av den. Tydligen hade nå små glin kört upp bilen med världens fart sen ställt den där och satt eld på den å stuckit. Polisen visste tydligen vilka de va. Onödigt tycker jag! Tänk om vi tagit andra hållet, då hade vi troligtvismött dom!
Tack Åsa för lånet av den sista bilen, Niclas kassa mobil suger ju :P

inge mkt sparkar, sto i hagen...

Kan ju inte säga att den i magen inte gör speciellt mycke väsen av sig. Känner knappt av den. Puffar lite på morgonen. Sen känns inge mer. Lite skillnad med Thias, han kände jag tidigare och hela dagarna hela tiden efter de.
Vi ska på 3D/4D ul här i juli, den 11de. Försöker fixa hundvakt till Elvis några dagar då men ingen har nappat än, kanske du är sugen? Väldigt lättsam hund =)
Tindur har börjat fått stått ute nu dygnet runt. Får se hur de går men de ska väl inte va nå problem =) Ska börja ge han bakjäst, hört att de är rätt bra (nån mer erfaranhet vad men kan blanda med, tänkte ta vetekli som han ätit förut), sen tänkte jag börja köra han till veckan. De ska man tydligen kunna göra ganska snabbt. Han galopperade som en tok i hegen igår. Gull killen med massa energi :P 
Och Pilo den lilla(!) hingsten har fått ett sto i sin hage, som naturligtvis blev hans. Fast hon ville vara med Niklas, men han ville inte vara med henne. Igår gick de runt runt flera varv runt bajshögen i hagen, Niklas först sen blomman sist Pilo. De va inte några varv heller, sen bytte de varv och tog de några gånger :P
 
Förrvirrande denna nya blogg :s
 
Gårdagen rätt, pasta med philadelphia ost och lax =)
 
Däär skulle han ligga....
 
 
Har köpt en tomat planta som ska planteras. Önskar man hade riktig trädgård så man fick plantera grönsaker och annat mys! Nästa år!

shockholm en dag

Åkte till sthlm å mötte upp Niclas där han varit på kurs sen måndags. Vi gick in på grönan först i fredags sen gick vi  runt lite i solen.
Sov på hotell i en jäkligt skön säng. Niclas snarka som en tok för han hade inte kunnat sovit nått på  hela veckan  och Thias hostade lite som vanligt, inte mycket sömn för mig. Men i natt där emot somna jag som en klubbad säl. Samma med både Niclas och Thias :P


på donken med pojken, han gilla maten :P



på väg till grönan



pennan gilllade han mest =)



ballong kul!



ge mig en öl!! =)  (på hotellet)



vi va oxå på Aquarium med fisen, fiskarna va intressanta =)


Är oxå glad att Tindur blivit rätt bra och att Pilo hittat en hage uppe så han slipper bli så tjock :P

tindur har fått börja....

Tindur har fått börjat stå i en större hage. Känns inte som jag hade nå annat alternativ faktist. Han blev superglad och travade till å med. Såg inget i stegen att han skulle ha ont eller må dåligt. Verkar bättre i benen nu.
Haft fullt upp hela veckan ändå, mycket har varit stallet. Så tiden har gått fort. Fast idag åkte jag ner på stan en sväng och åt lite mat med Thias sen hämta min efterlängtade symaskin som varit på lagning i typ 2 månader nu.
I morgon tar jag med barn till sthlm och umgås med Niclas, lite mysigt hotell och bara rår om varandra.
Elvis är hos pappa. Han gillar iaf min hund, alltid nått. Han är alltid lika positiv om att jag bara skulle skaffat ett barn, de hade liksom räck säger han. "förstöra din kropp igen" "oj ser att du börjat fått mage" suckar och skakar på huvudet, tråkigt när han är neggo om de :S men som sagt han har ju alltid gillat min storebror mest för han va först född. Tycker ändå han kunde gett fan å säga nå.


idag när vi va å käka lite....



Thias har en förmåga att roa sig med Elvis. De roligast som finns är att ta hans ben och vifta med de. Tur  Elvis är så pass snäll att han inte gör något, han är en stabil hund faktist. Riktigt bra! Lite för bra hund faktist. Enda gången han skäller är om han hör nån där ute som kommer. Men de tycker jag bara är bra eftersom de inte går så mycke folk här och kommer de nån vill man veta :P
han saknas när han är borta. Vill inte göra mig av med honom <3 är tomt...

update veckan som varit...

vilken tid de tar att uppdatera.
Ja men iaf så har Tindur fått varit lite ute eftersom han fick damp i boxen men nu i morse så va han varm i hovarna och hade puls så nu får han va inne ett tag. Detta är inte kul!! Usch! Ge mig tips nån!! Han är inge rolig å ha å göra med nu!
Niclas har åkt på en sablans kurs tills på fredags. Usch! Kommer sakna han, satans göra! Jag blir ensam, men kan ju va lite skönt de med ibland, om barnet vela lägga sig i tid vill säga :P
Igår hade jag planerat lång tur, skickat till alla med häst som jag kände och fråga om de skulle vara med. De va ca 35 som jag skicka till. EN följde med, och nee vi tog ingen lång tur. Va meningen att vi skulle göra de förra helgen men då regnade de konstant i 3 dar. Nu hade de varit fint hela veckan men naturligvis så började de regna vid 15 tiden. Fast va inge regn när vi red ut, men när vi va längst bort på turen kom en skur och när vi va nästan hemma slutade de. Fan va underbart! Inget gick som planerat, men gulle Rebecka som hängde med å red iaf =)

Vi trängde ihop oss i ett litet badkar allehopa här om dagen, mysigt tyckte thias :P




Sen blev Casper kastrerad oxå här om dagen. Vetrinären sa att de va de största ballarna han sett på 30 år, gegantiska! Jag lägger upp en liten bild om de är nån ni vill se, kanske inte så kul :P
Den som inte vill behöver inte titta =)




besiktining, fång, UL

Ja men lite finns de att berätta iaf. Besikningsmannen från älsvbyhus va här, den mest oseriösa jag någonsin träffat, medans vi prata och visa tapeterna så prata han om att han köpt en båt här omkring förut, att han spelade fotboll osv. Han tittade knappt på tapeterna. Riktigt tråkigt! Men vi sa att vi ville ha precis alla tapeter nya, så vi tänkte ta semester då och göra nått så vi slipper va hemma då =)
Sa att de har tills sista juni på sig.

Igår va vetrinären och kollade Tindur. Han hade inge kvar av fång känningar, bara pyttelite ökad puls i ena fram. Men mycket bättre. Så nu kan man börja få ut han i en sjukhage till å börja med. Han är HELT tokig nu när han stått inne så länge, nästan så han springer över en när man går in i boxen, helt tokig. Men förstår de, han har ju inte stått i box länge förut. Men skönt att de börjar bli bättre iaf.
Pilo får stå inne nätter nu ibland eftersom jag är rädd att han oxå ska få nå känning. Starkt gräs och jävligt stort bete är de.

Sen tittade vi på bäbbe igår. En fullt frisk och kry liten krabat som hejade på oss från magen, lite roligare å se en denna gång. Vi tyckte vi såg en snopp så blir en kille till, men kommer bli roligare för Thias med när de är så pass nära inpå. Vi får se om de blir nå fler om några år, jag har väl sagt 3 barn från början, men vill nog vänta några år innan dess iaf. Blöjfria barn vill ja ha iaf :P
Nu är de bara namn som är svårt så vi får klura ut nått =)


snart snart snart!!

nämen nu är de ju faktist bara 2 dagar kvar till de efterlängtade UL. Spännande värre. Fortfarande inte kännt nå sparkar och känner mig inte speciellt stor, kanske inte är nått :s tänker jag ibland. Men får bevis om de finns nått eller inte på tisdag.
Thias va SUPER grinig igår, jag tror tamme fan han grät hela dagen. Han hade hostat en del under natten och Niclas hade fått gått upp nästan varannan timme. Så de kan ha varit därför. De märktes att han va jätte trött men kunde inte sova. Så han sov jätte lite på dagen med. På kvällen la vi han i hyfast tid och han somna efter ett tag, sov rätt bra i natt, vakna och grät några få gånger bara.
Idag är de bättre, lite grinig i morse men bättre. Höll på somna när jag matade honom :P
Den där sablans hostan går inte över, haft den i 1½ månad nu. Ringde rådgivningen igår men dom sa att de fanns inte mycket å göra. Ge han å dricka bara.

I morgon blir de besiktning igen på huset, hoppas på att allt går bra och att vi får omtapeserat nån jävla gång!!!

Lite bilder. Dom första bilderna är när vi cykla till lintjärn.








De är synd!!! Att Tindur ska gå å bli dåligt, när han är snyggare än snyggast just nu, riktigt i form och snyggt musklad, då går han å får fång känning :( kolla musklerna under magen!!



Idag fick han gå i kalla sanden i ridhuset och träffa bond en sväng, tror han gillade de, även fast han mest letade efter mat. ser väldigt glad ut iaf när han får komma ut lite =)



vi pyssla lite med gärstrummet igår, lite trevligare nu kanske =)

Fång...skit grejer...

Jaha, super kul och dyr historia. Tindur har fått fång känningar. Inge roligt alls! Vi märkte att han stod och tog upp alla benen ibland och verkade stel. Funkade inte alls som han skulle. Så ringde vetrinär igår (som tar betalt tamme fan för allt) och hon kontaterade att de va fång känningar. De hade inte blivit nå allvarligt än så länge och går väl förhindra. Men total boxvila i en vecka. Hon skulle återkomma på tisdag och se om den dyra medicinen funka annars får vi byta. Dyrt dyrt dyrt!! Ringde hovslagare som varit där innan att han skulle ta av skona och de gjorde han på en gång.
Så nu ska han få medicin en gång om dagen.
Trist. Så less, min foglossning kommer och går, har fått tillbaka mitt bälte och de hjälper fruktansvärt mycket.
Nu börjar barn bli grinit så vi drar ner till stallet och mockar åt hästen medans han sover i vagnen.
Tjo hej!!!



RSS 2.0