ADHD- tabletter

 
Jag fick min diagnos ADD i våras. Väldigt skönt att få veta lite vem man är och varför. Jag gjorde detta för min egen skull, hade aldrig tänkt att få nå tabletter för de.
Men när jag kommer till psyk och hon berättar lite så säger hon.
1: Allt negativt och biverkningar detta kan ge, alltså väldigt mycket saker. Jag frågar om de finns nå positivt då jag själv inte känner så stort behov av att ta detta. Hon nämner några få.
2: Hon tycker ABSOLUT att jag ska testa detta. Det kostar bara 700 kr för 30 tabletter men man kommer fort upp på frikort.
3: Hon tycker inte jag ska googla eller söka så mycket på detta då jag troligtvis kommer hitta mycket negativt om detta då de oftast är de som skrivs på nätet. (detta gör mig lite fundersam?)
 
När jag är där näms ingen annan behandling(?) och de gör mig lite brydd, varför kan jag kanske inte få nån KBT behandling eller nå annat?  Jag har vissligen inte sagt att jag behöver nån mer hjälp men ändå ska tabletter tas, var liksom inte ens frågan om annat.
Jag tänker iaf prova, för jag har aldrig tagit nå sånt och intressant och se om jag få mer koncetration och mer focus, kanske bli lite piggare.
 
Iaf så började jag för 2 veckor sen. en tablett Concerta på 18 mg skulle då trappa upp till max tre tabletter. Och de gjorde jag i torsdags. De va då jag märkte mig lite anorluna, eller ja piggare märkte jag från början. Fick mycket gjort och var mer i farten. Men sov såååå mycket sämre. Med de tre tabletter sov har inte alls. Är ju super bra, pigg dagar och inte sova nätter, jag läre va gladaste efter några dagar.
Kände mig oxå lite dosig, dimmig liksom. Niclas tyckte jag blev konstig. Kännde mig lite lätt irriterad och inte alls den foucs som jag hade hoppas. Sen inte speciellt hungrig och tappa helt suget på mat. Vilket är bra om man ska gå ner i vikt men i längden är de inte bra.
 
Jag pratatade med lite folk om detta och många säger att de är ett rävgift. Detta tjänar de massa pengar på än att ge en KBT behandling. Jag har bestämt mig som jag trodde från början att inte ta detta men jag ville testa bara för de tryckte på mig de. Jag tycker de är fel att inte ens ge ett annat alternativ. De borde finnas lag på de!
 
Jag tänker inte förstöra min hjärna och bli deprimerad för att de ska tjäna pengar på mig. Kanske de funkar bra för er som äter nått av dessa, då är väl de jättebra. Men jag tycker inte de är värt de om jag inte ens hade speciella problem från början. Jag sov bra, åt bra, klarade vardagen. Kanske jag inte är focuserad som jag önskar eller har minne som jag vill ha men jag kan väl jobba med de på annat vis iså fall.
 
Ät inte skiten om du inte verkligen behöver och de inte finns andra alternativ för dig!

RSS 2.0