6 tecken på att personen du bråkar med är en psykopat.

"Vi alla kanske känner en och en annan psykopat, bra att känna till och veta hur dom är och vad man ska undvika" 😊



Ungefär en procent av världens befolkning lider av antisocial personlighetsstörning, eller psykopati som det ofta kallas. 

Människor med psykopatiska drag är som sociala kameleonter, de kopierar omgivningens beteende för att snabbast möjligt få det de vill ha.

Om personen känner sig hotad eller uttråkad visar de dock sin riktiga natur. Här är sex tecken på att du bråkar med en psykopat – och därför borde frigöra dig själv från diskussionen.


1. Personen ljuger och hittar på ursäkter

En psykopat kan komma med ursäkt efter ursäkt, och håller ytterst sällan det hen lovar. Personens lögner kan vara så nedslående att du till slut känner dig lite lycklig när personen någon enstaka gång visar upp någon form av empatisk känsla. 

2. Personen har en nedlåtande ton


Personen kommer framstå som samlad och lugn, för att försöka få ett övertag.
Det kommer kännas som att personen är arrogant och ser ned på dig, kanske till och med uppträder hånfullt. 

Hen kommer att försöka se hur långt det går att pressa dig och om du visar några tecken på aggressivitet, så kommer personen förmodligen skratta åt dig och be dig att "lugna ner dig".

3. Personen uppfattas som en riktig hycklare


Personens argument hänger inte ihop. Hen kommer nämna alla dåliga egenskaper hen själv har och försöka få det att framstå som att det är du själv som har egenskaperna och som beter dig orimligt. 

Hen försöker medvetet provocera fram en reaktion från dig så att det i stället är du som framstår som den orimliga inför andra.

4. Det verkar som att hen har flera personligheter

Att bråka med en psykopat känns som att bråka med flera olika personer. Om du ger upp och försaker ta dig ur samtalet, så kommer hen försöka dra dig tillbaka genom att använda flera olika strategier. 

Personen kan försöka smickra dig eller bete sig ifrågasättande, samtidigt som du undrar vem det egentligen är du diskuterar med.

5. Personen drar alltid på sig "offerkoftan"

Psykopater kommer alltid skylla sitt dåliga beteende på någon annan. Någon har behandlat dem dåligt eller orättvist och därför ska eller borde du tycka synd om dem. 

Och direkt när du har köpt hens argument, så kommer hen bete sig minst lika illa igen.
6. Det känns som att du behöver förklara för dem hur grundläggande mänskliga känslor fungerar
  1. Igen och igen upptäcker du att du behöver förklara hur empati och vänlighet fungerar. Du tror att personen kanske kan relatera till dig om hen förstår varför du är sårad eller så. Men det kommer inte stoppa dem. Sanningen är att de beter sig så just för att de vill göra dig illa. 

    Det finns bara ett sätt att få slut på ett bråk med en psykopat, och det är genom att släppa den och ta dig därifrån.

7. Symptom på psykopati – antisocial personlighetsstörning

• Personer som ofta brusar upp och tar till våld, eller hänsynslöst utnyttjar andra människor, utan att känna skuld eller ånger, kan antas ha antisociala och psykopatiska drag. 

• Betecknande är också den starka dragningen till äventyrligheter som är riskabla för både personen själv och för omgivningen. Självbilden är störd på så sätt att personen uppfattar sig själv som stark och överlägsen. 

• I följd med detta tycker man sig ha rätt att utnyttja andra, antingen för att man annars själv skulle bli utnyttjad, eller för att de andra är svaga och därför föraktliga.
Den här listan här inspirerad av Go Social men vill du veta mer, spana in Psykologiguiden.



Älta

Att älta sönder saker! Att om och om prata om samma skit hela tiden. Bara för man måste få "rätt" i saker. Är de så jävla viktigt att vi ska få våra medmänniskor att tycka och tänka lika som en själv?
Jag säger bara en sak! "SLUTA ÄLTA SÖNDER SAKER!" 
Bara gå vidare. De finns viktiga saker än att bara tycka synd om sig själv och prata om samma gamla saker hela tiden. 
Jag mår bra och jag har de bra! Jag ältar inte sönder saker men blir trött på när folk inte ger upp å tar tag i sitt eget liv istället för snacka skit om andra och har gjort de till en vardag. 
Snacka skit bäst fan ni vill om mig iaf 😍 för jag bryr mig inte 😘
Ge beröm till nån, gör nå snällt! Va en bra medmänniska. Kram 


Story!



Varför är de så? Att man oftast pratar gott om sig själv och skit om andra? Är de missuppfattning? Eller vill man aldrig erkänna misstag eller att man gjort fel?
Tycker att vi borde lära oss att se från andra sidor än att bara tro vi har rätt i allt.
Men grejen kanske är att man berättar utefrån de som är bäst för en själv, sen om man skadar andra människor är inte så viktigt.
Varför ska andra må bra när de är bäst och ha de bra själv?
Sen finns de folk som njuter av att drama, kaus och att folk mår dåligt runt omkring en själv. Då borde man söka hjälp, gå KBT eller psykolog!
Vi borde bli bättre på prata bra om varann än att kasta skit bara för vi inte får vår vilja uppnådd. 
Vet inte vad jag ville få ut av detta men de är bara för mkt skit i världen. Jag försöker undvika dåliga människor som får mig nerdragen i träsk och speciellt dom som pratar skit om mig. Vissa människor ska helt enkelt inte vara med varanndra. 
Sprid lite positivt idag istället. Berätta nå bra om nån. 🥰





Umgås

Att bli tvungen att umgås innan vi dör. Är de så viktigt? Vi spar ju minnen vi upplevt och kommer ihåg de. Vi alla kan dö, i morgon, om en vecka, ett år, 10 år, ja när som helst. Att vi måsta ta vara på all tid med alla är omöjligt.
Jag kommer inte känna skuld för att jag inte lägger mer tid med alla, oavsett om vi är släkt eller gamla vänner.
Om man däremot visste att en person drabbats av nån sjukdom och ska dö snart, då är de en annan sak. Man kan leva tills man är 100 år nu för tiden sen plötsligt somna i sömnen. 
Sen vill jag beklaga att min älskade bror fick ta bort sitt barn i magen pga att den hade så dåligt hjärta 💕 så himla ledsen för deras skull. Blev så glad att få bli faster åt favvo broderns barn 💕 de har lagts alldeles för lite focus på detta. Istället tjafsa och bråka de om saker som de inte går att göra ett jävla skit åt!
Va nöjd med livet och lev i nuet! 
Att gnälla och bråka om onödiga saker gör inte att man blir en lyckligare människa. Att tjata i all oändlighet och snacka skit blir heller inte bättre.
Sen att sätta på sig offerkoftan och lägga ut allt man är missnöjd på de sociala medier. Folk som inte fattar varför man lägger ut massa deppiga grejer. Vad vill man uppnå? Sympati? Att nån bryr sig? Eller att man vill få "rätt" i nått? 
Erkänna sina misstag, be om förlåtelse, säga tack är de starkaste vi har! Att lyssna på andra istället för snacka bara om sig själv! 
Detta är bara saker jag tänker på. De behöver inte betyda nått. Tänk till innan ni snackar massa skit om folk.






Mamma

De känns som jag redan förlorat dig!
I hela mitt liv har du varit min förebild, som jag alltid sett upp mot, alltid tagit råden du gett mig. Alltid kunna ringt och pratat om allt möjligt. Du har varit min trygghet i livet. Den försvann förra året och jag vet inte om detta nånsin kommer kunna lappas ihop. 
Jag känner mig sviken, trampad på! Ledsen att inte bli hörd. Att hela tiden få veta att jag gör, säger fel saker..
Jag får inte tycka, vara som jag vill längre, jag måste tänka och hålla med i allt som sägs och inte ha egen vilja länge. 
Jag önskar att allt var som vanligt och jag kunde ringa dig när jag hade nå roligt att berätta, när jag är ledsen och behöver ditt stöd. Känns som du redan är borta i mitt liv...
Känner inte dig längre.. Vart är min kärleksfulla älskade mamma som stöttade mig när jag blev mobbad som liten? När jag kom hem grinades efter skolan och berättade att dom var så elak mot mig, jag ville ta mitt eget liv för jag hade inge vänner, ingen som tyckte om mig. Då fanns du där och sa att de kommer bli bättre....💔
Att jag aldrig har haft pappa under hela min uppväxten har jag bearbetat och kommit över. Men att förlora dig är tuffare. Trodde aldrig de skulle hända. Men antar jag får acceptera läget. 
Tack gode gud för hästarna som blev mitt stöd i livet! Som hjälpte mig att orka! 
De är bara bryta ihop, gråta och försöka gå vidare. 
Tackar min älskade make som nu är min trygghet i livet 💓💓 va hade jag gjort utan honom! 




Gnäll

I dagen samhälle är de mycket gnäll på folk. Vill bara göra de klart en gång för alla.. Att gnälla och beklaga sig kommer aldrig lösa dina problem!
Om man hela tiden är negativ och gnäller kommer livet bara bli sämre. Att hacka och gnälla på andra folk gör inte att man mår bättre.
 Att oxå hitta på lögner och tro att att de är sant men egentligen inte har en jävla aning gör inte heller att du mår bättre.
Att man väljer att ta avstånd från folk för att man mår bättre av de, låt de var så då. Man kan inte älska alla. Men man ska komma ihåg att inte bara lyssna på en enda människa om 2 inte går ihop.. Jag lovar, den personen kan vara expert på just ljuga! Sen väljer alla hur och vad de ska lyssna på. 
Kanske detta blev luddigt. Men så är livet 😊
I helgen var jag på ritt med gnyfari. Väldigt trevlig dag 🥰
Var snälla och tro inte på allt folk säger! 




RSS 2.0