gosi gos

 
jo men visst sörru, ännu några dagar sen jag skrev, lill fisen växer och Thias är bra nog stor nu alltså, bara sen den dagen han blev storebror växte han skit mycket.
Har slutat låtit lillen tutta på tutten, pumpar 3 gånger om dagen men trappade ner nu till 2 ggr om dagen, morgon och kväll. Har fått så ont i ryggen , mina pattar kommer döda mig. Längtar tills dom åker väck!
Thias har blivit gosi gos pojken, igår satt han jätte länge med mig och bara kramades, underbart mysigt de är!
Här är lite bilder idag på min bästa vän Frida med mina barn.
(sen läre ni titta på fin killen som blivit klippt av mamma sin, 3 ggn jag klipper i mitt liv)
 
 
 
vi va till min kompis Carro neröver, Thias lyckades plåga hennes nykomling till katt, stackarn.
Han är världens vackraste.
 

Och han ser bara förvånad ut =) han låter nå fruktansvärt på nätterna så nu får han eget rum.

magen 2 veckor.

2 veckor efter ser man ut så här...längtar tills magen är "borta". Den undre är för en vecka sen, inge jätte skillnad men lite iaf. Gått ner ca -8 kg sen förlossning.
 

2 veckor har gått

 
oj, va ett tag sen nu. Vet inte hur många som intresserar sig för att läsa de jag skriver.
Men här går de rätt bra iaf. Wille som han fått heta tycker att mammas tutten tar för lång tid om man jämför med flaskan, så får pumpa en del, sen mellanåt blir de ersättning. Men ger han tutten ibland när han vill ha lite "efterrätt". De är ändå en svår tid, man vet liksom inte hur mkt han behöver och när han är hungrig, tuttar ju hela tiden tycker jag. I natt va jag uppe varannan timme pga stånkande, stönande och gnällande. Thias sover hela nätterna han, så duktig kille.
Thias är jätte snäll mot lille bror och varje gång Wille gör ett ljud eller grinar springer han fram till honom och ger han en klapp på huvudet och letar nappen för att stoppa i munnen på han. Jätte gullig :* han är snäll iaf, men vill gärna vara med på de jag gör med lillebror.
 
 
 
 
Jag har lyckats beställa blöjpåsar från Danmark. Dom är ju sviiin drya i affär och gruvar mig verkligen för att köpa de. Men dom är kanon då de blir mindre lukt i hushållet. Hitta iaf en dansk sida som jag beställde 6 stycken för ungefär halva priset än i vanlig affär.
 
Sidan heter www.BabyGear.dk
 

återbesök...

När vi va på bb för återbesök i onsdags så la lillen världens brak skitar. Brukar alltid låta värre än vad de va, men denna gång va de rijält med bajs, vi fick skölja av honom under kranen för de va alltså bajs överallt. Kläderna gick ju inte använda kan jag säga, så fick låna kläder av dom. Mkt snygga =)
 
 
vackrast ville ligga i denna han.
 
 
De är så härligt å bli av med magen, i love it!! Kan göra lite som jag vill nu! Bara tuttarna och vikten kvar nu! =)

Gått ner lite iaf

Jag har väl lyckats gått ner iaf 6 kg sen förlossningen. Ganska nöjd iaf, jag ligger under 70 och de är bra =)
Magen börjar försvinna. rätt så nöjd nu iaf. Kan inte knäppa byxor än men de kommer väl =)
De har gått lite fortare denna gånge, men kan va för att jag ammar oxå, gjorde jag inte med Thias.
 
 
 
 

Amning...

Jag gillar de inte, tycker de är tråkigt, tar tid och man får inte göra nå annat än sitta med bröstet i vädret. De gör ONT, jävligt ont, man får sår och lider varje gång de ska sugas. Tuttarna är ENORMA! Speciellt för mig som har E kupa annars, vad kan jag ha nu H kupa kanske? Jag hatar dom, usch!! Jag vill bara ta bort dom!! De stramar gör ont för dom är såååååååååååå jävla stor. Jag kan inte ens bära Thias längre utan att ha onda tuttar i vägen. Jag vill inte, jag vill inte! Mår psykiskt dåligt! Så jag har bestämmt mig för att börja med att del amma och ge ersättning oxå, sen sluta helt när de inte finns nå mjölk kvar.
Döm mig som du vill....
 

Dagarna EFTER förlossningen

Eftersom folk inte berättar tiden efter en förlossning så tänker jag göra de, för allt är inte himmelriket.
Börjar med när barnet kommit ut på magen, man har tryckt ut klumpen genom den lilla puppan.
Allt släpper, de stämmer, smärtan i magen finns inte längre, man blir chockad att se bebis på magen istället för I magen, en lättnad är de helt klart! 
Men inte slut där, sen ska de pillas och klämmas. Moderkakan ska ut, så då får man trycka igen, plup, känns inte så mkt. Men sen ska de sys, inge vidare. Sen ska de klämmas på magen för å kolla om de drar ihop sig rätt, de ska byta under där man ligger för de är ju blött och blodigt.  När man fått rent DÅ kan man kolla på barnet. Sen kommer dom med fika, sen ska de bytas säng, sen kan man börja ge bröstet. Då ska de hitta sug greppet och de är inte de alltid de lättaste.
Sen byter man till bb och får ett rum, man får duscha, UNDERBART, de längtar man efter.
De kommer äckliga klumpar ut ur en när man duschar och man känner sig skapligt öppen. Sen när man ska klä på sig får man skynda sig för de typ rinner mellan benen hela tiden.
Sen ska man kissa, min första förlossning va de en PINA, fick duscha istället för att torka mig, ont ont! Denna gång gick de jätte bra och jag kissade helt utan problem.
Iaf så ska man ju amma och de är fan en pina. De gör ont, man får sår, man grinar, och brösten är jätte svällda och känns som gegantiska meloner! Skaffar jag ett till barn kommer jag antagligen välja bort detta. Jag gillar inte amma och kommer förmodlingen aldrig göra de.
Sen kommer vi till de fina eftervärkarna man  får i början när man ammar, de gör ont i magen, i rövva, sen får man ont i huvuvet, måste dricka massa vatten!
Nån som känner igen sig? =) berätta gärna vad ni tycker.

Min förlossning nr 2

Fisen är här, min kropp är nästan bara min =) De är underbart, inge damp i benen när man lägger sig i soffan, känner mig gladare och har gått ner iaf 5 kg än så länge. Jag tänkte berätta denna gångs förlossning.
Lördag den 3dje, jaa dessa förvärkar hade jag haft en vecka så visste inte om de va nå speciellt med denna dag förutom att jag tyckte de börja göra lite ondare men va ju liksom långt mellan gångerna.
Vid 4 tiden började de bli lite tätare mellan värkarna men kunde skilja ganska långt mellan. Vid 5 började vi ta tid, va olika varje gång men kanske 3-5 min mellan varje värk. Jag duscha och bada, ringde mamma och hon bad mig åka in eller iaf ringa, jag ringde Frida och sa att hon fick komma och ta hand om Thias för de hade blivit värre och vi troligtvis skulle åka in ikväll. Vid 18.30 tiden ungefär bestämde vi oss för att åka in. Då va de typ 1-2 min mellan värkarna.
Hon skrev in oss 18.55. Hon hann och sätta dit pulsen på bäbis och mig, en nål i armen, ringa narkosläkaren, sen fick jag lustgas, men hon satte inte den på nå högt för trodde inte att de behövdes. När jag kom in och va jag 7-8 cm öppen. Vattnet gick efter typ en kvart, en riktig smäll, kändes bara som en ballong gick sönder i mig. Då va de kört, han skulle ut, vi ringde barnmorskan för hon va inte där, hon kom in hann sätta på sig handskar sen sa "nu får du ta de väldigt lugnt, han kan inte komma ut på en värk" jag börja trycka på en gång, den andra sköterskan hann inte sätta på sig handskarna. 3 gånger behövde jag trycka sen va han ute. Han kom alltså 19.22. Fatta inte vad som hände när jag hade han på magen, var i riktig chock. Men kände allt eftersom jag inte hann med nå bedövning. Men allt gick bra. Jag fick sy 2 små stygn, men va med som skavsår sa hon. Med andra ord kunde jag gå på toa helt utan problem, jag va så lycklig! Han ville tutta på en gång och hittade bröstet omgående. Allt gick som en dans och jag hade hellre gjort om denna förlossningen 10 gånger än min första!
De enda som är tufft är att de gör jävligt ont å amma!
 

eviga väntan....

Ja de va den eviga väntan. I natt har jag varit uppe och pinka exakt varje timme, fett less på att nån trycker på min blåsa. Sen har man ju variera med lite förvärkar, vilket är mycket mysigt. Man får ont i hela nedre magen och slutar nästan andas ett tag, vilket man inte ska göra :s Jag väntar nu bara, orka gå så här! Niclas får ta Thias nu i helgen, jag orkar fan inte med nått! Nu får de va nog, kom nu!!!
 
  • Elfina                               1 nov
  • Emmis                             2 nov
  • Helena Lagerqvit             2 nov
  • Cecilia Henning               2 nov
  • Mamma                           2 nov
  • Marlene Sixtensson        3 nov
  • Alexandra Nordgren       4 nov
  • Jeanette Olsson              5 nov
  • Julia Nordgren                5 nov
  • Caroline Burefjord          6 nov
  • Helena Westner             7 nov
  • Karoline Ropponen        8 nov
  • Josefin Holmberg           9 nov
  • Veronica Johansson       9 nov
  • Anna Roberg                  12 nov

RSS 2.0