pilo <3

Tog lite bilder idag på Tindur, Niclas, jag å maggen :P fick till några som blev riktigt bra som BÖR förstoras =)
Men tittade på Fb och då hade hon som har Pilo lagt upp några bilder från idag. Asså måste ju säga att jag har en SJUKT vacker häst!! Vill INTE sälja min prins!! Inte speciellt tjock är han heller även fast han stått ett tag. Funkar kanon på hackamore gör han med =)




hemma gjorda flugmedel...

Va runt å titta på lite hemma gjorda flugmedel så man slipper alla de där JÄTTE dyra som man köper för över 200 spänn som håller typ en vecka. Har inte testat någon av dessa men kommer göra de =)


2 dl äppelcidervinäger
8 dl vatten
8 vitlöksklyftor

Koka upp vatten och äppelcidervinäger, pressa sen i vitlöksklyftorna. Låt stå under lock tills det kallnat och sila sen i kaffefilter och häll upp i en sprayflaska. Luktar inte gott, men är effektivt
.



4,5 dl vatten

1,5 dl vanlig flugspray (vilken sort som helst)

1,5 dl vinäger

0,5 dl olivolja

0,5 dl diskmedel

Blanda ingredienserna. Häll i sprayflaska och spraya på efter behov.

1 citron

4 ägg

1-2 vitlöksklyftor

1 1/2 tsk salt

olivolja

vatten

Pressa citronen och vitlöken. Knäck äggen i en mixer och tillsätt citronsaft, vitlök och salt. Häll sakta i olivolja så konsistensen blir som majonnäs. Häll sedan i vatten så konsistense blir som tunn pannkakssmet. Häll smeten i en flaska (typ ketchupflaska) så man kan spruta på smörjan i en stråle.




Det går att byta ut vitlök/citron mot andra tillsatser om man vill. (men tänk på varningarna om tea tree olja!)



Fyll en sprayflaska med äppelcidervinäger och två matskedar diskmedel (tex. Yes).



1/2 liter vatten

1 burk rosmarin

1 citron

1 vitlök

1 dl vanlig ättika

Koka upp vattnet, lägg i rosmarin och pressa i vitlök och citron. Låt koka ca 10-15 minuter. Tillsätt ättika. Låt svalna. Sila och häll i sprutflaska.



Tindur
va skapligt sugen på gå upp idag när han låg så skönt. Kom dit kl 8 i morse och då låg han ner. Tror de tog typ en kvart å få upp han... varje gång han va på väg upp så la han sig igen. Blev varmt ganska tidigt och han va så svettig när vi kom tillbaka till stallet.



Nu ska jag till stallet...

Uppe med tuppen, IGEN :P
Ska till stallet snart å ta en ridtur med Hanna. Måste rida tidigt idag eftersom vi ska fotta i kväll, måste göra de INNAN jag blir FÖR fet. Känner mig redan en del fläskig. Men vill ha bilder med både häst och älskling innan iaf =)
Mellan timmarna kommer jag försöka städa, man har ju en del ont i kroppen sen man höll igång igår.
Provridning igår. Hon va lite blyg på ta tag i honom och visa vem som bestämmer. Jag tog över och red han lite sen hon igen, då gick han bättre. Tycker hon va duktig på rida och hon påminde lite om mig själv så hon får de bli =) kommer bli kanon de!
Förresten, de känns att Jukka ridit Tindur, fan va bra han kändes igår =)
Ne nu blir de stallet!

PUSS

oturs/turs bilen

Jaa vad säger man, de har varit problem sen den dagen vi köpte den. MEN vi fick den sjukt billigt, de har inte varit nå problem med motorn, men hjulen. Allt sånt.
Började med att Niclas fixade typ allt på fram däcken, jag vet inte exakt vad men han sa ALLT, utom broms skivor och belägg. Den lät så mycket och dunkade en del. Sen va de borta, men då började bilen vibrera, jaha, kul. va kan de va?? Då va de tydligen broms skivorna bak som va typ sönder rostad, de va så mkt rost att den gick ojämt.
Vi åkte till Sundsvall men de hade bara belägg fram inget bak hemma. Men då tar vi de sen. Så vi tänkte ta de när vi skulle till Enköping på midsommar.
Men då stängde de klockan ett och de skulle vi inte hinna. Samitigt messa jag med Hanna, sista messet hon skrev va "Men nu är vi i gävle, ha en trevlig midsommar" jag frågade direkt om de inte ville springa in på biltema åt oss. Och hon va 5 minuter från de och skulle snart åka förbi de så de gjorde hon så gärna, yes tänkte vi, då ordnar allt sig. GLAD!
I måndags så bytte han på bakhjulen MEN av sin förvåning så upptäcket han att de va fel skivor i RÄTT kartong, nån har alltså bytt ut innehållet och tejpat igen kartongen!!! Vafan, han ringer ner till dom och de säger att han får komma ner direkt och att de betalar hans resa. GOOD tänker vi!!
Han åker ner med firma bil och sen byter han dom, MEN upptäcker när han kommer hem att hjulet bak är kokhet. Bromsbelägget ligger på. FAN. Han tar in den tisdag och fixar de, Kanon!!
Besiktning!!! Vi fick tid, TACK Å LOV av hans jobb onsdag, IDAG. Ja men allt är fixat å klart.
Då... kvart i 3  (besiktning 3) börjar den jävla motorlaman lysa (den oranga med ett ! i) den lyser ibland men vi vet inte riktigt felet, men nu hade den inte lyst på ett tag. Vi hade väl skämta om att den skulle börja lysa precis innan vi ska på besiktning, och JAPP de gjorde den!!
Jag ringde till Niclas och han sa att jag skulle skynda mig till hans jobb så skulle han ställa om allt med att ställa om batteriet. Så kanske de försvann menade han på. Jag åkte iaf dit, hittar batteriet, lossar på plus (eller minus)och väntar, sätter tillbaka den och hoppas de skulle va borta. NEJ de va den inte. Gjorde de en gång till och vänta lite längre...yes då försvann de!! Klockan slog 3, 10 över 3 va jag inne på besiktingen.
Den gick rakt igenom utan problem....enda hon sa va att vi hade skön AC :P
AHHH, hade den inte gått igenom besiktningen vet jag inte vad jag gjort. Vi hade ju bara juni ut sen skulle den bli obesiktad :P
Vad ska vi säga om denna bil, turen i oturen??


mmm gotti...

I morse åt jag god frukost =)


full rulle....

igår va de full rulle. Som alla dagar ;)
Åkte ner till stan och skulle kolla på lite sommarkläder, TRÖL som vanligt, men hittade faktist en klänning och en kjol =) Jag tog faktist min värsting räser cykel ner, min nya fina =)
Sen hem, göra mat, sen till stallet för Jukka skulle träna Tindur på ovalbanan. Han såg mycket bättre idag och Jukka har hopp för min kille :P ska bli kul på tävlingen sen =) nästa vecka!!
Blev där ett tag, sen blev de ju kväller...hem å chilla.
Idag blir de kul med tvätt å städ, har bokat tid i tvättstugan och håller nu på tvättar fönster, mycket rolig dag :P men sen ska jag till stallet för de är en tjej som ska provrida, hon verkar trevlig och bra, vad jag fått hört iaf =)


världens sötaste föl i vårat stall...


jukka på hans 3 åriga hingst...


min räser...älskar min korg med <3


gamla sport räsern...haft den sen 7an, va så lycklig den dagen mamma gav mig den!! Även fast den varit med om både knivhugg och blivit stulen, och påkörd, allt några gånger om så funkar den fortfarande...men är lite liten och obekväm bara...undra vad jag ska göra med den nu?? Nån fattig som behöver den kanske?? :P

igår vart de en...

Igår vart de en hel dag på stallet. Pilo fick sin massage, va lite låst uppe på höften/rumpan. Men annars tyckte hon att han såg fin, han kommer fortsätta få massage nån gång ibland =)
Bäbbe vänder på hela min mage och blir bara mer galen, som sagt han är ÖVERALLT! :P Nästan säker på att han kommer ut iaf 2 veckor tidigare än beräknat.
På torsdag ska vi ta lite fler gravidbilder. Tänkte väl ta med Tindur, på och brevid honom. Kan bli kul =) Niclas ska få va med på ett hörn med.
Nästa vecka ska vi träningstävla med Tindur. Min vackra prins. Idag ska vi träna på ovalbanan igen, får se om de går bättre denna gång =)
I morgon kommer de en tjej till stallet å provrider Tindur, vi får se om hon är den jag letat efter =) Hjälp måste jag ju ha sen. Även fast Jossi kan rida nån gång i veckan så blir han knappast riden varje dag. Jag kommer nog inte va så på att rida de första jag kommer göra efter förlossning :P men några veckor efter kanske =)
Om 2 veckor åker vi till ULLARED!! Weee, kommer dampa totalt i bilen och jag lovar att de blir många stopp, men ner ska jag faneme! Handla en jävla massa =)


kolla huggtänderna på denna =)


sötaste skit katt <3 

vecka 35

IDAG(!!) Går in i vecka 35!! Asså shiiit, helt galet. 5 veckor kvar och alla berättar för mig hur liten jag är, fast jag följer kurvan iaf. Helt galet, jag vet inte om de kommer fortsätta så här eller om de kommer smälla till i slutet. Jag är fett nöjd med detta ja. Jaft en UNDERBAR graviditet. Har inget som helst å klaga över. Inte spytt EN enda gång och inte haft speciella verk nånstans (bara om man går mycket, men de säger ju sig själv). Hoppas nästa graviditet kommer va precis lika dan, då har jag inge som helst å klaga på =) 
Sparkarna jag får kan vissligen vara jobbiga ibland och man försöker trycka ner magen och hoppar till ibland. Men de är rätt skönt ändå å känna dessa sparkar varje dag, då vet man att han lever och mår bra =) Man kommer oxå honom närmare känns de som. Väldigt nöjd =)
Igår började Niclas med tomten, fram med notorsågen oh tog ner lite träd, medans jag smörjde lite grejer till hästen =) idag blir de mer röjning. Wee...

fel på giis?

Han är puckad min katt, tuggar på godis som är i plastpåse.
Har inte fått med han när han springer iväg med påsarna än, men bara en tidsfråga innan de kommer på film de med. Han brukar springa iväg med de till hallen eller köket. Om inte annat lägger han en i sovrummet när vi sover och äter på plasten så vi vaknar... får inte glömma att han gnäller där imellan med. Vad är de för fel på han???

 


sen har man inte bara en tung bäbis som ligger på magen utan katta ska va med han oxå....


midsommar

För en gångs skull bestämde vi i tid vad vi skulle göra på midsommar. Och eftersom jag hört att de skulle bli finare väder neråt så åkte vi ner till Niclas familj och hängde lite med dom. Grillade lite och pratade allmänt. Alla syskorna va samlade utom en. Träffade på en söt igelkott som kom å hälsa på =)
Sen senare på kvällen blev de ett kallt kvälls dopp.
Idag blir de nog till att dona i stallet, få ordning på grejer och smörja å sånt. Tindur har Jukka ridit idag, han ska rida honom ända tills Tisdag så blir inge ridning för min del =(
Provridning med en tjej på onsdag så jag får rida honom först torsdag.
 







v34

ja men de är v 34 nu men jag går in i v 35 till helgen. Fet som vanligt å väger förbannat mycket nu!! Usch. Ena tutten läcker och de blir fläckar på linnet. De hänger och får svett fläckar under bröstet. Slåss gör han konstant, kanske han blir kriminell kille?? :P 
sluta titta på fett valkarna på ryggen :P
oroar mig fortfarande för förlossningen, tror jag kommer dö!

 


Tömkörde Pilo i typ 20 min idag. Jag tycker de e jävligt tråkigt!
Men jag älskar han!! När jag skulle ta in han från hagen så följde en av hingstarna efter, då stanna han, örona bakåt å titta på hingsten.. "nu är du lite nära grabben" -stuket :P så fick han göra några gånger, men jäklar vad alla har respekt för den hästen. Han tar hand om mig Pilo. Kommer de nån nära så behöver han bara titta på dom och ta bak örona så flyttar alla på sig =) Som josefin säger "kungen i hagen". =)
Världens pussvänliga mule har han med, love him <3<3 är så glad att han får va nära honom ett tag till!


fel på han???

Lovar att de inte är nå fel på min katt, försöker läsa vad han vill, men förstår inte.
Han tar godis från skålen i vardagsrummet och bär in de till hallen. Vad vill han??


härligt!!

skönt att de finns fler som jag =)

Klicka här!!

Ge lite sommar!

Fan va trött jag är på detta!!




När börjar sommaren på allvar?? va de bara i några dagar förut när de blev så där hyper varmt sen nu är vi på väg mot mörkare kallare dagar?? Fyy, lite mer sommar än så vill man ju ha!!

älskar spark mot blåsan!

De är fina sparkar mot blåsan, känns så där faktist. De sparkas oxå mot revben. Önskar jag tog en film på hur han va igår. Jäklar vad han möblera om där inne. Magn rörde sig körs å tvärs. HELT galet. Nästan så man tappar andan. Ser lite coolt ut och man tror att han försöker sparka sig ut.
Alltid hicka när man ätit, de är väl kanske bra :P men fett jobbigt att hela jag hoppar samt han trycker på blåsan.
Hemma är allt som vanligt, katta snor godis som ligger inplastat och springer iväg med de å lägger i köket. Niclas har huvudet fullt på husbygget. Allt är princip klart och vi kommer börja mad grunden, vatten, avlopp och allt va de är när Niclas har semester om typ 2 veckor. Igår va vi ut och kollade vart våran tomt va precis =) va fiiint de är där ute, fan va bra de kommer blir <3<3
Frågade om de andra 2 tomterna och tydligen blev de inget med hon som ville ha de, så är ni intresserad av tomt på hällsätter i hög så vet jag av 2 stycken på 2000 kvm =)
Skodde hästarna igår, tog in båda samtidigt, dom är så snäll mina guld klimpar. Älskar dom!! <3<3 såå skönt att jag kommer få mysa med Pilo NÄR jag vill nu. Love it! Annars hade jag behövt lämna infrån han för 3dje gången, å de va väldigt tungt första gången.
Pilo har fått sjukt fina hovar sen jag fick hem han första gången. Vi har jobba med dessa hovar i typ 2 år nu. Från början va de såå himla fula, massa sprickor och de gick bara sönder. Nu har han inga sprickor alls, alltså inga!! Tror aldrig de hänt =)



upp i tid...

Är uppe med tuppen. Klockan halv 6 blev jag väckt av bäbbe som börjar hyper sparka mig, kort där efter fick han hicka i typ en kvart. Niclas gick till jobbet strax innan 7 så då gick jag upp. Måste ändå upp tidigt för hästarna ska skos.
Sista gången jag betalar bådas skoning. Skönt att få liiiite mindre räkningar snart. Även fast denna månad är de mycket räkningar. Skönt att man har sparkonto alltså =)
Sen efter skoningen så tänkte vi ta Tindur till ovalbanan på östanbräck för att träna lite inför tävlingen. Ska bli kul å se om han går annorlunda där. Igår kändes han bra i tölten när jag red iaf =)

Va till fölossningen igår och pratade lite igen. Vet inte hur mkt min rädsla inför förlossningen sjunkit men inte är så mycket. Visst längtar jag till den dan han kommer ut och jag kan få ha min kropp ifred och inte bli sönder sparkad.
Iaf så frågade hon när jag trodde han skulle komma ut, hon brukade fråga mammorna de. Och hon sa att de är förvånadsvärt vad rätt de stämmer =) hehe, jag sa att jag trodde han skulle komma 2 veckor tidigare, och de tror jag bara för han är såå himla livlig och inte vill va kvar längre än så. Men vad vet jag =) den som väntar får se.
Efter de va de tid för mvc, jag är lite för normal, normala värden, normal mage, pulsen normalt, normal viktökning, jaa allt normalt, fan va jag är normal! :P

lycklig=)=)

Har fått massa intresse för Tindur. Jossi hade tydligen pratat med en tjej som va intresserad så jag har hört av mig till henne så får vi se om hon vill prova min lilla gogris! <3
Va ute å red med Josefin idag, hon är sååååååå himla lycklig att Pilo får vara hennes i ett år till. Hon prata om allt som hon ska köpa och då är de inte lite grejer. Han kommer få en jävla massa skit. Haha, men jag är HYPER glad att Pilo får vara nära mig iaf ett år till <3<3<3 tycker inte om att han ska flyttas runt.
Sen har jag fått räkningen på Tindurs öga. Den gången han fick en pinne i ögat i OKTOBER FÖRRA året...hon är snabb vetrinären kari-anne. Men nu har jag fått den och de va inte så mkt som jag trodde och jag tänker inte blanda in hans försäkring =)


pilo snygging <3

Sen vill jag säga de som jag alltid sagt. DE ÄR INGE FEL PÅ MIN KATT, han är fullt normal!! Varför tar han godisar som ligger i plast och bär ut de i lägenheten???
Och varför hoppar han upp på garderoben mitt i nätterna å skriker??


medryttare sökes!

Funkar inte de här så sätter jag en annons på blocket eller nått...
Hon som jag har nu som rider Tindur kommer inte ha tid och rida honom precis varje dag sen när jag inte kan rida mer på ett litet tag, varannan vecka kommer hon inte kunna rida alls och en annan vecka kommer hon kunna rida mer, men då kan jag lika gärna ställa av honom för han mår inte bra av att strö ridas nån gång ibland. 
Sååå jag behöver hjälp med honom då. 
Nån som tycker om att hoppa, rida dressyr, köra, rida ut i skogen, kan kanske tölta, en tjej med skinn på näsan som gillar min nallebjörn =)
Hör av dig, de blir annars fina blocket annons =) 

jaa å sen är jag jävligt glad att jag fått reda på att Pilo <3 killen stannar på Hällsätter i minst ett år till :D

träning...

ja men i dag så red Ropponen Tindur. Han tänkte tävla honom den 5 juli. Han är då duktig! Han kommer träna Tindur på onsdag och torsdag samt nästa vecka måndag å tisdag, sen blir han borta till tävlingen är. Kul att verkligen få en bedömning hur bra han är. Ropponen trodde vi skulle få ganska bra poäng. Jag menar han har ju jätte fina steg i både gallopen och traven. Sen sa han att han går ren tölt. Tänk att denna häst är såld som 3 gångare =)






Vad tycks om min söta 3 gångare :P :P

sen blir jag tokig på vildingen i magen, hela magen flyttar sig som fan, helt galet!! Han verkar ha perjoder, men idag och i natt har han varit galen!

Emma på ridtur!

Ja men igår tog jag ut Emma på en tur. Fick låna snälla Krutov. Eftersom han är lättare att hantera än Pilo för någon som inte ridit skit mkt så va han perfekt. Hon flög omkring i sadeln och de blev inte många gallopp språng, men travade lite, skrittade mest. Hon sa att hon hade ont i rumpan efteråt för sadeln är sååå himla hård =)
Niclas red Pilo själv, men han hade tydligen så ont i magen att han klarade inte av att rida så långt. Jag fattar inte att han red över huvud taget. DUMT! Tydligen hade Pilo snubblat, Niclas hade hamnat på hans hals och sen hade Pilo slitit sönder tyglarna eftersom han stått på dom.
I går kväll höll Niclas på dryga med bäbbe och varje gång han sparkade så tryckte han tillbaka för att "leka" med han sa han... han va helt tokig i magen och man känner att magen typ vänder sig om. Hade ont i magen och ryggen samt svårt å andas i natt. Sov som skit! 
Vid 12 idag ska Tindur plågas av en duktig ryttare! Kul kul =)






Va i Sundsvall i lördags en sväng och stannade på å äta på Max då denna fina familjebil dök upp. En riktigt fin pärla detta! =) Sån önskar jag mig när blir stor.


30 års fest...

Va på 30 års fest igår. Dennis fyllde år. Ganska så trevligt å träffa folk. Hade till en början en ganska stor tröja, tänkte att de kanske inte skulle synas att man va på tjocken å gick på fest :P även fast jag inte drack. Men de märktes tydligen ändå :P
Blev tvungen å ta av mig tröjan av mina kära vänner Emma å Frida. Dom sa att jag inte skulle gömma magen. Så tog av med tröjan. En del fråga hur långt jag var gången och förvånades av svaret mitt. "men du är ju så fin!!" och "men du ska ha om 6 veckor och är så liten!".
En snubbe som jag inte kände kom fam å satte sig vid mig å sa konstiga saker som "åååh, de är så vackert!" å klämde mig på magen. Han glodde på mig konstant! Han bror sa att jag va lik världens vackraste kvinnor Reese Witherspoon. Hmm tack?? Dom satt å klämde och kände och berömde. Känns kanske lite konstigt och "öppet" på nå sätt å ta friheten å klämma på mig.
Idag ska jag ta ut Emma från sundsvall ut på ridtur =) hon va så sugen på de =)
I morgon ska en kille rida Tindur, vi ska se om kan klarar av en liten hemma tävling för bedömning. Han har tävat mkt islänningar och vore kul om ville rida en tävling iaf =)
kommer ta kort och film i morgon.


normal??

idag regnar de, va väl tänkt att min tjej Emma från Sundsvall skulle få ta en tur på Pilo idag. Men vi får se, jag kan väl ha regn kläder på mig, men vet inte vad hon har med sig. Skapligt kul med regn, när hon VÄL vill rida liksom. Men vi får se när hon vaknat.
Ja men jag har nu fått de bevisat att man kan faktist få mjölk ur min extra bröstvårta som jag har under mitt vänsta bröst. Jag är FULLT normal. Haha, asså vet inte om jag ska skratta eller gråta. Ingen kan va perfekt eller hur?? Men lite coolt =)

fredag 17de

jaha, idag. Sista föräldrar gruppen idag, känns liiite sorligt. En tjej från gruppen som skulle ha typ samma datum som jag va bara där första gången de va och nu fick vi reda på att hon redan fått barn, vad kan de ha varit typ i vecka 28 eller 30?? Hon fick tidigt hon.
Sen bar de iväg hem till mor min en sväng, letade efter den försvunna brochen, fortfarande försvunnen och vi vet inte vad för "bra" ställen den är lagt på :s får leta i mina kartonger sen när vi väl flyttar till hus.
Sen åkte jag hem och Frida hämtade mig så åkte vi till hagmyren för att hennes mamma och syskon körde ett lopp. De gick tydligen inte så bra.
Åkte hem och tog ett bad. Har haft sammandragningar ganska ofta idag, öm hela magen.
Sen vill jag säga grattis och välkommen häng tuttar oxå välkommen till läckande bröst, de e väl fööör underbart :P
Niclas har nån grejs med jobbet och kommer inte hem på ett tag, jag ska väl ev åka till Frida en sväng sen för å hänga lite där...vi får se =)

gravidbilder i v 33

Lite bilder sen plåtningen i söndags :D












kusinträff..

igår va jag hos mina kusiner för minsta kusinen där tog studenten. Vi bjöds på sjukt god mat, potatisgratäng och kälknöl. Jätte gott =) sen fick vi en JÄVLIGT god tårta!! Maräng med jordgubbar på, tror fan att de är den godaste jag ätit på länge =)
Men tyvärr så måsta jag åka hem till halv 5 för vi skulle på föräldrar grupp. Man vill ju inte missa nått, denna gång handla de om amning.
Efter de så bar de iväg till stallet för att köra vackra Tindur <3


mammas syster har en jävligt ful katt =)






Sen försöker jag vänja av gizmo å inte sova i spjälsängen. Han har inte sovit i den på huur länge som helst, men helt plötligt blev han besatt å ligga i den så nu har jag lagt grejer i den för att han inte ska va där. Sen när bäbis kommer så kommer vi ha myggnät över så han inte ska lägga sig där då heller. Men han är inte nöjd med mitt beslut. Utan sitter å glor på mig som om jag skulle ändra mig snart.


Idag blir de rida snart sen städa för hela slanten. Jag har uppdaterat min andra blogg med för dom som har tillgång till den =)

v33

jaha, vad ska man säga, vecka 33 är man nu. I helgen blir de vecka 34!! Ahh  shit. Helt galet fort har de gått. Han sparkar mer intensivt nu och man får nästan ont i kroppen och revben =)
Hon Elfina som jag pratat om förut som har en blogg jag följer, hon födde ju nu i vecka 36, hon skrev oxå att hon träffat 3 stycken från hennes mamma grupp där, som OXÅ fött för tidigt!! Inte ett dugg orolig!! Vill bara till Ullared först!! Bokat rum och bil å allt ju! Men vill han komma tidigare kan han iaf vänta då jag kommit hem =)


fetto! :P


Ko släppet sen igår. Stackrarna fick regn och när de väl va i hagen ville de vända hemåt :P





blä möggel!

ja men jag tyckte jag å att de lukta möggel här i morse. Nu vet jag vad de är. Tavlan vi köpte på dollar luktar möggel, den sitter precis bakom mig när jag sitter i soffan.
Har handlat lite begagnade bäbis kläder och en gammal åkpåse samt ett bär sele till bäs. Sen efter regnet tog jag en tur på världens finaste häst! Älskar min Tindur sååååå himla mkt!! Han är den bästa för mig <3<3<3 mitt liv!
Ja just de, kollat på kosläpp idag med. men de tar vi i morgon =)



UL för andra gången...

Spännande känsla. Vi kom till ultraljuds mottagningen 5 i 10. Svårt å hitta en jävla parkering på detta sjukhus, tar ju hur lång tid som helst. Men iaf så satt vi å vänta i 5 minuter typ. Va inte alls samma känsla som sist, då va de typ "vafan gör vi här?? ska vi titta på luft eller??" va lite i förnekelse då. hehe, men liiite svårt att förstå. Men iaf, nu skulle de bara bli kul å se att allt va normalt, att han såg normal ut och att moderkakan flyttat på sig som den skulle. Och allt va bra, han va sååååå söt, guud va kul å se att han växer. Vilken söt unge!! Men blir lite lycklig i själen!! Läntar bara mer å mer efter han =)
Huvudet låg neråt som han gjort ett tag nu så ALLT såg normalt ut, till å med små benen, pille snoppen å händerna!! Helt perfekt!
Läntar oxå efter fottonen som togs igår, ska bli kul å se.
Idag ska jag kolla när kossor släpps på betet, skit tråkigt väder å de bara regnar. Blir nog ingen ridning idag utan tror nog jag ska städa lite. TRÖL väder.
När jag åt macka i morse smaka de möggel. Nu luktar de möggel, är de nå speciellt med luktsinnet eller?? för allt på mackan va helt färskt!


vackra näsan , vackra munnen, helt perfekt kille <3<3

fotto dag =)

Ja men har plåtat lite idag. kuligt, fast man såg fläsket lite väl mkt tyckte ja :P bilder får jag väl sen av han :P de va kul ändå :P


god frukost!

Nån har ju hicka konstant tycker jag, man känner de i hela kroppen, ända ut i rumpan. Jag har en förbannat jobbig punkt mitt på magen som göra ont samtidigt kliar, man blir TOKIG!! Vad är de för nått??
Han sparkar, sparkar och sparkar, väldigt sugen på ligga på mage och kunna springa och gå som vanligt!
I morse gjorde älsklingen frukost till mig, jävla gott. Sen handlade vi ett större parasoll till balkongen, så nice å sitta där kvälls tid, love my nya balkong!!
Sen har vi köpt en skötväska. Måste ju göras förr eller senare =) Sen tittade vi på våran soffa som vi ska ha till huset sen. Alltså jag ÄLSKAR den!! Längtar så mkt tills jag får hänga en massa där med knodd som springer runt!! GIVE ME A HOUSE NOW =)



Om 3 timmar kommer fotografen...hoppas på vädret håller sig någolunda. Har heller inte jävla kläder å ha på mig, en tjockis är jag! Hoppas på att några blir bra!

Balkongmys!

jaha, idag har de varit 30 grader. Varmt så inne helvete. Men har stått ut ändå =) inte jobbigare än vanligt även fast jag är på tjocken. Vi åkte ner på stan, träffade Roothan, tvingade henne å hitta nått till mig som jag kunde ha, för "alla" mina sommar kläder är för små (Inte jag som blivit tjockis ;) )Hittade iaf ett linne å cykelbyxor samt leggings.
Sen tyckte Niclas att jag MÅSTE ha en ny cykel. Förstår inte va de är för fel på min misshandlade cykel som jag haft sen i 7an?? Blivit stulen 2 gånger, knivhuggen typ 2 gånger och kört omkull lite på den, däcket är vint och den är inte speciellt skön att cykla på MEN den går ju framåt =)
Hittade iaf en jätte fin och skön vit, en "kärring" cykel om man säger så, med korg och allt, 7 växlar. Vi hade inte tillräckligt mkt pengar på kontot eftersom vi fört över massa på sparkontot så bokade den och skulle hämta den på måndag =) Nöjd ändå. Kommer ju ändå använda den flitigt i många år =) 
Sen åkte vi till kjelles och köpte lite blommor till balkongen. Fint de blev nu. Katta tyckte de va varmt idag och har legat på 2 ställen på balkongen.
Men de blev lite jordgubbar och mys ändå =)







mammas lilla skitunge!!


Den berömda epan...

Jag målade en epa till min chefs son förra året. I dom lokalerna så va de ett under att den blev så bra, men är man bäst så är man ju liksom :P Fick lite bilder på den färdig nu, eftersom jag kom på att jag inte hade nått kort på den. Den har vunnit 2 tävlingar för lacken och färgen. Flamesen har flickan.com lagt. Men allt annat är de jag som fixat. Är stolt, jag ÄR bra. Så lägger ut min stålthet =)








tack å bock!! =)


Maln

ja men de har varit en förslappad dag. Har halv sovit hela dagen idag. Sen när Niclas kom hem drog vi ut på maln en sväng å tog en glass. Gotti, varmt å gott va de ute, lite kallt i vattnet tyckte jag dock =)
Som vanligt sparkas de en jävla massa. Går in i vecka 33 i helgen, sick!!
Får sammandragningar lite ibland, då magen ömmar och blir sten hård.


Joo men jag känner mig lite tjockis faktist :P skulle inte tända på mig om jag va Niclas :P





hittade på NIclas mobbe, va när vi va ute för ett tag sen å körde mitt lilla grym! =)

Nervig!

Har följt en tjej på hennes blogg om hennes graviditet och hennes liv, inte speciellt länge utan i typ en månad. Hon är nu i vecka 36 med sitt första barn, en liten flicka blir de. Hennes vatten har gått NU! Hon skriver i sin blogg om hennes tid på förlossningen. Idag skulle hon sättas igång.
Asså jag tänker v 36?? Då är inte jag redo heller, då ska jag va i Ullared och shoppa!! Jag hoppas han stannar inne en vecka efter de iaf...
Idag vet jag inte vad som händer, planen från början va ju att fira Thess som tar studenten men hon har fått nå stopp nånstans i magen så hon måste opereras idag. De suger, hade verkligen sett fram emot de.
Tindur måste få vila efter denna vekans hårda arbete =)

Killen i magen hittar mitt fina revben heeela tiden och är i farten JÄMT. Till å med när jag sover. Kan inte ligga på höger sida eftersom han typ ligger på den sidan, kan inte ligga på vänster sida för där har han sina ben å sparkar på mig, kan inte ligga på rygg för då får jag svårare å andas....dagens ilandsproblem!

Andra ilandsproblemet är som ALLA andra jävla år....Vafan händer på midsommar??? SUCK!


Hicka i magen...

För er som är intresserad så tog jag en film på bäbbes hicka idag, fick väl lite rörelser med. Han rör på sig mkt, helt galen!
V 32 nu då =)

solig lång tur....

Red med Hanna till en liten sjö som jag tror kallas broms sjön. De blev en 3 timmars tur. Man jäkla va fint de va, när vi kom fram så gick jag i med Tindur och han drack av de rena vattnet. Bond kom hoppande i efter en stund =)



Åkte dit med Niclas nu i kväll så han skulle få se hur mysigt de är där ute...vilket lugn =)

Fick sen ett mms av Anna som rider Krutov att Tindur såg död ut....hehe ja men stackarn, över 3 tinnars rid tur i tisdags när vi va på lektion, igår hoppade Jossi och i dag blev de 3 timmars tur, i morgon får han iaf vila =)

trött häst!

mmmmm jammy!!!

Svenska jordgubbar slår fan allt!!! 40 kr för en liter är de va? ja men jag köpte 2 lådor iaf, de va de fan värt!





sen glömde jag skriva att jag fick mess från chefen, de hade varit på bilmässa och vunnit pris för bästa lack och färg på epan JAG målat IGEN, andra gången han vinner nu!! Vissligen är de motiv lack på den, men jag har målat grunden och topplacken =) Jag är sååå jävla bra!! Och i de lokalerna jag jobbar i är de ett under att de blev så himla bra. Hittade ingen bild på den men tror niclas har några i sin mobil. Saknar att lacka!! Ska bli nice å få börja sen igen =)

härlig tisdags lektion...

Idag ska jag ner på stan och lämna in ett par skor som paja och en sadel väska till hästen som oxå gått sönder till världens bästa skomakare =) Sen köpa lim till mina lös ögonfransar. SJUKT taggad inför söndags plåtningen. Är lite ring rostig känner jag =) Måste leta fram nå kläder som jag kan ha med :P
Jag bjur på lite bilder som han tagit på mig för lääääängesen  =)


Igår va de sista rid lektionen. 2 stycken från min ridlektion tog hästar från mitt stall, Josefin på Pilo och anna på krutov, så vi bestämde oss för att rida dit. Jag kan meddela att jag blev ganska så slut i min kropp!
Pilo gick fint på hackamore, va lite pigg men hon kunde jobba han med lösa tyglar, han såg jätte bra ut!
Sen efter lektion så säger ridläraren att vi ska ställa oss på medel linjen. En från min grupp kommer med en påse med presenter. Men gud tänkte jag, har vi samla ihop nått till ridläraren utan att jag fått varit med. Tacken de för man rider privat häst! Men sen sa hon att eftersom jag skulle få barn så har alla i gruppen samlat ihop en liten present till mig. VA?? tänkte ja, vafan så kan man ju inte göra?? Haha, förvånad jag blev- Meeen va gullig de e!! Fick ett par tösser och ett gossedjur. Sötaste kosse tossor =)






Fub och mvc

varit på föräldrar utbildning, spännande, alltid kul å kunna fråga nått man undrar över, som vanligt är de jag som ställer mest frågor :P
direkt efter de så va de en tur hos mvc. Mätte, klämde å kände :P Hon skulle mäta magen och sa att han låg väldigt konstigt och snett så hon fick mäta den på höger sida. Han ligger som han gjorde förra gången vi va dit, huvudet neråt och kroppen långt till höger. Sen va de dags å höra hjärtat. Han rörde sig som en TOK och va inte still nått alls. Helt tokig va han, hicka hade han oxå fått =) men hon hittade till slut hjärtat och den låg på 144.
Magen hade växt en cm sen vi va där 3 veckor sen. Den följer precis kurvan iaf.
När jag va i vecka 12 vägde jag 59. Hade gått upp massa redan då tyckte jag. Nu väger jag 70. Ursch, men egentligen har jag bara gått upp 11 kg. Så ska väl inte klaga egentligen.
Börjat fått ont lite här å var känner jag och skit så har man börjat vagga lite fram, yaaayh!
Idag är de sista ridlektionen. Vi ska rida dit, blir en lång tur på hästen. Men de blir vila för mig i morgon då jag inte har nån häst. Pilo har jag nu slutat rida och Jossi ska rida Tindur i morgon. Tänkte försöka städa i morgon.


köpte ett linne på barn avdelningen :P


håret är liiite ljusare =)


gulle gris katta!!




mys balkong!

Myshets faktor på topp =)
Nu har fixat på balkongen, ååh så fint de blev, VÄLDIGT nöjd =)=) lite blommor på de här så blir de KANON. Måste oxå ta en fin bild som man kan ha med när vi ska sälja lägenheten senare i år. Så man får se hur fint de är här på sommaren oxå. Vi har hängt upp lite bamby persienner på båda kort sidorna och längst ner lite gardin så man inte behöver ha sån himla insyn ner ifrån =)



Igår hjälpa Frida mig å göra lite slingor i håret. De blev inte så himla märkande men liiite blondare nyans. Blev faktist jätte bra.
På söndag kommer en fotograf ner ifrån och tar lite bilder på mig. Han har fottat mig förut och tycker han e grymt duktig. De är han som tagit bakgrundsbilden som jag har här på min blogg, den svart vita i skogen. Denna gång hoppas jag att han fortfarande kan göra så mina ögon ser så där snygga ut och att magen blir bra =) Kommer bli spännande å plåta igen =)

rätt vinnare!

DE tycker iaf jag. Peter spelade ett spel, att Simon reagerade på de är helt förstående, tycker simon har varit den som varit mest sig själv. Så jag tycker helt klart att de är rätt!! Hade Peter arslet vunnit hade jag blivit less, han säger ju själv att han spelat ett spel och har typ bråkat med alla i huset. Gillar han inte. De är mitt tycke =) Tyckte Simon va den som snackade MINST skit av alla...mest ärlig!
De va big brother de. :P
Idag blir de en tur med Tindur sen har jag inge planer.
Igår hängde jag med vackra Frida som fixade mitt hår, lite ljusare slingor så de blir fint i sommar =)

bygga hinder...

Åkte till stallet vid 12 och tittade först på den JÄTTE söta föl ungen som kom i natt...såååå cute!
Sen va de å hämta de TUNGA loksele, eller dragsele eller vad man kallar de. Shit, rijäla grejer va de. Älskar de som är gammalt. De är så rijält!
Tog med Pilo som drag hjälp med stockarna som vi skulle ha till hindren. De gick bra, han blev taggad, tyckte inte han blev rädd utan mer gick på och fort som fan när han fick lite drag, men han va jätte duktig, men efter ett tag pallade jag inte med han för han blev lite för mkt för mig. Han är liiiiiite för mkt, lite för stark och jag pallar inte riktigt med han. Efter 4 timmars byggande av hinder kände vi oss klar och tog en fika. Jag vaggade som en anka och bestämde mig för å gå hem å lägga mig.
Nu ligger jag fortfarande och har ont i kroppen. Va sur man blir när man inte orkar så mycket som man vill =( =( Niclas har fixar kuggremmen till sin bil, har bytt växellåds olja på volvon. Så nu ska de väl bli mat snart. Vi har inte ätit annat än lite mackor efter vi va klar med hindren.



hata halsbränna!

ja men i natt sov jag som skit. Va nog fler som gjorde de, Niclas hade inte sovit nått, inte heller han i magen, katta sov väl till å från. Men jag hade en jävligt jobbig halsbränna. Fy faan! Hade ont i bröstet och de bara brände i halsen. Fan va jobbigt jag hade de!! De va inge roligt, har tagit tabletter från stallet nu. Om nån har tips för att lindra så tar jag gärna mot tips!
Åkte till stallet och träffade Carita och Hanna. Vi tog en lite längre tur till hagmyren på 2 timmar. De blev en ganska lugn tur men alla hästar va lite uppspelta för allt va så nytt. Pilo blev stark och fick damp, fan va jobbig han är ibland!! GRR! Jag orkar verkligen inte med just de humöret!
Sen efter de åkte jag hem till mamma. Niclas fixade de sista, en bänk som satt fast i väggen som man kan lägga grejer i. Kanon bra. Så nu är vi iaf klar där, allt blev kanon fint.
Mamma bjöd på GOTT grillad mat! Bäbbe å jag mycket nöjd!


en kväll hos mamma....

Åkte till mamma i går eftermiddan för att Niclas håller på fixar hennes tak på altan. Snart så är han klar där ute. Bara en bänk som ska byggas på ena hörnet och en stupränna =)
Mina 2 störande bröder va där.
Måste skriva lite dumma kommentarer som min egna bror kom med.
 
* om man dricker kallt vatten, då får barnet de direkt på huvudet?
* men du kan ju inte rida!! Då dunkar du bäbisens huvud i sadeln!
* finns de luft där inne så han kan andas?
* vart är huvudet då? jag vill ju känna de...
* man kan inte ha begagnad barnvagn, de är farligt för barnet

Jag funderar ibland på om han vet hur barn blir till eller om han vet nått om att vara gravid, jag tror inte de!




syskon kärlek <3


underbar natt...

I natt har jag fått sovit....ahh härligt =)
Jag har varit på toa EN enda gång i natt!! EN gång!! Alltså helt otroligt, hur längesen va de sist liksom.
Bäbbe har varit lugn HEEELA natten och inte vaknat en enda gång. Han va livlig innan de va sov dags och vaknade i morse vid halv 10. Då blev de lite spark och massa hicka, så då va de bara gå upp =)
Tog en tur med söta Hanna och bondis idag. Red vackra Tindur med hackamore. Hanna red oxå med de på bond och han gick otroligt bra med hack. Mkt bättre än med vanligt bett. Dom hästarna funkar kanon bra tillsammas. Hoppade ett hinder med dom med, SUPER kul. På lördag ska vi bygga upp fälthinder banan i "grus taget". Med 2 karlar, motorsåg och en stark nordis =)


I våran hage....där har vi absolut inge grupperingar :P


Visst syns de INTE att de har varit i lera?? Typ ända upp till runpan va de skit.... 


vecka 31

jaha, v 31??!! Shiit, till helgen blir de vecka 32. Helt galet!!
Igår va jag på förlossningen och pratade med en barnmorska om min rädsla. Jag fick prata lite hur jag kände osv. Kändes bra. Har bokat en ny tid om 2 veckor och då ska vi kolla runt på avdelningen och sem säga till hur vi vill ha de då den dagen vi kommer in så man känner sig säkrare. De är jäkligt skönt =)
Igår bokade jag tid hos tandläkaren för en vanlig undersökning. Så fick tid redan idag kl 10. Spännande :P men vill göra en undersökning innan man blir alldeles för stor.
I måndags va de sista yogan, fick ett band på ett yoga pass. Yaaayh =)
Igår va näst sista ridlektionen. Nästa vecka är de sista och då ska vi rida till stallet för att 2 av mina vänner ska ta hästar från mitt stall =)


jag har fått en fläck på min mobil lins som inte går att få bort...
Känner mig mer och mer klumpig och tjock. Tungare å andas och magen är i vägen...


på parkeringen igår, våran bil står där, EN parkeringsplats är ledig sen står de en bil. Nära nära!!

RSS 2.0