bra hovvård....

God hovvård eller djurplågeri. 
Det är Du som väljer åt din häst.
Inge kul att vara rå, eftersom jag själv inte vetat vad som är bäst för min häst, men de är tydligt att vi behandlar våra hästar fel.  

 
 

visste du att...

.. Man brukar säga att hästen har 5 hjärtan? Det första är det riktiga hjärtat, sedan är de 4 resterande hovarna. Hovarna fungerar som en blodpump där varje steg bidrar till att pumpa runt blodet i hästens kropp. Om en häst har skor, eller är felverkad, får hästens hjärta pumpa runt blodet själv i kroppen (vilket den inte är skapt för, och egentligen är för litet för) vilket kan leda till överansträngning.
Det som sker när hovarna hjälper till med att pumpa runt blodet kallas för hovmekanism, på filmen nedan går det att se hur det går till. Och ni får dessutom en riktigt bra förklaring om hovmekanismen!
 
 
 
 
 
 

barfotahov

De finns ju så mkt andra kontakt ställen om man säger så, instagram och FB. 
Blir liksom inte att man skriver här så mkt även fast jag skulle vilja så försvinner den tiden. 
De har hänt väldigt mkt under sommaren. Som sagt Tindur fick ju fångkänning igen. De blev värre efter vi skodde han, va liksom som de bröt ut då ännu mer. Jag fick kontakt med en tjej som kunde verka barfota. Och till min skräck tog jag av skona på honom. 
De är de bästa jag gjort och är väldigt glad att de är gjort. Han kommer nu leva resten av sitt liv utan skor. Ska gå en kurs nästa helg där jag får lära mig och verka han själv. Känns sjukt underbart. De är helt klart de bästa jag gjort för honom. Jag har märkt att han lyssnar mer på mig, fått en annan sorts respekt för mig. Helt plötsligt går han bara raka vägen in i transporten, går super på lektion. Blir bättre och bättre och får beröm för hans fina steg. Jag har bara sett förbättringar på den häst som inte alls kunde gå. 
Hon som verkade hans fötter sa att jag skulle gå mkt med han då han va som värst och inte kunde gå. jag gick och gick. Sen började jag köra med boots. Körde ett tag, sen började jag rida. Redan efter 2 månader efter fång känningen så va han igång som vanligt igen. Helt underbar känsla. Älskar att få känna lyckoruset han får nu. 
Jag har planer på att tattuera en barfota hov på min fot och skriva Tindur. Så mkt har detta förändra mitt liv!
 
Tog av tränset när vi va ute å red....
 
tillbaka till gamla hagen igen efter en kort visit på ett annat ställe en månad. 
 
länst upp ser man den riktiga hoven växa fram. =)
 
 
 
En jätte bra länk som ALLA häst ägare med de hemska skona bör läsa. Vad gör ni för att hästen ska må bra???
 
 
 

RSS 2.0