lördag sista april

ja men dagen började med att jag och älsklingen hängde lite på stan i typ 2½ timme.
Köpte lite olika grejer. Niclas hittade ett par jeans, jag köpte en sov tröja och sov shorts. Sen lite smått å gott som blutsaft, tabletter mot sura uppstötar....love when maten kommer upp en sväng mellan åt. Sen hittade Niclas badkräm och shampoo kids, de brukar alltid lukta så gott. 
Sen åkte han till mamma och fixa med hennes altan, jag åkte till stallet och skritta Pilo med hanna och erika. Träffade på åsnan igen som låter som en båt som kommer, haha sötast. ägaren till åsnan kom ut och vi pratade lite. Den andra åsnan hade dött och hon letade nu efter en häst som hon kunde rida på. En lugn trafik säker ville hon ha, så vi  fick gärna höra av oss om vi hittade en till salu :P 
Sen gick vi ner med hästarna på ett bete så de fick äta lite gräs. De måste ju vänja in sig nu. Efter de hämta jag Tindur så han oxå fick käka lite gräs =)
Sen hem och byta om, vi åkte runt lite och hamna på högliden. Där elda dom som fan och sålde korv å bröd. Korven kostade 5 kr styck och en festis 5 kronor. 3 korv med bröd samt en festis blev 20 spänn, mysigt värre :P









pilo gubben!

ne men nu har jag tröttnat. Nu blir de andra bullar när de gäller Pilo. Tröttnat på linda och fixa. Så nästa vecka ska jag börja med laser, massage samt sträcka ut han. De är en tjej i stallet som tävlar sina trav hästar som kör med de varje vecka på sina hästar, inte allt då men laser iaf. Jag ska köra allt nu sen köra med laser ett tag. Jag hoppas nu på förbättring, har liksom tröttnat på vänta och han får bara mer å mer mage...
Så nu blir de ändring! Han SKA bli bra!! Min lilla fläsk hög!! =)


idag träna vi lite med pressenning och en stor boll, ingen reaktion från Pilo....stona i hagen brevid va roligare!

HUUUS!

nu har nissarna varit där och marken är klar. Nu ska vi bara ha ett byggnads möte i maj sen är de bara börja bygga :D ::D jag ska få ett huuuus! Ett hus med min drömkille!! Volvo har vi, vovve kommer vi skaffa när vi flyttat in i huset och villa är på g. Man har jag och barn på väg, va mer kan man begära?? =)
Kommer bli underbart!!
 
Pilo är mkt bättre i benet, tror inte han har mkt blödning kvar nu. Va å tröck hårt på de igår och ingen reaktion alls. Visst vackar han fortfarande i traven men kan tro att de är för att han så länge stått och vilat på ett ben, man kan bli lite stel i höften då. Tränar lite med honom i backar och skog så han ska kunna lära sig lyfta mer på fötterna och bli bättre i höften. Ska tillbaka till vetrinären i slutet av maj.

Ibland funderar jag på om ailen i magen nånsin sover??!! Han är vaken fan jämt, hela magen rör sig, han är helt tokig. Tror den enda gången han sover är när jag sitter på häst ryggen :P

Idag ska jag till stallet på eftermiddan, har båda hästarna idag. Niclas ska fixa med v70 in. Nu är min v40 klar för att säljas. Rutan är bytt och däcken är bytt. Han blev mkt tystare när vi bytte ut bak däcken. De va slita innerst inne för de va fel inställda. Har fått köpt helt nya däck till den. ALLA däck, både sommar och vinter. Surt.... sätter ut annons på den i helgen =)

slicka pung....=)

2 gånger idag haffade jag min mongo katt när han slicka pung. Han ser bra fet ut när han gör de med :P
De räcker inte att man har balkong dörren öppen mitt i natterna för de gånger han varit ute och kommer in gnäller han skit högt när han kommer in för han vill att ALLA (inkl mina grannar) ska veta att han är hemma! Tack Giis, du är för underbar!!






jo men ska jag erkänna....

jo men ska jag erkänna så tycker jag att de känns konstigt att många av mina bekanta, vänner, familj hör hellre av sig till Niclas än till mig nu för tiden. Är de nått så är de han som får messet eller samtalet. Även fast de kanske har med oss å göra. Varför gör man de??
Som på bröllopet tex, då va de en av mina vänner som hade ringt Niclas för att frågra en grej om bröllopet, dom hade typ kanske träffats en eller 2 gånger. Hon hade ringt mig EN gång så va de upptaget. Niclas hade inge batteri på sin mobil och hon hade ringt han 70 gånger, även flera timmar senare. För att de va upptaget EN gång på min mobbe....jag fattar bara inte. Är jag så svår å ha å göra att folk i min närhet väljer bort mig och föredrar hellre niclas??
De gör min faktist lite lessen å se nära föredra han hellre än mig....





idag toog vi en mysig lååång skrittur på pilo, med oss hade vi erika och hanna. Fina mysiga vägar hittade vi, han verkar så glad pilo. Ser så mysig ut. Efter turen betade han lite gräs runt stallet och blev som tokig efteråt, som hingst på nytt. Vackra pilo!

på fredag kommer de nissar från gävle och räknar ut vart tomterna ska vara på de stället vi vill bygga hus på. Så de kanske blir nå gjort snart.

v26

Ja men i helgen som va gick jag in i vecka 26. Tiden går fort. De lilla undret växer och blir starkare. I morse sparka han vilt igen. Svär på att de kom ut en hel fot ut ur magen. Hel renovering skulle jag kunna kalla de =) Ibland är han så himla lugn en hel dag att man undrar om de lever och ibland håller han igång heeela dagen. Ibland träffar han en nerv som gör att man hoppar till, man lever liksom sitt eget liv och kan skratta när som helst på dygnet, bara för en rörelse som görs i magen =)











han är fan ÖVERALLT denna katt!!

måndags dag...

ja men idag har Niclas varit hos mamma å hållt på med altan, medans jag har varit i stallet å myst. Ridit Pilo i skog och sandtag med Hanna. Han verkar må så mkt bättre nu, när jag tog ut han så travade han till å med en bit till hagen =) jag har smörjt mina sadlar och tagit hem alla schabrak och vojlockar så jag kan tvätta de, måste nog köpa med nya sånna, hade alldeles för lite upptäckte ja =) blir smörjning av träns på onsdag tror ja.
När jag skulle ge pilo godiset när jag hade hoppat upp på han så bet han mig i fingret istället, eller jag stoppa väl in fingret för mkt så han tog en tugga av mig istället, blödde hela rid turen och när jag kom tillbaka hade de torkat och de såg värre ut än va de va. Men de lossna en skinn bit faktist.



fick ett mms av Niclas....duktig min man e...<3


western sadel...

Tindur fick prova en sadel som vi syskon hade som liten. Måsta prova om den passa och de gjorde den, nu ska jag bara lämna in den till sko makaren för ena stiglädret är trasigt. Men va fin han blev =)
lite dåliga bilder bara...
Som sagt detta är en BARN sadel, finns inte en enda vuxen som får plats i den, den ska vara liten och inte sitta perfekt =) tanken va att barn ska kunna rida på min häst med denna söta sadel. Mina barn så småningom! :D kan va lite otydlig ibland :D





(fick kommentaren att den såg liten ut och ja, ska den passa på en a-ponny så klart den är liten. Bryr mig inte i om  den sitter jätte bra eftersom ett litet barn ska använda den i en kvart typ, då spelar de ingen roll hur den sitter :P utan att barnet sitter kvar =) jag testa för att se om jorden gick runt på honom bara, inte pass formen och hur den sitter på han :P de e ovesentligt )

mamma och gammalt.....

Idag!! En SJUKT varm dag, har varit 20 plus. Jag va ut på en skritt tur med josefin. Vi klättrade och gick i skog så de fick lyfta på fötterna. Helt sjukt bra. Pilo blev svettig, han har ju bara gått på raka grusvägar och släpat fötterna efter sig. nu fick han verkligen se till att lyfta på fötterna. Va taggad han blir och va kul han tycker de är! Helt sjukt underbart. Visa josefin lite skogs vägar så hon kan rida där med han sen =)
De blev dusch för både tindur och pilo =)



Sen åkte jag till mamma, Niclas har på börjat med hennes altan idag. De ska bli en större, bättre. 2 av mina bröder va där med, lika uppkäftig som vanligt =)




gick upp på vinden för å kolla om mamma hade smått kläder sen vi va små, hittade lite, de mesta va mina kläder sen jag va liten, men lite pojk kläder med. Sen lite lakan och snuttefilt sen mamma va liten. Snutte filten är den första bilden =) visst, de är inte speciellt skit snygga, men tycker själv de är lite kul att mitt barn ska få ha de kläder man själv använt eller mina bröder haft =)






hittade oxå denna som min MORMOR fick när hon va 3 månader gammal av sin pappa...så den är väldigt gammal!


en liten tripp på påsk....

Vi har 3 bilar men ingen som vi kunde åka med ner till Enköping. V40 har ju spräckt fram ruta och dåliga bak däck (har inte bytt än) v70 går som skit i däcken/hjulen så den kommer man ingen vart med, Niclas vento har dåliga bakdäck (har dom men har inte bytt) så vi fick ta en A3.a från Niclas jobb, fast de va dubb däck på den. Dom har inte lyckats bytt än, men de va en billig diesel. De är 30 mil fram och tillbaka dit och när vi kom tillbaka till hudik tanka vi fullt....27 liter =) ja, men rätt lagomt draget med soppa!
Vi käka påsk middag hos syster Åsa och fikade efterrätt som vanligt...
Vi gick en sväng på den värdelösa marknaden som dom stängde vid 5 tiden, värdelöst! Väldigt skillnad på folk där nere, väldigt mkt utlänningar tyckte jag. Sen mkt tonåringar som klädde sig modernt :P
Vi satt å tjöta med ALLA Niclas syskon sen åkte vi hem vid 8 tiden =)

Idag blir de en skrittur med Tindur och Pilo, Josefin rider Pilo...sen ska vi till mamma vid 3 å käka lite.










otrolig daaag!

en helt oooooooooootroligt underbar dag =)
I morse bestämde jag att Niclas skulle hänga med mig och pilo i skogen. Att han skulle gå med oss, han har sagt att han vill springa och gå i skogen istället för gym, så vi gick på små stigar och i sandtaget. Pilo blev riktigt taggad och såg väldigt nöjd ut av att få göra nå nytta. Han blev faktiskt svettig av att bara skritta, varmt idag, varit runt 20 plus! Underbart att kunna gå små stigar igen =)
Sen fick vi för oss att gå och käka plankstek på 49.an, himla gott de där!! mmm
Min bil fixade Niclas med igår, den är ny tvättad i klädseln invändigt, mycket fint!! sen tvätta han utvändigt med!! Snygg bil!! Nu är de bara den spräckta fram rutan som ska bytas på onsdag sen ska den ut på försäljning :P
Nu håller min man på att fixar v 70 in så vi har nått att åka i :P


ikea osv.....

idag har jag varit på ikea och biltema. Handlat lite smått å gott, like krukor, matta till hallen och ny lucka till diska maskinen, så nu är den samma som övliga köket. Titta så snyggt de blev....
före bilden....

efter...

diskmaskinen borta =)

köket jag vill ha i mitt andra hus är väl nå sånt här, iafkaklet gillade jag som fan, sorry för dålig bild, bidde mobben.. mysigt å fint =)



red Pilo idag...klättra lite i sand taget, han tyckte så mkt om att komma ut idag att han själv valde en längre väg hem =) sen när vi kom tillbaka till hagen gjorde han nå trav steg i hagen, såg glad ut pokjen min!

v 25

Jag måste erkänna att jag har världens finaste mage <3
min guld gris pojk!!
v25 är jag i nu =) åsse sparkar vi inte på mamma på nätterna!! =)



tasig ruta...

Tum körde Pilo idag för att se hur han va i benet. Han svackar fortfarande med höften och ser lite halt ut fortfarande, men kan tro att han står still så mkt och vilar på banbenen mkt och belastar de. Han står väldigt mkt still.. 
Blir inge byta av hage, prata med stall ägaren och han skulle flytta stona till en stor betes hage om bara nån vecka så flyttar med han då, Tindur får hänga på han med =) blir blandning av både ston och vallaker. Pilo kommer bli så lycklig =)
Red sen en sväng med Tindur och martina, klättra lite i sandtaget, skönt å kunna göra de igen =)
I moron blir de en tur mad hanna =)
De va en unge på stallet som råka kasta en sten i min fönsterruta på bilen, skapligt lyckat eftersom man är på väg å sälja- Men blir ju inte jag som får peja för de.

 
krutov sakna Tindur...myyys






giis gör "thiller" =)

party i magen...

Tindur skötte sig såååå himla bra på lektion igår, bortsett från några bock språng i gallopen =)
Får massa beröm av ridläraren som är så förvånad att han verkar va så lättlärd och smart häst. Hon tyckte jag skulle tävla lite smått i dressyr, haha jag tävla?? nej va. Men hade nån annan vela gjort nå klubb tävling med han så hade de varit lugnt =) Han är så duktig min lilla fis, och han är smart, ibland undrar jag om de är han som lär mig rida =)
Vakna halv 5 i morse och har inte kunna somna om, de har varit full party i magen och han sparkar så mkt att jag tror han kommer ut när som helst, de är inte en lugn stund! Trött är jag, men bara till att gå upp och dra mig till stallet.
Tänkte jag skulle byta hage på pilo, så han får gå med nordsvenskar och massa andra roliga blandningar av hästar, ska prata med stallägaren. Där kommer han kunna springa av sig mer så han inte blir så fet som han är nu...och kommer kunna sysselsätta sig mer än bara äta! Ska kolla om de funkar, hade varit kanon, de är en hingst där som är väldigt kaxig som jag oroar mig för, men de ska väl gå rätt bra de med, å ha en häst som verkligen sätter alla på plats =)
we will se. jaja, nu är jag less på partyt i magen å åker å gör nått istället =)

salu!!

Volvo v40, 2.0, turbo, sport kaross, -01.a, gått 25 500, totalvikt 1300, 35 000 kronor
Ny lackerat: alla skärmkanter + boddy på insidan och utsidan av kanterna, under list på alla dörrar, samt ena bak skärmen, helt ny baklucka eftersom de va mycket rost på gamla, tak -pga massa snö ras i vintras.
Däck: vinter däck dubbat, plåt fälgar använd en vinter, sommardäck på fälgar, 2 däck använd en sommar, 2 däck precis ny inköpta.
bytt: broms ok och broms skivor och massa annat smått, välkött bil. Kemrem ska bytas runt 31 000.
drar runt 0,8 bland köring. En bil som håller länge!
Sorry att bilen är frutansvärt skitig men finns en som är ev intresserad därför jag lägger ut den här =)


dags å byta??

De är när rötterna börjar växa utanför krukan som man kanske ska fundera på byta, denna blomma tog Niclas med från Västerås, fanns inge jord, bara rötter, kände att de va dags nu... =)


rakning...

Rakade Pilo där han hade den inre blödningen idag. För att min ört ska läka bättre. Guuud va mkt bättre han blivit, förut så va han röd på olika ställen, man såg blödningen igenom skinnet. Nu ser man inget, han har blivit sååååå mkt bättre. Fundera på tumköra han lite lätt så man ser hur han rör sig på banan. om de äntligen ska bli braaa!! =)
Ska få hjälp med att rida igång han...till sommaren eller nästa månad ska Pilo och Tindur börja få gå på bete, med både ston och vallack =) hur awesome är inte de?? =) tror pilo kommer bli lyckligast =)

mvc

ja men idag på morgonen va ja på mvc. De tog ett roligt stick i fingret och tog min puls.
Sen så kom vi in till nästa då hon prata lite om livet och hur allt va.
Sa att jag va hemma nu då jag inte får jobba. Och sa att jag red. Hon sa att de va jätte bra att man gjorde de. Hon hade 3 egna hästar och hade själv ridit under sina graviditeter.
Sa att de funka bra, men att man så klart ska va försiktig, men barnet ligger bra skyddat i magen med =)
Hon sa att de va bra på ett sätt att rida vid förlossning, för man kan puscha mer och bättre, MEN de va svårare att slappna av, men jobbar man på de så är de inge problem. De är olika för olika folk hur bra en förlossning går oavsett om man rider eller inte, kan va lättare, kan va svårare. Hon tyckte oxå att yoga va kanon bra kombination. De skulle jag fortsätta med. Så hon va väldigt positiv till ridning så de tyckte hon inte jag skulle sluta med.
Sen fick vi höra hjärtat. de va i 135, så de va bra, hon hittade hjärtat på en gång, men han försvann lika snabbt, precis som på UL =) han gillar då inte att ligga still i mammas mage =) sen mätte hon magen 24 cm, den va bra.
Har inte gått upp jätte mkt än på denna graviditet, lite mindre än 10 kg bara. Så än så länge e ja nöjd med de, är ju boobsen , bullpuppan å magen som väger =) sånt man får ta.

Har nyss varit å kört Tindur en sväng, fick bli bara en häst eftersom de blåste sååå himla mkt idag, lite små kyligt va de. Ropponen familjen (dotter och far) red Tindur på banan i lördags. De hade gått bra men tydligen är han ganska kort i traven, så måste länga den lite mer. Får jobba på de, sträckte ut han idag riktigt när jag körde =)

i v 32 så är de dags för yttligare ultra ljud och om 4 veckor ska jag tillbaka till mvc igen. Sa att jag inte ville börja med mina järntabletter, värderna va bra när ja va där sist, så behövde inte, men fanns nå natur medel man kunde käka, så kör på de istället...nån som kommer ihåg va de heter?

äta glass....

Frida kom mitt på dan å gav förslag på att vi skulle äta glass på donken... vi åkte dit men de hade inge ute severing än så då åkte vi till möljen å satte oss där, fett nice väder. 20 plus ute =) helt okay.

Sen blev de en skritt tur med Bente. Asså shiiit va nice väder de va =)


giisen har en förmåga i sitta i knä på alla :P








En snöskottarens dagbok

(jag vet att julen är förbi, men denna är sååååå himla underbar att jag måste behålla den i minne!!)

En snöskottares dagbok

9:e December

Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något finare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa idé jag någonsin haft. Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick skotta igen. Vilket underbart liv.

12:e December

Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle vara förskräckligt! Bob säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Bob är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

14:e December

Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra så. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e December

50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera. Jag tycker det är löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e December

Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme, vilket jag tycker var väldigt elakt.

17:e December

Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December

Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Bob säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning för jobbet. Jag tror han ljuger.

22:a December

Bob hade rätt om att det blir en vit jul därför att det föll 32 cm till av den där vita skiten, och det är så kallt att det nog inte smälter förrän i augusti. Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta, sedan blev jag tvungen att pissa. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Bob att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den skitstöveln ljuger.

23:e December

Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon knäpp eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det, men jag tror ta mig fan att hon ljuger.

24:e December

15 cm. Snön har blivit så hårt packad av snöplogen att jag bröt av snöskyffeln. Tror jag fick en hjärtattack. Om jag får tag på den djäkeln som kör snöplogen ska jag dra honom i hans kulor genom snön. Jag vet att han gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag har skottat färdigt sedan kommer han längs gatan i 100 km i timmen och plogar igen det jag nyss skottat! Frugan vill att vi ska sjunga julsånger i kväll när vi öppnar julklapparna men jag är för upptagen med att kolla efter snöplogen.

25:e December

God jul. 50 cm till av den jävla skitsnön. Blev insöad. Tanken på att skotta gör att mitt blod börjar koka. Gud vad jag hatar snön! Snöplogsföraren kom förbi och frågade om en donation. Jag slog honom i huvudet med snöskyffeln.

26:e December

Fortfarande insnöad. Vad fan flyttade jag hit för? Alltihop var HENNES ide. Hon går mig på nerverna.

28:e December

Fortfarande insöad. Satmaran gör mig galen.

29:e December

25 cm till. Bob säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Det var det löjligaste jag har hört. Hur dum tror han att jag är?

30:e December

Taket rasade in. Snöplogsföraren stämmer mig på en miljon kronor för att jag slog honom i huvudet. Frugan åkte till sin mamma.

31:a December

Eldade upp det som var kvar av huset. Ingen mer skottning.

8:e Januari

Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig. Varför är jag fastbunden i sängen?


Oxelösund...hämta bil...

ja men de va Nyköping vi åkte och hämta ny bilen, eller snarare Oxelösund. Vi höll på yra bort oss på små vägar för att ta oss dit, men jag menar hur kul är de å sitta å åka på stor e4.a hela vägen, trööl, så vi hittade små vägar med karta =) gick rätt så bra de med, fick se mkt spännande.
De fanns nämnligen vägar där massa älgar körs på. När vi va å åkte på en av de vägarna kom en älg..stannade några meter från vägen, å bara glodde, efter ett tag så sprang han över vägen. hehe dom e så sjukt stor! Niclas körde på en hare på vägen hem, vilken mass mördare han är!! =)
Vi kom iaf fram till gubben som hade den, de va en äldre runt 50+ kanske. Mycket trevligt par! När man kom dit, åkte upp för en backe så såg vi små hus/stugor och havet. Asså shiiiit va fint de va!! Jag blev inte ett dugg avis. Dom bodde där året runt, så jäkla nice. Iaf så prov körde Niclas och han gillade den, jag älskade den, kändes inte plastig och ny utan en riktig bil! =)
45 000 kr fattigare så va den våran. Ja menar den har gått 19 500 mil, de är en -01.a i års modell, helt nya sommar och vinter däck, fyrhjulsdrift och en jäkla massa hästkrafter, så tyckte ju jag de va värt de. Han hade satt ut den för 60, vi fick den för 45!! Som hittat! :D Jag är jätte nöjd!!
De ägde en gummi verkstad och de hade vinter däcken där så vi fick åka dit och då började söt paret tvätta däcken. Jätte fina vinter däck/fälgar, sommar fälgarna va ju så där, men de får duga tills vi tänker lägga pengar på de =)



första bilden va den som fanns på blocket.... har inte fått nån riktig bild på den än... vinter däcken på bilden..



ser ni älgen på höger sida vägen =)



sommardäck på bilden...



så himla häftig bil, han skulle börja köra den nu sa han, sen blev de firma bil =)




sjukt underbart place eller???





Hälsade på Åsa (niclas syster) en sväng när vi åkte hem för lite käk. Så åkte där ifrån vid halv 9, blev lite sent när vi kom hem, men de gick bra. Giis va dryg hela natten och väckte oss massa gånger, less man blir på han!



alltså de vore olagligt å ha så små toaletter. Donken utanför strängnäs....asså man kom knappt in och när man satt där så kom man knappt upp, för slog i huvudet i pappers servett hållaren.
sen stör jag mig på handikapp toaletter som har toa pappret, sjuuuukt långt bort, varför liksom?

off to go...

off to go till Norrköping....i detta underbara väder!! 
tar med mig skön kudde så jag slupper trä smak i arslet =)

försäkringskassan...

ja men förresten så ringde FK igår, hon sa att hon hade fått ett papper av chefen min att jag fortfarande inte kunde jobba! *chock* men hon ville ha modeskaps intyg och beräknad förlossning, jag sa att jag inte varit hos MVC och skaffat de än, skulle dit på måndag så skulle skicka de då. Känns UNDERBART att man skickat 5 papper, som är exakt likadan. De säger samma sak som alla andra gånger, jag kan FORTFARANDE inte jobba pga thinner, lösningsmedel och allt annat farligt en industri lackerare kan hålla på med.
Hon sa att hon förstod nu (??!!) att jag inte kunde bli omplacerad, ja men snällt att hon förstod de NU?? Så nu skulle jag få havandeskapspenning hela graviditeten ut. Snällt de?? Hade jag kunnat hade väl jag för fan jobbat.... förlorar massa pengar på att gå hemma...så de är inte så kul, men what to do??
Ska iaf på MVC på måndag, antar att man kommer få höra hjärtljud då...va myysigt =)

Tänk att jag fortfarande kan vara så störande för vissa folk...vissa kan verkligen inte gå vidare i livet.... patetiskt! Va lätt de vore om man bara släppte de som en gång varit och ägnar sig åt livet som är nu??!!

idag tog vi en mysig....

Naaaw, va underbart å se att Niclas ex fortfarande håller koll och läser min blogg, MYSIGT =) välkommen!! Hoppas du har de lika bra som vi har de =)

När jag kom till hagen så låg alla lösdrift hästarna...överallt i hagen. Kan ju inte säga att dom va speciellt fin, haha, fan va man får borsta dom. Pilo har en förmåga och "snarka" när han ligger ner, låter sjukt mysigt =)
Hade en mysig tur ute i skogen med Hanna och Erika. Tog en ny väg, såg både ormar, rådjur och en åsna. Vet ni hur åsnor låter?? haha, låter som världens brandlarm, hahaha skit högt! Tindur blev rädd för han. haha, men de gick bra, kul nog tog jag bild =)









de finns EN anledning varför man inte har vita hästar! =)

 
ja men bara börja borsta de...bajs öööverallt!


modiga bond klarade av att gå fram, Tindur va där emot inte speciellt sugen =)




man bör hålla ihop när de är farligt!



roligt när de rör sig...

tycker de är roligt när hela magen rör sig när han sparkar. Han sparkar väldigt ofta nu för tiden. Men vet när han han är vaken iaf. Blir säkert en liten damp kille som både jag å Niclas är =)
Tycker fortfarande att de är en läskig känsla när han vänder sig i magen och overkligt med sparkar. Tänk å ha en annan människa i magen?? Creepy!
Namnet som de verkar bli är Karl Thias Berg =) Karl efter niclas farfar, Thias för att de är så fint =) jag tror de är bra, vi båda är överrens iaf, men man vet inte om de ser ut å va nå annat namn på livet när han kommer ut =)
nu ska jag på banken med min man och fixa en pengar inför de ev köp i morgon av bil. Hoppas han inte sålt den, för vi är väldigt taggade på den bilen! Så fiiin!

Sen efter de blir de ridtur med Erika och Hanna. Kanske martina, härligt =)

gick en sväng....

Gick en sväng ner på staden och mata fåglarna...blev en bra runda, har gått sen 11 i morse och satte mig nu kl 19...så nu är man trött i fötterna. Men de har ju varit sånt härligt väder idag så man har vela varit ute hela dagen.



till helgen blir de v 25 =) de sparkas som bara den på kvällarna nu =)

har börjat fått en mörkare rant som går från puppa till naveln, varför får man de?? nån som vet?? sen börjar naveln synas mkt mer =)

en vacker dag idag...

även fast jag fick ångest när jag åkte till stallet mitt på dan så gick de bra =)
tog en ny väg med både tindur och pilo. fan va skönt de e å börja rida nya vägar, man har tröttnat på åsen nu, ridigt den varje dag sen de börja snöa typ... längtar till vinter pälsen försvinner och man få se Tindurs vackra muskler =)

bullmagen och jag på tindur <3


Pilo blev glad när han såg ett sto i boxen :P


han e så snygg med manen som är lite flurig =) blåste lite idag...


lukta på den fina vallaken i hagen brevid =)



ja å självklart måste vi rulla oss när man blivit borstad så fint =)


byta stall?

att man ens tänker på byta stall nu tycker jag är tråkigt...men känns oxå jätte tråkigt att ständigt ha ångest att åka dit eftersom man inte vet vad som kommer hända..
har kikat runt på lite olika alternativ...vi får se hur de blir, kanske flyttar dom på nå sommarbete.... får se vad som dyker upp..tycker inte om att må dåligt på ett ställe där jag förut mått så bra på...
har någon nått förslag på lösdrift ställe så är jag öppen för förslag....


onsdag, en härlig dag!

giis haan e söt han!! lille fläsk killen min <3 lill snuppen!


idag har jag tvättat min bil invändigt. DE va skönt, så nu är den fin innuti. Men ser för jävlig ut utanpå, så de är nästa projekt. Men blir nog inte idag. Kanske till helgen eller en mulen dag =) 

Jag hittade en skit söt tröja uppe på vinden. Frågade Niclas om de va hans son. Och han sa att hans mamma stickat den åt han. Den kommer användas, men försiktigt, vill inte att ett sånt fint minne ska gå sönder... <3


helt sjukt bra

aaahhh....helt sjukt underbart å ha en privat blogg :D aah *andas ut* ingen som klagar, ingen som bråkar, åsse får jag säga precis som jag tycker å tänker!! =)

asså giisen fixa toapappret igen...denna gång fattar jag inte varför, han sa inte ens till att han va sur?? han är som ett litet barn!

nån som sa att jag hade en normal katt???


löst problemet =)=)

hihi, NU har jag löst mitt problem =)
jag har skaffat mig en till blogg, en privat med lösen. Där jag skriver ut mig min ilska och saker jag är irriterad på =) Känns bra. För då kan jag tänka efter vad jag skriver här =)
En del KAN få tillträde till den om intresset finns...=)
så, nu börjar jag om på nytt....


Igår va jag på tippen å slängde lite grejer, fan va nice de har blivit är, inte alls lika mkt väntetid, men sååå mkt större så man får gå längre :P 
Sen åkte jag till röda korset i forsa å lämna lite kläder som jag tröttnat på. "ungdoms kläder" =)
sen till jobbet för att min chef skulle skriva på ett papper, EXAKT samma papper som jag skrivit på 5 gånger innan. Måste bevisa för FK att man fortfarande är pregnent :P OCH att man kan faktist inte jobba med thinner och lösningsmedel heller, de KAN ju va sadligt för fostret??!! Tror de fortfarande att jag kan jobba eller varför fortsätter jag får samma papper???
Sen åkte jag till söta Hanna och fika med hennes spyiga och dregglande son :P Hon är verkligen skön å umgås med...en sån man kan chilla med =) roothan va där med, så klart =) 
sen va de hem å göra mat, sen va de till å dra till stallet för att ha rid lektion. De gick faktist rätt bra. Lena sa åt oss alla att rida utan stigbyglar "utom kattis" hahaha nu förstår jag inte va hon menar :P men balans har jag, men kanske vore mindre kul om man ramla av =) Tindur fick ju för sig att sparka bakut några gånger när jag skulle fatta gallop.

FAAAAAAAAAN va bra jag mått i kroppen de sista dagarna, mår som en gud!! Kan de ha varit att jag skippar rida pilo utan sadel?? att jag rider nu med barbacka jord?? Tror fan de. Shit, är så pigg å glad att jag knappt kan sova på nätterna för att jag har damp =)
Magen min växer inte ett jäkla skit, man glad är väl jag för de, får gärna växa senare, enda som är jobbigt är väl att man börjat fått häng pattar och bull puppa.... japp, välkommen till att vara gravid, då ska man se för jävlig ut!! Thank you god!! =)

idag blir de till å....jaa jag vet inte, ska åka till stallet och rida med Thess lite senare i kväll tänkte jag. Får dona lite hemma, vår dona lite =) måste hitta pärmen till min bil så jag kan sälja den, kanske dammsuga den och vårstäda den. På lördag ska vi åka och kolla på en bil i Norrköping. En v 70, kommer bli nice :D

sucka....

de har funderats och funderats.....
kanske jag lärt mig av mina misstag, kanske jag ska tänka på vad jag skriver....
Jag håller faktiskt lite med Annie, att de är MIN blogg, de är JAG som skriver av mig hur och vad jag tycker.....
jag vet att jag kan va jävligt bitchig och säga som jag tycker och många gillar de, många hatar de....
okay, hata eller älska mig....
egentligen känns de lite som jag smiter igen från problem....*suck* varför inte bara ta itu med de....?? för att jag aldrig gör de.... jag kanske kan skaffa en annan blogg där jag får skriva av mig =) hmmm, ja de låter bra =)=)
om inte annat så har jag en dagbok liggandes hemma =)
Pratade med Niclas och han tyckte oxå de va synd att lösen skydda de, han tyckte hellre jag skulle stå för de jag skrev. Ja men får väl göra de då =)

Tindur pojken gick bra på lektion, psyka lite och sparka bakut några gånger i gallopen =) sötast!!

=)

man blir liiite brydd när man ser hur många de är egentligen som läser min blogg, många som jag inte trodde =)
de är kul att folk följer och gillar mitt tycke med. Nästan så man börjar ångra att man skaffar lösen :P
har oxå fått bra kritik att jag skriver bra om hur de verkligen är i livet...att jag måste sabba för trogna läsare som inte vågar träda fram =)
men de har varit dåliga kommentarer av trogna läsare, de skulle jag faktist vilja ha mer =)

velar ändå fortfarande om lösen...

ge mig några anledningar till att inte göra de???!!!

varför vill du fortsätta läsa??

jag funderar tills i morgon.....


GAAAH: jag hade skrivit ett inlägg men då kom de upp en ruta "internet har sluta fungera", faan! Så nu får jag skriva om skiten...!!
Giisen min är våran nya bäbis. Han börjar gilla vädret ute nu och blir mer och mer ute. Så nu vid 4-5 tiden på natten så blir han helt hysterisk och flänger upp dörren och börjar yla som fan. Han går runt å gnäller och får han ingen uppmärksamhet så hoppar han upp i sänger och går omkring som en galning och försöker få mer uppmärksamhet, sen när nån går upp flyger han upp och blir helt galen och ska bara ut, man släpper ut han och går å lägger sig.
En timme senare släpper man in han, då är han ännu mer hysterisk för han fått vara ute så länge, så han skriker, springer till mat skålen som de vore hans sista måltid, smäller upp dörren i sovrummet och fortsätter skriker. Sen efter ett tag lägger han sig ner i famnen och somnar...HYSTERISK katt! Men kommer bli ännu värre när barn kommer ju :P då får jag amma ungen å ha en skrikande katt vid sidan om :P
sen gillar han animal planet, har han jämt gjort :P





lösen...


jag kommer börja kräva lösen ord till att läsa min blogg hädanefter eftersom jag vill skydda mig själv från att skriva ut mer skit som andra tar illa upp av...
min blogg använder jag för att skriva av mig och ibland blir de fel....
antingen skriver ni ett mail till mig så får ni lösen eller ett mess eller hur ni vill göra...måste börja med att sätta mina egna begränsningar.
Just nu verkar jag ha ca 200 besökare om dan... vissa hör inte hemma här...

[email protected]

ändrar de redan i morgon...

dom som jag knappt känner men har egen blogg kan väl säga till så skriver jag de på din blogg sida... i förhoppninng att du inte lägger ut de på bloggen :P


jag börjar så här med detta nu bara för att få struktur på mitt liv nu när jag är gravid...har inte riktigt koll på mig själv, kan hända att jag öppnar den senare...

ingen rubrik..

ja, de finns inget å skriva om denna dag....
tänkte skita i yogan idag och bara va hemma å grina å tycka synd om mig själv....
enda som alltid tycker om mig utan att bråka är min katt...<3
inget man gör är bra nog för andra...
man ställer upp med andras ord, då får man ta skit....
en jävligt sorlig dag på precis alla plan som finns....

delite this day!!!

man kan......

man kan inte ha ett problemfritt förhållande, what so ever...ibland får man problem, men de är till för att lösas...

idag blir de en sväng med Tindur killen, får se om jag tar pilo men blir nog inte så. 

sen senare på em blir de yoga...




svag

ibland känner jag mig svag...
vet inte hur jag ska ta dina ord...


gått in i v 24

Gått in i vecka 24 idag. Mår toppen =)
Idag har de fixas lite mer hagarna i stallet, varit lite strul med hästar som kommit mellan hagarna. Men de fixa min man idag =)
Jag red Pilo ,med barbacka jord. gick KANON!! har inte mått bättre. Fick inge ont i ryggen och mår helt kanon i min kropp.
Va till mamma å fika lite för uffe hade fyllt år. Hon ville så gärna känna sparkar i magen, men lillen sov och va inte alls sugen på sparka!
På vägen hem åkte vi till stallet eftersom jag skulle linda Pilo, fett dålig stämning i stallet. LOVE it...hmmm. 
 
På vägen hem stanna vi till på ica och handla lite, jag höjde radion och sjöng med. Happy happy =) Niclas drog upp jackan å skämdes lite :P 


Min vackra ståtliga hingst <3





min gris till katt är störd han...synd att de blev så suddiga men han har en rolig stil :P (ligger i mitt knä han!)





<3<3<3<3

Min man har börjat baka, man får nybakt bröd till frukost =) hur många har sån här grym kille?? =)
Jag älskar denna man!! Han är min ängel i mitt liv. Han som gör min dag lite ljusare! =)




jaha, sista gången..

Jaha, då va de sista gången man red barbacka på Pilo då. Jag tror att de är så att jag spänner mig väldigt mycket när jag rider han utan sadel att jag får ont i svanken och ryggen, samt magen. Så hädanefter får de blir barbacka jord. För den säkra sidan. Skulle han göra ett snesteg så kan jag ramla av och de vill jag ju inte. Känner mig mycke säkrare på Tindur pojken <3
Hahaha, jag kommer alltid få reaktionen "Ganska vågat att du rider än, med tanke på att du är gravid!" haha, ibland blir man less. Men förstår att folk reagerar, men man kan ju faktist inte sluta leva helt bara för man råka bli på tjocken. Jag rider så mkt jag klarar av, och jag rider med förstånd! Tindur litar jag på i alla lägen och pilo tar jag de lugnt med och bara skrittar, kommer behöva hjälp när han ska ridas igång.
Men som sagt man kan faktist ramla när man är ute och går, eller gå i trappor eller gör nå annat, man KAN de!! Helt otroligt. Men jag tänker inte sluta leva mitt liv för att de KAN va farligt....mycket som är farligt i världen. =)


dags för matlagning, något som är sjukt tråkigt....



ja men i morgon går man över i v 24. Assåå shiit va fort de går :P




Han är efterlängtad!! Nu har vi blivit av med sofforna så nu ska barnrummet inredas lite =) I morgon blir de till å byta däck på både bil och transport =)

guuud va fint...

GUUUUD va fint väder de va idag 16+ grader å sol. Man i fråga sätter ju egentligen varför vissa hästar har vinter täcke fortfarande. Jag körde Tindur idag (han va svettig innan vi ens börjat, vaaarmt) Erikas lillebror åkte med mig, erika red sin fargo och carita hängde med oxå. Hon provade Pilos sadel på krutov, den tyckte jag satt bra, men vad vet jag =)
Skrittade pilo en sväng med...de har smällt fint på åsen, underbara sand vägar långa sträckor!! utsikt och grymma ridvägar! =) love it, kommer bli grymt å kunna rida lite fler vägar nu när snön smälter!
 




"svärmors tunga" blomman har börjat blomma, de e kul!! Med tanke på att den aldrig blommar. Men mamma sa att man måste miss sköta den lite, låta den torka ut lite. Då har jag lyckats å misslyckats =)




jävla skit storlekar..

Ja men lite chockad blev jag att BH.na jag köpt va i storlek F!! Hon har liksom lurat mig, jag trodde jag hade E iaf, men åsse sätter hon på 70 F utan att blinka, för jävligt, dessa boobs ska ryka när jag är klar med barn. Då ska jag ha B kupa. De vore såååååååååååååååååååååå skönt!! Jobbiga meloner som bara är i vägen!!





När jag skulle ut på stan igår med Hanna såg jag ut så här =)


Cellacare

japp, igår va jag å köpte lite stöd för rygg och mage, provade den när jag red lektion. Å funkade kanon, love it =)
Den heter Cellacare Materna och fanns på hälso huset i stan, väldigt dyr, 495 kr, men de va de fan värt!
Köpte oxå en lite enklare som man har över hela magen, så har båda samtidigt =) funkar kanon.



Sen träffade jag Hanna på stan, vi pratade som vanligt om allt som hade med himmel å jort å göra. Hon har verkligen svar på allt. Känns OTROLIGT skönt att prata med någon som nydligen varit med om de jag är med om nu. Känner mig lite lugnare inför förlossningen (som jag inte ska va med på!). Nu vet jag nästan allt =) Önskar att alla pratade med någon som varit med om de och att inte vara rädd för att ställa frågor på saker man trodde man va ensam om å undra.

Min ponny hade de skönt i solen när jag kom till stallet mitt på dan...






blev en liten tur....

Blev en tur till Lintjän idag med Hanna och bond. Tog en lugn tur, de va så härligt väder!! Skit skönt, tog sen en skritt lång tur på pilo. Han låg i halmen när jag kom i morse...gotte mysisen! Ville inte tvinga upp han för tydligen hade han inte legat speciellt länge, men jag måste ju linda av benet hans...

Nu ska jag ut å linda han igen...


ont ont..

Igår när jag red så hade jag ont i magen hela tiden. De trycker till så mkt på piss blåsan att man får verk! Fett obekvämt.
När jag kom hem fick jag ont precis hela magen och del av ryggen, svanken. Gick å la mig vid halv 11 med smärta. Vaknade mitt i natten och tog en värme kudde och la runt magen, då somna jag gott. De va skönt med lite värme.
Idag är de mkt bättre, känner inte av nått... Niclas sa att de va typ foglossning. Jag tror han ljuger! =)

de sparkas som tuuuusan i m magen, undrar vad han håller på med, lever livet där inne =)

Ska få tillbaka på skatten, 6000 kronor, de kommer alltid behövligt, får 21 000 från semester kassan med. Skönt de. Bara till å sätta in på sparkontot de =)

så här liten är en bäbis i v23....tycker den ser stor ut ändå ja... föds de nu kan de överleva av special hjälp.



Hon som rider Pilo nu är sååå sugen på köpa han, hon har inge jobb nu men ska väl få sommarjobb...what to do??

va en sväng te stalle...

va en sväng te stallet idag å red Tindur med Erika, hon tog krutov, allt gick bra. Magen min har krånlga mkt idag, haft massa ont i mage och rygg, Thias har legat långt nere och tryckt på.
Babe tog hand om mig och lagade mat nyss, han är sååå sjukt duktig på laga mat!!
De börjar bli lerigt i hagen, de är VÅR, dags å köpa gummi stövlar =)


Pilo va inte glad att få stå å vänta när jag Tog in bara Tindur, han ville med han med!


Ja men då går man in i v23 idag, shit va fort de går. Hoppas jag kan rida ett bra tag till!!


mardrömmar!

usch, inge kul å ha mardrömmar.
Hela familjen, alltså hela min famillj bodde på ett ställe vi bott förut. Alla barn hade varsitt rum och de fanns 2 toaletter. Stefan skulle ta ett bad och låg där ganska länge, i 2 dagar, utan at nån märkte nått. Sen när vi fundera på att han kanske va död va de nån som gick in och kolla till han och han va död....
jag fick svårt att andas och bara grät och grät....visste inte vad jag skulle ta mig till.
Vaknade av att jag andades häftigt och att de sparkades i magen...

jag va heeelt förstörd och kröp ihop nära Niclas, känner mig så trygg med honom så efter ett tag somna jag om.

Och då fortsatte jag drömma att jag hade skrivit på min status rad på fb att min kära bror va död och jag kunde inte fatta att de va sant. Sen efter ett tag så visade de sig att de inte alls va så att han dött utan levde, hur skulle jag förklara de på internet. Jag va iaf glad att han levde och skratta/grina en hel del.

Kändes skönt iaf att allt var en dröm...ibland är drömmar så verkliga så man är helt totalt förstörd! Skönt att de är över iaf. Nu så här efterhand känns allt ologiskt!

Idag blir de en skrittur med Pilo pojken, sen bio å kolla på hudik gänget =)

RSS 2.0