idag körde jag...

Idag körde jag Tindur och skritta en sväng med Pilo, fan va fint väder de va ute då!! Shiit de va nice, Tindur och krutov låg å myste i halmen, han va inge sugen på gå upp =)




jag ser fan tjock ut...

Bäbbe UL

lite mer bilder på bäbbe!
på första bilen ser man huvudet och ryggraden, samt små benen =) andra bilden ser man typ bara lill nuppen =) Vad tycker ni?? Tror ni på en liten Thias?? =)




städ dag

usch, jag är slut i kroppen!! Jag har städat sen i morse. Blev precis klar. Har gått igenom alla vinklar å vrå, dammsugit sängen, dammat element, fönster, ja allt. Men de är köket kvar, och lilla rummet, men lill rummet vill jag inte göra nått åt förrens sofforna är borta, eftersom de tar plats i hela rummet. Mina fötter e fan död!! Men GUUD så skönt å få de gjort, damm damm damm överallt, skönt att mkt är borta. Går ju inte få riktigt damm fritt.
Har oxå varit ute en sväng och hämtat färg till bilen, pratat med han som blanda färgen att de har kommit en ny vatten färg som man bara behöver lägga ett lager och de ska täcka...coolt =)
Sen fixa jag en grej till transporten och köpte blomjord, de kan ju behövas. 
Har knappt hunnit äta idag!!

I tisdags va jag på rid lektion, Tindur va så himla duktig. Love him!! Min rid lärare berömde mig och sa att jag red han så himla bra, jag blev förvånad. Har lite svårt att ta komplimanger.
En tjej som jag rider med sa massa roliga saker med...
"Du är nog den enda gravida jag känner som är så himla lugn med allt, som gör de du vill göra och inte slutar rida bara för att du blev på tjocken"
härligt de e med människor som gillar de man gör =)

Niclas leker med mitt tak på min bil...fan va bulor de är på den!!!

mammas giis...

mammas söta ängel!! Han är såå underbar min kärlek!! Hittat sin plats han =)
underbarare katt får man leta efter!




ny transport =)

Japp, transporten är som ny, märket är bytt, platfönstret fram är bytt, däcket är bytt, jaa, min 1978.as vagn är som ny =)
Sen är de gasdämpare som sagt på luckan så den går att öppna smidigt, en fin sadel hängare inne med =)


vet...

ja men är hemma en sväng för att sedan forsätta handla och tvätta min bil, sen vid 17 blir de yoga, har tvingat med min karl =) fårse hur de går.
Japp, Pilo...mm, han va bättre, helt klart, om man gämför med förra gångens blödning va detta inte mkt kvar, men han har fortfarande en blödning och kommer skrittas ett tag till. Skulle tillbaka om 2 månader igen. Känns skönt å veta att de blivit bättre iaf.


v22

Tänkte bjuda på lite mag bilder =) är ju i vecka 22 nu. Tiden går fort.
De sparkas mkt där inne, man känner när han riktigt vänder där inne, super mysigt =)
Tycker oxå de är mysigt när min man smörjer in min mage varje kväll <3
Jag längar efter de lilla barn som finns där inne!




Idiot! bara häst prat...

De blev en tur med Carita/krutov och Hanna/bond idag. Blev en ganska lugn tur till lintjän.
Hade lånat ut Pilo till en tjej i stallets kusin. Hon från mitt stall litar jag på, men hennes jävla kusin verkade helt efterbliven. När jag kommer till stallet så kommer dom in efter skritt turen. Då frågar jag henne om de hade gått bra och hon säger.
"ja han va svår och stanna, men de kan ju vara för att jag inte vet hur man gör"
jag sa att han inte va ett dugg svår att stanna utan själv tar jag knappt i han så stanna han, sen sa hon.
"jag travade lite med han med" såg skit nöjd ut!
Med att jag svarade.
"VA?? de får du ju inte göra, han är ju halt!!"
"ja, men jag ville testa hur de va att flyga lite"
Jag blev så chockad att jag inte visste vad jag skulle säga. Tjejen från mitt stall hade sagt till henne hela tiden att hon inte fick trava, hon sa att hon "bara" travade 3 gånger! Till mig?? Jag menar är man dum i huvet eller??
När de tog in han lindade de av benet, tror man då att man kan springa med hästen?? De är inte så den ser skadad ut då eller?? Jag hade lust å smälla henne på käften.
Men tydligen ska hon ha en jävla massa psykiska problem, ja tacka för de! IDIOT!

Nu i kväll har jag plastat in Pilos benet och tagit på en jävla massa vallört! De blev de sista. I morgon 10.30 ska jag vara hos vet, fett nervös för resultatet!

Idag efter jag hade ridit Tindur så stod Pilo och hängde vid utgången, carita hade gått förbi och som alltid ska pilo vara å nafsa på jackan. Sen efter stod han å försökte tugga nått och jag undrade vad han tugga på, försökta öppna käften på han och hittade Caritas knapp från hennes jacka på hans tunga, haha, knäppisen.

När jag va till stallet nyss och hade lindat pilo och hade släppt ut han så stod jag å klia han. Har kommit mkt närmare honom nu när han varit dålig. Han är så himlaa go och mysig kille. Kommer grina och sakna ihjäl han den dagen han lämnar mig =( =(


ja denna film är sne, som sagt fb ville inte vända den idag heller!

bäbiiis

Detta är min bäbis, hårig och gnäller mycket. Men han klarar sig själv och klättrar ur och in som han vill =)


tog en tur...

En tur med SNYGGA Pilo idag, va dunkig han är, red ut med 2 hästar till och han kom lite efter men lunkade på och tog de lungt han. Hade till å med hackemore på honom idag. Gick hur bra som helst, han lyssnade jätte bra på mig =) kelig och mysig e han, och tycker om att pussas <3 gillar nu oxå att bli kliad på de fd uppsvullna benet, blödningen läker väl väldigt fint =) go killen står då med mulen upp i vädret!
Han va lugn som sagt även fast de har varit typ storm ute!


 
vackra killen står å väntar på mig, vet att jag brukar dyka upp denna tid =)






giisen måste va med å kika när jag badar badkar. Idag hade jag nöjet å se magen röra sig när jag badade. När Niclas kom hem så la jag mig på rygg i soffan så han fick känna sparkarna, han tycker de är lika mys!

Fredags heldag

Idag har jag varit å yrat runt lite.
Börja med att jag fick åka till Niclas jobb och lämna hans mobil som han glömde i morse. Sen va de iväg till momma och snacka lite gagga med henne, love my mom!!
Sen åkte jag till jobbet och kollade om jag hade kvar nå färg till bilen sen jag lackade den i somras. Hade bara en skvätt kvar så åkte in på "bilfärgs specalisten" och fick mer färg, helt gratis =) man är för bäst. Jag sa bara att jag inte ville betala nått, för min chef sa de. Så då sa han att de va lugnt =) sweete!
Sen åkta jag till Forsa för de har röda korset loppis där. Världens kap då??!! Köpte en spjälsäng för 80 spänn, MED madrass och lite småtte kläder, allt för ynkla 180 spänn allt som allt!! Fanns HUR mkt grejer som helst där, rekomenderas varmt!
Sen åkte jag till Niclas jobb och hämtade transporten. Han e så duktig min man!! Åkte till Brolins glas och ville höra vad de skulle ha för att fixa en ny ruta till den. Den är en aning förstörd. Han skulle ha 500 för list och en ny plast ruta, plus jobbet. Så de blev billigt å bra, så ska åka dit med den på måndag dag, så skulle de fixa de på eftermiddan =)

fack oxå höra att jag är saknad på jobbet, att de blev mer gjort när jag jobba där, känns kul =)

Nu har jag gjort lite mat och tänkte åka till stallet och skritta Pilo lite. Lite kyligt idag, känner att sommaren kan komma snart!


fattar inte... (updat)

jag förstår inte hur man lyckas??!! Hur kan man på en 50 väg, en korsning lite längre fram, köra upp på en snö driva så långt upp??
Jag tog denna bild från vägen när jag körde förbi och jag fattar inte hur han lyckades, måste ju ha kommit med en jäkla fart!!



tjockis :P

Blir alltid lika snygg på kamera osminkad :P


bestämmelser

ibland STÖR jag mig på FB-folk. Att folk ska ta saker så jävla allvarligt, livet är så allvarligt, folk lägger sig i andras saker och spydiga kommentarer byts. Visst kan jag säga att jag pratar först och tänker sen på många delar, men andra tar saker som blodigt allvar och de blir krig. HELVETE, loosa ner lite.
Fan va regler och bestämelser de finns, varför kan man inte bara leva som de är.
Vette fan hur mkt ovänner jag skaffat mig för nått jag skrivit om något JAG tyckt. Man får inte tycka som man vill här i världen, de går inte!!!
Varför??? Låt mig få tycka som jag vill!!

Ut i stormen idag med en kör tur med Tindur gubben, sen läkarbesök om mammas bajs sjukdom sen skritt med Pilo pojken!

Djur kan man alltid älska då de inte har massa krav och bestämmelse hur man får vara och inte vara, hur man får tycka å inte tycka! Villkorslös kärlek!!

På måndag ska jag till vetrinären med Pilo för återbesök. De längtas!! Hoppas han är bra nu så man kan börja köra igång han snart!

pilo och transport

Jaha, idag har de blåst en jävla massa, varit liv i hagen.
Jag och Erika tog oss en skritt tur i skogen. Testade bettlöst träns på Pilo. Han funkade lika bra med de som med hackamore. Vore kul att kunna använda de nån gång ibland när man rider. Hade ett bett förut som satte sina spår i nacken så han bara skarmade av och sket i tygeln. Visst, detta sätter tryck på hela huvudet och kändes mer pålitligt än hackamore som bara trycker på nos ryggen. Man ska inte använda samma bett för länge sägs de. Så lite variation är ju jätte bra. Jag hoppas jag kan variera med de vanliga 3 delade koppar bettet.  

Nu är de bara lite kvar av vallörten så i morgon börjar jag med 3 dagars kuren och plastar in benet, så bokar tid för vetrinär till nästa vecka och ser om de blivit bättre så man kan börja sätta igång honom. Vore kanon om de blev så =)

Idag har Niclas varit såååååå duktig och fixat med min transport <3<3<3 eftersom luckan va såååå jävla tung och han fick vara med mig på tisdagens lektion och hjälpa mig... han fixa den med gasdämpare som gjorde att man kan fälla upp den med 2 fingrar nu :P AWESOME!
Nu kommer man in i den genom dörren utan att bryta upp den varje gång, samt ska han fixa de gegentiska hålet mellan transporten och luckan som jag alltid fått lagt en planka mellan så hästen inte ska trampa igenom.
Golvet ska bytas till sommaren, samt fönstret ska bli nytt och häst skylten fram ska bli ny. Alltså den där 1978 vagnen kommer bli sååå fräsch!!




tisdag!

Skönt de e å höra att de är några som tycker HELA graviditeten var bra, att de inte blir skit jobbigt och att han vill typ ta livet av sig, för har hört mest hur drygt allt är och hur jobbigt livet är och allt är skit. De känns upp piffande för en som är bästa tiden (v21) och bara för höra hur jobbigt allt är, mycket spännande kan jag tycka. Jag tänker iaf njuta så länge jag känner att de känns bra och kommer älska varje spark jag kommer å få =)

Igår blev mina hästar som skodda, Pilo har fått jätte fina hovar nu, inte en spricka som han alltid haft, Tindur har alltid haft vackrast. Hovslagaren blev så dålig i slutet och visste inte om han skulle klara av att sko 2 stycken efter mig. Mycket förkylning nu. Men nu blev jag av med snö sulorna, wonderful!! 

Sen red jag en sväng med Pilo med hackamore, funkade skitbra. Red desutom med sällskap då =)=) Ska prova någon dag med bettlöst träns (ev IDAG) sånt som går korsande under och trycken verkar genom att ge tryck på nacken och längs sidorna på huvudet så man slipper trycket på nosryggen. Kan ju funka på honom om man har tur =)



sen blev de frissan och hon berättar att hon är på tjocken i v15. Vafaaeeen, nu när man väl har hittat en awsome frissa så ska hon inte jobba på ett tag, så nu måste jag lägga saxen i nån annans hand! BLÄ! Men är ändå glad för hennes skull, hon hade verkligen ålden inne =)

Lektion senare på kvällen, med hjälp från min trogna man med transporten som börjar bli jävla tung nu. Tindur va mest sugen på halv tölta igeonom alla skänkelvikningar.

idag städning, laga mat, ridning i vackra väder. ÄLSKAR å ha häst väder som detta!! =)

spark och frisk...

Igår när jag hade handen på magen så kände jag tydliga sparkar. Bad Niclas känna eftersom jag kände så tydligt, å han kände de tydligt. Blev så glad att jag fick tårar i ögonen... Vilken underbar känsla. Lite läskigt känns de allt, å ha ett liv i magen. Men helt underbart ändå!! =)
Är ÖVERLYCKLIG att jag sov utan näs spray i natt. Varit förkyld två veckor och använt den svagaste sprayen hela tiden. I natt så sket jag i den. Jag är frisk!! Weee, de sa att de skulle dröja, men jag va dålig riktigt i 2 dagar sen har de varit rätt bra. Underbart, TACK kroppen för att jag oxå får må bra =) *LOVE U*  (visst lite snorig är man väl, men de kan jag fan ta!)
Pilo börjar bli så bra så bra! Jag ska till vetrinär så fort vallörten i den lilla burken är slut. Så kanske om en vecka eller så. Allt går så bra i mitt liv. HAPPY HAPPY!
De är oxå VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR ute!!! Finns de nått jag kan klaga på??? =)=)=)

Jo kanske att Tindurs vet räkning sen förra året inte har kommit än, å den läre bli dyr, tack för att de finns försäkring!!



Sen vill jag säga, att DE FÖRSTÖR så mycket i mitt humör när folk säger. "du blir större" "de blir jobbigare" "sparkarna kommer va jätte jobbig i slutet"  JAG SKITER I VÄL DE NUUUUUUUU!!! Jag lever väl i nuet och som jag skrivit förut, jag VET att man blir större, jag VET att de blir jobbigare. Men WHOO CARES! Låt mig va glad för de som finns nu, man ska väl njuta av att vara gravid, i NUET. De gör jag, och jag trivs med de! Var glad med mig NU!

v21

Griiisen låg heeeela dagen igår och natten och rätt mkt idag, han är slut =)



Idag gick jag över på v21 =) De känns ibland att han ligger långt ner å trycker på, sluta med de!! Är fett jobbigt å pissa hela tiden. Tycker de e jobbigt att känna att blåsan ska spricka sen när man går på toan så små skvätter man bara....


ridtur och grillning....

Giisen har sovit brevid Niclas HEEELAA natten. Han gnällde inget vid balkongen nått igår. Tror inte han va sugen på gå ut efter vi glömt han ute en hel natt. Nu har vi balkongen öppen men han vill fortfarande inte gå ut.
Idag har de varit en helt UNDERBAR dag. Solen har skinit högt på himlen och de har varit 6 plus ute. Vi va ett gäng från stallet som tog en tur ut i de fina vädret. Sen efter de så grillade vi i stallet, de verkligen brände i ansiktet. Tyckte fasktist synd om de hästar som har mycket päls och har täcke på sig, förstår inte varför =(
Jag och Carita stod ute i solen och gjorde ordning hästarna. Varmt å skönt. Va kallt i stallet tyckte ja.



vackra Tindur reagera lite på elden =)

ymme med...


solig dag!

Åh, fin fin dag idag. De har varit 4+ ute idag. Tog en skritt tur med min sjukling på hästarna idag. De va myys, Niclas va duktig och red barbacka på Pilo för första gången. Han tyckte de va härligt å sa att de ska han fan göra fler gånger =)
I morse gick Niclas upp tidigare än mig och jag vaknade av att Giisen skrek och verkligen putta upp dörren till sovrummet. Han la sig på mig och verkade helt hysterisk. När jag gick upp sa Niclas att vi hade råkat glömt han ute. Han som är ute MAX fem minuter nu när de e kallt. Han kunde ju dött!! Gick till matskålen hela tiden och verkade helt förstörd att HAN fått tillbringa natten ute. Fyy vad vi är dålig föräldrar!!!


Tindur har blivit väldigt lös i magen så han får ha en fin fläta de närmsta dagarna...




v20

jag kan ju inte säga att jag är speciellt stor, men lite mage syns kanske =)


sparkar..

Niclas har blivit sjuk, stackars pruppen. Jag gav han en fin förkylning =) Han är hemma idag och i morse så bad jag han känna på magen min och han kände svaga sparkar =) han frågade om jag känt de förut oc jag sa att ja gjort de men trodde bara att de va magen eftersom jag inte trodde de va nått. Men nu när jag fått bevis på att vår pojk finns där så äär de lättare å känna =)
Vi har funderat på namnet Thias men vi får se, vi har ju ett tag på oss som sagt =)
När jag ligger ner är jag helt platt, så svårt å tro att de finns nått där, för mkt mage har jag inte =)
Idag snöar de *suck* men i helgen skulle de bli sol och fint och nästa vecka skulle de bli plus 10 grader, VÅR!! =)

Pratade och hon som tipsade om ört medlet som jag använder till Pilo, hon har inte sett honom sen jag började med de och hon sa: "OJ, men gud ja, de har blivit mycket bättre" de finns nästan ingen svullnad kvar sa hon. Och då har jag använt de i 3 veckor nu. Innan dess hade han stått över en månad och de inte hade blivit nån skillnad alls. Så jag har lite kvar så jag ska använda slut på de sen in till vetrinären och kolla att de inte finns nå blödning kvar. GUD va kul, han blir bättre snabbare än jag förväntat =)
Jag trycker på benet så känner han inget, ingen reaktion, ingenting. UNDERBART!! *happy happy*


Ziperall

Igår beställde vi one pease kläder. *happy* vela haft de så länge men de har varit så dyr. Runt 2000 och de ville jag inte. så hittade jag de på ett billigare ställe. Va sista dagen idag å beställa den för 599:- och man fick namn på den för 59:- som hittat =) Tyvärr så va de leverans på den typ EN månad, fett lång tid och jag kommer väl inte kunna ha den när den kommer, men kommer att använda den massa sen =)


hur är de....

vad svarar man när nån frågar hur de är med magen och hur de är med bäbisen???
Jag har faktiskt ingen aning hur jag ska svara.
emm, ja magen sitter där den ska och jaa...vad??
bäbisen?? jaa, fråga han??
Jag vet inte, är de inte bättre å fråga hur de e med mig =)

ultraljud =)

Japp, då har man varit å fått bevis. DE FANNS nått där, helt otroligt =)
De e en liten pöjk =)
Han hade stoppat huvudet neråt och ville inte visa sig, men sprattlade med benen konstant. De va väldigt liv där inne, hon som höll i ul fick nästan skynda sig ta kort på han för de va så liv i han. Efter ett tag när jag varit uppe och hoppat lite så kunde hon se huvudet och se hur gammal han va. Och de blev en vecka längre än jag trodde. Är helt plötsligt i v 20 =) 19+3.
De går fort när man har roligt, men nån mage har jag typ inte fått. Men är glad så länge den kan hålla sig liten.
vi skulle oxå tillbaka v.32 för koll av moderkakan. Den hade lagt sig fram och neråt. Så blev ett till UL =)


tar tvätt!!

sen är ju min katt som tror han är en hund lite knäpp. Igår när jag handlade, va borta kanske 30 minuter, då hade han dragit mer ett par trosor och en topp från tvättställningen å lagt i hallen. När Niclas kom hem då låg de ett par i vardagsrummet och ett par inne på toan. Sen åkte han och jag kom hem senare å då hade han lagt ett par i hallen med, sen en strumpa i sovrummet. Förstår inte riktigt vad han gör??!! om han hoppar upp under hängaren och slår ner de. Men de e bara min tvätt. Så mina trosor och strumpor ligger överallt över hela lägenheten, nytvättade. Idag är de dags å ta ner dom =)


besök...

Igår hade jag fullt upp precis hela dan. Först kom söta Hanna på besök med sin gulliga bäbbe Eddie. Han va så tyst å go och såg mest bara söt ut. Hon har bra hand om honom tycker jag. Brukar va mkt daddande när man träffar folk med barn men inte här int. Vi satt å prata om allt om himel å jord. Känner mig en aning lugnare för förlossningen, men kommer nog förneka att de ska komma en stor klump ut där ett tag till =) Som sagt måste jag få bevis att de finns nått där först, vilket jag kommer få idag 16.45!! =)

Letionen gick bra igår, en galen häst med tempo fick jag. Han hade vilat 2 dagar och fått framben knäckta så han sprang, mest hela tiden =) Transporten börjar bli tung att hålla på med själv nu. Får se om kanske babe följer med nästa vecka.



bilder...

Fick massa bilder på bröllopet av Niclas syster Åsa. TACK för de, fick in några i några ramar idag =)


kiropraktor...

En kiropraktor va å kolla igenom mina hästar igår så de ska få vila idag.
Tindur pojken hade 2 låsningar i fram benen och va stel så de drog han ut, inge fara med han.
Pilo där emot va stel och lås i rumpa/bakben. Han drog och slet i hans stackars bakben. Han hade oxå en låsning i höger fram. Han blev som en helt ny häst efteråt. Först stod han å trampa och kunde inte stå still, stod å växlade ben efter ben och försökte vila på de. Tommy tryckte bara lite på baken och han flyttade sig och de syntes att han hade ont. Efter han gjort nå ryck som fick han ur låsningen och hans huvud hängde och han såg helt drogad ut, de såg verkligen ut som han pustade ut. Riktigt avslappnad och fin häst fick jag. =) *LYCKLIG TJEJ
Han sa att detta skulle hjälpa gaffelbands skadan ännu mer eftersom man får fart på blodcirklationen. Känns totalt underbart!
(kostade ju bara 200 kr per häst så de skulle man kunna göra oftare)
Klingh har ridit Pilo hela veckan, hon är verkligen såld på den hästan och tillbringar flera timmar i stallet...
Han ser oxå gladare ut i hagen och fick de bekräftat att han inte är olycklig i hagen utan han har varit hingst länge och vet inte riktigt hur han ska bete sig med andra vallackar. Ston är de skillnad eftersom ston bestämmer mer än vad hingstar gör, så de säger sig själv, tjejer bestämmer över killar =) så skönt att han trivs :D

Livet börjar ordna upp sig och hoppas på att Pilo ska va bra om en månad så man kan börja rida igång honom sakta men säkert. Just nu ser de lovande ut iaf... =)






visst är de roligt att Niclas blivit vaktis på mitt stall. hahaha

v19

japp, jag hamna hos mamma, så sitter där nu å tigger nätet.
Dom senaste dagarna har magen visat att den existerar. ONT mellan åt neråt magen och blivit mer kiss pausar för mig. De känns när man travar med hästen ner mot äggstockarna, men tar de med en nypa salt.
Längtas fortfarande massa till på onsdag =)




kliii

*kli kli kli* på magen!!
varierande ont på magen med idag :s

har bilder på magen men de ligger på mobben och jag har sladden till den hemma :s

enköping och helvetes telia...

ja men är i Enköping nu hos Niclas syster som fyller år. Har svullat i mig massa smörgåstårta och efterrätt efter de, så nu är jag mer fet än jag va innan :P
Ja men dom har stängt av internet telia, så de blir inte mkt bloggande. Jag hatar verkligen dom!! Dom måste vara dom mest inkomitenta idioterna jag vet! Vi hade besällt nytt internet inkoppling eftersom vårat hus har telia och vi behöver inte de gamla som de va telefon på. Men dom hade krångla till de och de nya internet har inte börjat funka och de skulle vi haft i januari och dom skulle inte stänga av de gamla förrens de fixa de nya, men de gjorde dom, sen har vi fått betala för de även fast vi skulle få gratis i 3 månader. Alltså dom vet inte vad dom håller på med, men när Niclas ringer och frågar så har dom inte ens aktivera de nya. Så nu har vi inget. Fan va arg man blir!!! När vi flyttar till hus, då ska vi fan inte ha med dom å göra!! Vi har ringt säkert 3 gånger i 30-40 minuters kö och dom fattar fortfarande inget.

I morgon kommer kiropraktorn (eller hur man stavar) till stallet och kollar hästarna. Blir nice, så man får kolla igenom båda pållarna =) På onsdag är de dags för UL. Jag är lite spänd för de. Eftersom jag själv intalat mig själv att de bara är luft där inne så kommer de nog bli som en chock för mig när/OM :P jag ser nått där inne. Vi kommer oxå kolla kön om de går. Ibland är de ju tydligen svårt att se, men vi får se om de går, i så fall hade de varit jätte kul. Går in i vecka 19 idag =)









får se nästa gång jag skriver...suck!

börjar bli bättre

idag känner jag mig bättre. Hatar förkylning, de plågar mig verkligen... TRÅKIGT!
tycker de e lite roligt att en tjej börjat skriva till mig som kommer från hudik, ska ha barn samma dag som jag (om de inte ändras i ul nu då) och som har UL samma dag som jag. Som sagt samma vecka som jag, vad är oddsen :P roligt å följa varandra liksom =)

I morgon är planen att rida med klingh, krutov och Tindur då. Så man får komma ut lite, hatar att sitta inne, nu har jag varit inne 2 dagar och dampar redan.

I helgen är planen å åka till Enköping eftersom Niclas syster fyller år. Men måste se om jag får någon som kan linda pilos ben på lördag kväll....

vet denna blomma om att den bara ska blomma en gång om året, detta är 3dje gången bara nu i vinter...



känns som jag kommer få kanske lite skit i föregående inlägg, men jag får väl ta de, menar inge illa och de som gett råd om varför man tar in hästar på box så förstår jag de som vill spekulera med mig, men vissa saker tror jag inte på. Man gör saker av en anledning, de va allt jag ville veta :D


Het diskution om hästar...

japp, drog igång en diskution på fb.
Alltid känsligt ämne med lösdrift och box. Jag ställde bara frågan, varför man tar in hästarna och ställer de på box, vad är anledningen??
Japp, jag va tydligen en sån som hatar folk som ställer in sina hästar på box, vilket de INTE är. Jag vet efter erfarenhet och olika ställen av stall att vissa hästar ÄLSKAR att stå inne. De tycker de e mysigt att stå inne i box och inte klandrar jag dom för de.
Tindur där emot dampar totalt av att stå inne, han får psyk, sånna hästar tycker jag inte kan vara inne utan borde få stå ute dygnet runt.
Jag vet inte om jag fick nån annan bra anledning än de och att desas häst inte "passar" att stå ute, inte är avlad för de. Att de kanske blir skitig av att stå ute "bullshit".

MIN egna åsikt ÄR: Jag har som sagt inget emot hästar som går in. MEN är hästen sur och grinig kan de vara en anledning att den går in för tidigt och blir uttråkad av att stå inne. NEJ alla hästar kanske inte kan stå ute dygnet runt. MEN trycker man på hästen täcke från första början hinner de inte bygga vinterpäls eller fett som gör att de klarar en vinter.

Sen de med täcke. Man trycker inte på en häst täcke när den har gegantiskt mkt päls och de är flera plus grader ute. En häst kan fasktist dö av värmeslag!

Sen klagar alla i stallet på att jag rider min häst svettig och släpper ut han så. MIN häst har typ aldrig varit sjuk. De är väldigt tåliga även fast de är kallt och de är svettiga. Han har så mkt fett och päls på kroppen så hade jag satt på han täcke hade han typ dött av värmeslag istället.
Är de väldigt kallt (-10) då är de klart han får täcke, men är de plusgrader är de bara plågeri. Han är van att vara utan då får han va utan. 
Om en häst flyr från fara ute i de vilda och blir svettig, kommer de då en flygande indian och sätter på täcke??

Sen klagar folk på att jag kör hårt med min häst bara för den är svettig??!! fattar inte varför, ja hästar blir svettig, speciellt han med den gegentiska pälsen. Jag plågar inte min häst med att rida svinhårt, för de gör jag inte, vet väl vad han klarar av och galloperar inte intervaller så han är död. 
Tycker bara inte om när folk lägger sig i hur jag tränar min häst. De är inte hårt. han blir svettig av att "bara" gå på lektion, då plågar de oxå hästarna?? nee, jag är mån om min häst. Älskar han oerhört mkt. 

Japp då har jag skrivit av mig, skiter i om nån orkar läsa men kändes bra å bara få skriva av sig, jag är inte någon dålig människa utan behandlar min häst så natuligt som möjligt.... alla behandlar sina hästar olika, så här behandlar jag min och han är en lycklig häst!

Om man inte rider hästen och den står på lösdrift så är de förstånde att de blir fet, men rider man regelbundet och håller igång hästen så håller de formen, tindur ser jätte bra ut, pilo va bra tills han blev halt!

kärlek <3

Men sötaste mannen man har då!! Fick ett mess av han nyss.

"Du kan va bäst <3 :)

Kär i dig tjejen
Attraktiv
Toksexig
Allitid lika söt
Ruskigt envis
Inte som alla andra
Nyfiken
Are you the best or what :) <3

läs första bokstaven i varje mening <3"


De finns inte ord om hur mycket jag älskar den mannen, och hur glad jag är att han finns i mitt liv. Jag måste va jävligt lyckligt lottad!! Förstår inte vilken tur jag har!! Hur kunde man få denna tur??


FÖRKYLD!

ja de e ja! Som faan! Jag som aldrig är sjuk, magsjukan jag fick förut, de har jag inte haft flera år innan den gången. Förkylning brukar gå över snabbt, men läste och hörde nu att när man är gravid kan de ta längre tid att blir frisk...för:

* Man har nog sämre immun försvar när man är gravid...
* Kroppen tar hand om bebisen innan dej när du ä gravid...så därför tar de längre tid att bli frisk!

Livet är underbart. MEN jag ska väl egentligen inte klaga då jag inte lider av nå annat problem. Men jag klarar inte av en förkylning, idag blir de te med honung och sängen som väntar. Näsdroppar är väldigt poppis just nu kan jag säga. Inge kul å va sjuk!!
Om EN vecka är de UL som gäller, spännande värre. Se om de e nått eller bara gas där inne =) BM rinde går oxå och hade bokat en tid åt mig på sjukhuset, lite information och tester på sjukdommen mamma har. De ska då va så noga med allt....


hur kan man lämna en katt som e så här söt!? Han låg å såg söt ut när jag skulle till stallet...



hästar på rad, hästarna i andra hagen sprang å va galna!




tränade krutov med boll, rekomenderas starkt till de som har skvättiga hästar!



kvällstid v18



världens underbaraste kille!

ny kran..

Kranen i handfatat är bytt, SÅ JÄVLA fräsch de e nu då!!! Ska hänga i badrummet jämt =)


tvättning...

förkyld idag, känner direkt att detta blir en underbar dag :s inge kul å vara sjuk ju e...
ne idag ska jag te stallet å rida krutov sen tindur på lektion i kväll, blir en heldag i stallet.
Igår tvätta jag bilen, den såg för jävla dålig ut! Så kände direkt att den bör tvättas =)
Kom upp till lidl så va den skitig igen, fast bättre skitig än innan =)
fick den 40 minuters tvättningen gratis, då hon som skrivit upp mig skrev 17.34. Jag va väl där efter 12 på dan. :P





badrummet klart!


Alltså badummet blev jävligt fint =) super nöd =) Åsse ser ni att vi bytt den där hållarn vid badkaret till kråm istället för vit/gul som den va innan :P nu ska vi bara byta kranen till handfatet sen är hela jäkla badrummet klart och de kosta knappt nått alls å göra om de =)


Före och efter


idag blir de nog en jävla massa städning och handling, tänkte åka till stallet och ta bort pilos linda sen åka och handla, sen blir de tvätta och städa. Bör göras! Jenny tyckte att pilos svullnad gått ner lite iaf, de finns hopp :D

nu är de vår!

Första vår tecknet!! =)


åka bobb

De här är filmen är sen igår när vi tolkade, henns hund fick hjälpa och dra oxå, de gick nerför och va isigt så de tog inte emot så mkt  =)


va ut igår..

ja men igår va man ut. Kände mig lite som en tjockis faktist, sen lite gammal och i oform. Visste knappt hur man gör när man dansar ju, va liksom 100 år sen man va ut sist. Men en del fråga om jag va på smällen annars va Frida slyna snabb med att berätta att hon va ute med hennes gravida bitch. Hon e snäll hon =)
En del ville klämma å känna, fattar inte varför, man är ju inte speciellt stor och de läre ju knappast få känna nå sparkar. Får göra som på solsidan sen, ställa mig med en skylt "klämma 10 kr" :P undra om man skulle tjäna på de =)
Niclas babe kalkla badrummet igår, idag ska han foga, jag hade tänkt att tindur skulle få vila idag men ångrade mig efter niclas ville att jag skulle ut och de fina vädret ju!!





De tog bilder när vi va ute med, sån där vimmelfotograf, ska s om jag får ta på de sen =) blir fan inte bra på kort längre...

går in i v18 idag...

Man känner sig alltid lite extra tjock på kvällstid när man fått i sig lite mat =)


blåsig dag...

jaha, då va man hemma igen då...en jävligt blåsig dag. Visste inte hur Tindur skulle vara idag för ibland kan han bli lite tittig när de blåser, men idag va han lugnet själv och hur underbar som helst. Frida slyna och hennes doggy hängde med i turen, de blev en bobbtur. Ibland fick hennes doggy dra och ibland fick Tindur dra. Da va jäkla roligt och de vore kul å göra om de igen, även fast snön smältar snabbt nu.
Älskar min älskade Tindur, han är världens bästa, så lugn å fin kille, så underbar på alla möjliga sätt. Bästa killen <3!!! Han litar jag på.
Niclas har påbörjat i badrummet så nu är allt borta. Så nu ska de kaklas. Jag ska va med slyna i kväll så ska vi hitta på nå, planen är väl att gå ut på krogen. Förstår ni, kattis på krogen?? va typ 100 år sen man va ut, ska bli kul å träffa lite folk igen =)




Seven pounds

En kompis hade satt denna på sin blogg och rekomendera den. Jag tyckte trailen såg sjukt tråkig ut och fattade inget. Men eftersom hon rekomendera den så kollade vi på den iaf och jag måste då säga att den va sjuuukt bra. Man fattade inte så mkt va de handla om i början och såg mest ut som ett fråge tecken, men sen i slutet börjar allt falla på plats och man fick en tår i ögat! Shiit! se den!

Seven pounds


idag va ännu en heldag...

Idag va ännu en heldag på stallet. Pilo skrittades med sällskap från jenny och martina, pilo fick gå sist men de gick så bra de, han e lugn å cool den killen.
Sen blev de en kör tur med jenny och Macken, å de va roligt, Tindur kunde inte sluta trava, va taggad som fan min lilla ponny =) Jenny samlade tid och åt medans hon körde :P




De är nå fel på min katt, han sätter sig ofta i skammvrån och glor. Fattar inte varför ett hörn är så bra, samma sak i sovrummet, bakom dörren i hörnet sätter han sig i, vilket mongo!

Giisen blev sur...

Giisen blev sur efter jag glömt att dra på vattnet åt han i badrummet, råkade bara gå förbi. De här har han gjort några gånger, som tur är så har de inte varit speciellt mkt papper på rullen. Han är så störd den här katten!! Hur mkt myror har han i hjärnan!
Jag ser ingen sol idag =( men ska rida med 2 tjejer till från stallet med pilo, bara skritta, se om går dagens kur gjorde nån skillnad i benet.
sen, kolla in golvet!! I helgen ska de bli svart kakel =)



Igår kom den nya araben till våran hage. Lite kaxig va han så pilo måsta visa vart platsen skulle stå och sprang efter och lyfte bakbenen lite. Vart inte så mkt drama och den kom snabbt in i gruppen. MenPilo va snabb å visa sin höga plats i hagen =)


roligt å få kameran tillbaka...

de känns underbart att få tillbaka min kamera idag =)
precis invigt den.
Idag har jag lindat min pilo med massa roliga grejer, med plast och bommul. Ska göra de i 3 dagar sen utan plast, får se om de funkar. Julia va å hälsa på Pilo idag. Andra gången jag träffar henne. Tror hon tyckte de va roligt å träffa han igen....
Tolka med slyna frida med...hon åkte bobb, tindur va helt galen. Blåste som fan...


16+6 dagar, på lördag blir de v18 =)

Massa nyttig häst info!!

yes, pilo har fått sår där jag lindat så nu ska vi ta andra lindor och ta ett "mirakel medel" på blödnaden. Så hoppas att de funkar och att han blir bättre mkt fortare =) =)

"Vallörten är oerhört livskraftig och snabbväxande vilket beror på att den innehåller allantoin, ett ämne som stimulerar celldelningen och celltillväxten. Denna effekt kan vi använda för att snabbt reparera skadad vävnad. Linné kallade också vallörten för symphytum = sammanfoga.

Allantoinet är i huvudsak lokaliserat till roten och i bladen finns det inflammationsdämpande eteriska oljor.

Kan hjälpa mot: vävnadsskada

Tinktur av vallörtsroten som innehåller allantoin som påskyndar ärrbildningen. (Linne´ döpte den till symphytum=sammanfoga).

Verksamt mot alla slags vävnadsskador i senor, ligament, ben och gaffelband samt svårläkta sår."



Fick oxå tipset om ett bra billigt pulver för hovar, som tydligen ska funka bra. Tänkte testa de på pilo =)


de är oxå väldigt mysigt i solen. Idag har de varit 6 plus i skuggan, bestämde mig för att stå ute och hålla på med pilo, de va varmare ute än inne, kyligt som fan i stallet =)
Hade en mysig tur me jenny idag, red en lång vända på pilo gubben, han va så snäll han! =)



lektion, stall å katta...

Tjafs i stallet, livet är underbart =) Men vissa kan inte hålla sig till de regler som alltid funnits.
Red lektion idag. Tindur va duktig som alltid. När jag hade lastat han och skulle stänga luckan så frågade jag en tjej som kom med transport om hon kunde hjälpa mig få upp luckan, den är lite tung. Hon sa "vilken lätt lastad häst du har då" efter att han gått in och stod still där inne utan att få panik eller nått, han är underbar sa jag =)
Känns härligt å ha en sån lättlastad häst, love it =)
När jag kom ut till stallet va de fin fint norrsken, fyy va fint de är, hela himlen va grön =) såå coolt!
Gizmo hade som alltid haft kul att dra ut lite strumpor ur strumplådan. Han e snäll han!
Sen va vi till banken och flytta över Niclas konto till mitt, eftersom han haft Enköpings bank förut. Nu har han hudik banken =)




tjockis magen idag...idag har den kliat lite...

RSS 2.0