pilos story

Nu är de dags att visa upp Pilos hovar. Sen jag köpte honom så har vi haft STORA problem med sprickor, dom har bara gått sönder. Vi försökte med allt, smörja, pulver i alla dess former. De blev bättre på vintern men så fort sommaren kom så gick dom sönder. Eftersom jag tog av Tindur skona pga av fången så passade vi även på att ta av Pilo. Vi måsta bara testa. Bara efter en vecka började dom läka ihop.
Sömmarna på skona gör så att fötterna ruttnar. Höga trakter gör så att strålen och ballarna inte når i marken och inte får den cirkulation som benet behöver för att hoven och benet ska funka som den ska. Vilket gör att de kan bli skador i benen och hovar.
De fick Pilo ofta och Tindur hade jämt gallor. Allt har nu försvunnit.
Vill också säga att de kan ömma efter bort taget av skor, han ömmade inte så länge men vi har mkt mjukt underlag här där jag bor och han fick gå där de bara va mjukt. Nu är han bättre och ömmar nästan inget.
Jag älskar tanken att kunna rida i snön utan att få styltor. Älskar att känna hästen fri. Älskar barfota! Bilderna talar för sig.
 
 

jul och nyår

Man skriver här fööör sällan, även om de är denna sida man kommer spara liksom.
Jul å nyår har varit, jag va ledig från jobbet under mellan dagarna, vilket jag tröttna på efter 2 dagar. Inge roligt å va hemma så lång tid och inte ha nått planerat! SUCKA! hoppas vi kan hitta på nå roligare nästa år istället. =)
Under jul va vi nere hos Niclas syster Åsa i Enköping. lika trevligt som vanligt och lika mysig stämning. Så härligt att vara där.
 
 
 Sen lite efter slänt bilder på vackrast! Wille är lite mer krävande än Thias och behöver mer närhet, vill gärna somna i famnen och han har inget emot och sova i våran säng.
 

Jag måste då säga att jag älskar att ha 2 barn så tätt. Helt underbart. Thias är en jätte bra storebror och tar väl hand om lillebror, dom skrattar och har kul med varandra ofta och busar en del. Visst blir de bråk också men annars hade de varit konstigt.

RSS 2.0