svullen kvällstid v17

Man är alltid lite mer svullen om magen kvällstid så man kan inte riktigt säga storleken då, men kan visa en kvällsbild, bara för att =)
Med mat och gotti i magen så blir den större :P
I morgon blir de banken och om 2 veckor ska jag på ultraljud =)


v15                                 och            v17

idag har jag varit i farten....

idag har jag varit i farten ända sen början av dagen.
jag vakna strax före 9. Klädde på mig och gav mig ut på min första gå/spring runda =) de blev en timmes tur, blev mest gå. Men de va skönt att få komma ut. nya dojor och ny topp. De va de bästa =)
Åt frukost sen åkte jag till stallet vid ett tiden, kom hem straxs före 18 =)
Körde Tindur och red Pilo med Martina som ska börja skritta sin häst Nicklas nu. Jag tog oxå av täcken på 2 hästar i våran hage, de känns lite varm med vinter täcke nu. Pratade oxå med nya folk som kommer med en arab till våra hagar på torsdag, de verkar trevliga =)


fina skor som köptes på barn avdelningen =)



Tindur gubben är svår att få upp när han ligger ner. Men hur mysigt är de inte å ligga å mysa i solen då =)

nytt nytt!!

Lite ändrat i badrummet idag. Köpte nya grejer. Vi har bytt gamla grejor och ersatt med nytt, nu blir de fokus på badrummet ett tag framöver :D
Förhoppningsvis kommer kaklet nästa vecka så vi kan börja med badrummet till helgen =)

old old!!


NEW NEW!!



I love it!

v17

jaha, då går jag in i v 17. Som sagt igår hade jag ont i magen nästan hela dagen. Tagit morgon kort och gämför lite med v 15. Säg vad ni tycker men ser inte mkt till skillnad...
Tog ut min mag piearcing igår. Har stött i den massa gånger så de blivit rött, börja böra ont så tog ut den, de ser helt mongo ut....gjorde den när jag va 16 typ =)



Idag tänkte vi åka till sundsvall och handla gympa skor till mig så jag kan börja gå ut och gå och springa. För nu känner jag att jag måste börja snart! Jag ska bli fit :P
v15 samt v17

giiis panik

efter han varit ute 5 min är han hysterisk och springer in, lägger sig på mattan sen rusar till maten. Maten är viktig. Utan mat i 5 min kan man ju inte vara =)




mmm jäka gott...

ORGASM!!
Va ute på 49.an och käka plankstek, oxfele. Asså shiiit, de är så gott att jag inte vet vart jag ska ta vägen. mmmm säger jag, fy fan va gott de e =)
Red med Carita idag, hästarna blev ju svettig bara man börja trava. De har blivit varmt nu, mkt päls. Dags å ta av täcken på hästarna  =) Mina har varit utan nu sen de började bli varmare. Innan va de ju kallt som fan och då fick pilo ha täcke iaf...men nu är de ju värsta vår vädret, måste ju klia massa med täcke! Nu ska man ha kul med tapp pälsen istället =)
Blir ju nästan +10 nästa vecka..yaaayh =) smält snön smält!!


idag har jag haft...

idag har jag haft ont i nedre magen hela dagen, kändes mer när jag va ute å red. Har oxå fått ont i ryggen, till å från där. Magen har fortfarande inte växt nått, undrar om testet ljugit för mig. Ibland känns de som de...

De är nu bevisat att Giis öppnar våra lådor själv. Han sitter på byrån och öppnar med tasen och lägger sig i strump lådan. Så de e därför man hittar strumpor överallt i lägenheten. 

 


man kommer hem och säger "se söt ut giis" då rullar han runt å ser ut så här =) vackra!


han tror att han är mindre än han är...

pratande häst...

jag hittade en film från i somras när han pratar lite...försökt vända filmen men fb säger att jag inte kan de :s sämst!

plus grader...

dagens ilandsproblem va lätt löst av smarta mig, med thess smarta ideer. Att jag inte fick de på bild va en osis, men roligt va de =)
Har trimma, fixa, myst med Pilo idag. Tvättade benen och han har fått skavsår av lindorna... *sucka* Vi red på en tur, försökta få med när han pratar men de är svårt, för varje gång man drar fram kameran så blir han tyst. Man han är en jäkel på prata när man är ute med honom. Man ska gärna svara med =)
Jag fick inte va me å leka när Jossi, hanna och Thess red ut. Dåligt!
Pilo gnäggar hela tiden i stallet, han vill ha mat =)
Thess bekräftade att han blivit så sur på sistonde....så tråkigt tycker jag. Jag vet om de, han trivs inte i sin hage =( sen har han säkert lite ont i benet med....

skönt att värmen är här, idag va de nollgradit. Härligt =) Hanna lurade mig å köpa ett regn/vinter täcke (tunnt) idag. Alltid bra att ha extra. Och de här passade bättre än de andra regn täcket jag har, så slog till. Alltid bra med extra täcke =)










vackra Tindur <3





saker jag stör mig på...

Förr kunde jag gå in på toa, sätta min och göra nr2 på 5 sekunder. Folk fatta inte att jag kunde skita så snabbt...nu...konstant hård i magen, sitter LÄNGRE än en minut. Helt fruktansvärt tråkigt!
Sen fiser jag KONSTANT!
Vadå, magen jobbar? eller vad gör den?? Lägg av!
Hehe dagens ilands problem =)

Niclas är på jobbet och plockar isär min bil....skulle byta handbroms vajern...va tydligen jobbigare än han trodde. Måste sen fixa taket nån dag, sen är den redo för å säljas =)

värme snart tack!

brrr, de e -15 idag, blir ju knappast en långtur med Tindur....
MEN i helgen blir de varmare!! De längtas kan ja lova!
Giis tycker oxå de e skönt med solen och värmen!


nytt nytt :P

Niclas <3<3 kom hem och fixade nya fönster skivor. Dom här ser kanske lite bättre ut än de gamla.
Tänk att de egentligen tagit sån tid å fixa de??!! helt otroligt, men nu är de nytt *kattis glad* :D
Tak lister är oxå satta i alla rum utom lilla rummet =)



Dom gamla kändes ju så där...



Nu blir de en körsbärs bärry!! Jammy =)=)

de börjar ordna sig

Hon som hade Pilo på foder förra sommaren har börjat visa intresse igen för att köpa min "lilla" prins. Jag kan inte lämna iväg honom förrens i sommar, hon kan inte ta honom förrens i sommar. Så allt händer väl av en anledning, eller hur =)
jag hoppas verkligen att de går vägen och allt blir som vi tänkt oss. I så fall blir han en Umeå bo för all framtid =)
För då vet jag att han hamnar på ett bra ställe och att han blir bra omhändetagen. Och de blir kanon, får en glad tjej och en glad häst som får stå med ett sto.
hon skulle komma å hälsa på nästa vecka. Spännande. Kul kul =)
Fin dag idag, lite kallt -11 grader. Bli helg snart så vi får njuta av våren!!



ge mig godis...


huvudet vilande med långa tyglar...

ska man rulla så ska man göra de ordentligt..

lite bland..

idag har jag städat och röjt i lägenheten. Kände att de behövdes. Skönt å få de gjort =)
Nee idag va de kallt. -17. Pilo hade is i skägget han...lill prutten. Tindur red jag lektion på och tog täcke på honom. De gick bra idag, han va lite taggad i gallopen men han va duktig. I morgon så är de Jossi som har Tindur, för övrligt ska hon inte köpa hästen utan håller sig till min Tindur pojk ett tag till =)
Jag tänkte ta mig tid med pilo i morgon...vet inte riktigt vad jag ska göra, en skrittur kanske sen lite annat mys =)
På fredags sägs de att de ska bli varmare, vår väder förhoppningsvis =) weee! längtas!
(längtar efter min kamera!!!)

börjar bli bra nu...

de börjar kännas bra å rida Pilo nu. Han börjar bli mer avslappnad och får ner huvudet längre och gäspar. Han känns lugnare. Förhoppningsvis ska han bli en lugnare och gladare häst.
De verkar gå framåt med tomten, gunnar har börjar ta kontakt med nissar, inte för att jag vet vad de gör, men de ska skära av i olika delar sen får man välja vilken del man vill köpa. =) de blir nog bra de.
Idag är de time för lektion igen. tycker alltid de e roligt att rida lektion. Tindur pojken är alltid så dunktig.
 Jaha, v16 nu då annars. Ser lika ut nu typ. Inge spännande att berätta. Vill ha vår så man kan börja gå ut å gå, kanske börja springa lite igen. På fredag har jag beställt vår, skulle bli varmare då =)
Sen har Niclas beställt kakel till badrummet, så snart ska jag få kaklat :P


han måste ju va vääääärldens sötaste bäbis!! <3


krutov blev glad när han fick ny saltsten i hagen...

kallt kallt

jag kom till stallet typ 12 tiden...här hemma stod temometern  på -8 grader men då hade solen varit på den så går inte lita på den då. Sen satte jag mig i bilen, den visade -18. Vafaan, kom ut till hög och då va de -20. Jaha, mysigt värre. Blir ingen lång tur här int. Tog in matvraket pilo och satte på han täcke så han inte exploderar av mat. De äter ju mer när de är kallt ute. Han mös när jag satte på han de. Tror han tyckte de va skönt. Tindur har mkt päls så han klarar sig. Sen va alla hans täcken blöt så de är på tork. Gjorde fint i ligg kammaren i skjulet i hagen, så de kan mysa in sig där på nätterna. De va nog uppskattat.





Jag bestämde mig för att ta en liten sväng på Tindur. Men eftersom de va så kallt så blev de en lugn barbacka tur i skogen. Och jag sket i tränset med och tog en rep grimma istället =) de som inte tror att jag litar på min häst räck upp en hand...asså shiiit vilka band vi har mellan oss :P blev super lite trav med. Han lyssnade bra med de så de kommer jag ha igen =)


mys i sol...

Till och med Giis tycker de e skönt å sitta i solen å mysa nu...men då innomhus...
de skulle vara så här kallt tills på torsdag/fredag..yaaaayhh...
SOMMAR nu tack!


ny soffa, ny topp...

kallt kallt kallt...hämtade en ny divan soffa igår, så slipper vi sitta i 2 hörn av våran 2 sits soffa. Soffan kostade 5500, han hade satt ut de för de. De stod ett soffbord där med. Så Niclas sa..."allt för 5000" så vi fick allt för 5 tusen. Den känns lite liten, men just nu i denna lägenhet med barn å grejer funkar de...när vi fixat hus så köper vi ny stor bättre soffa, vet redan vilken vi ska ha =)
vi har ett 6-8 mannars bord så om folk kommer får de plats på andra ställen än i soffan. Man får ju plats 4 stycken som i den andra soffan ändå =)



och.....jag har köpt ny ridtopp!! Förut  har jag trängt på mig 3-4 toppar för att tuttarna inte ska hoppa å flyga som bara den. Nu har jag lessnat så köpte en ny för 450 spänn!!! Men nu behöver jag bara ha EN när jag rider, EN enda, helt otroligt =)
Den sitter som fan och man får verkligen trycka in tuttarna...men nu sitter dom iaf =)


knäppo....

Ja just ja, detta va ett tag sen nu men kom på att jag hade bilden nu. Har märkt att om Gizmo sitter inne i badrummet å väntar på att jag ska vrida på kran så han kan drick och jag bara går förbi han å bara säger hej....så blir han sur och då ger han sig på toarullen =)


lite från stallet..

Lite bilder från stallet...
När jag va på lektion i tisdags va de en liten tjej på typ 11 år som blev tok förälskad i Tindur. Hon kunde inte sluta kolla på honom och frågade om hon fick köpa han. Jag skrattade och sa att de kommer hon antagligen inte ha råd med. Och frågade om de va hon som ville ha häst eller om hennes mamma är med på de. De va bara hon som ville ha häst. Åsse fråga hon om jag ville hjälpa henne å leta häst. Hahaha, neva =)


fick tipset...

fick tipset att ta kort direkt på morgonen när tarmar inte är uppsvullna. Det tar dubbelt så långt tid att smälta ner maten nu så därför känner man sig uppsvullen och uppblåst.
Så är detta bäbbe eller e jag bara fet, de e frågan? =)
om 3 veckor sker ultraljud...tänk om dom inte hittar nått? haha, pinsamt värre, bara back to work de =)
Jag har blivit mycket bättre på att äta och äter precis lika mycket som jag gjorde innan jag fick reda på detta. Känns bra att ha fått mina matvanor tillbaka =)
Men hoppar upp på Tindur med pall nu för tiden, blivit jävligt osmidig :P


alla <3

My sweety <3
Love him like hell!
Far till mina barn, mannen med stort H, ljus punkten i mitt liv!
Tack för att du finns i mitt liv!




sexy...


fett nice på maskerad =)

tolkning

idag följde Jessica med å tolka. Tindur är lika söt som vanligt =)


mobilen i högsta hugg =) lite gallop?




tindur står snällt å väntar...

det är nu...

De är nu man förstår att man hade ganska fin kropp ändå....den ska försökas få tillbaka när barn är klart :P



joo åsse tycker ja om mina ögon :P




v15

ja men v 15 då....min mage uppsvälld denna vecka. Ibland känner jag mig bara fläskig. Att de bara är fett och ingen bäbbe. Jag har till och från ont i äggstockar typ som mensverk. Hade knappt nå förut men nu vet jag hur de känns....


förnyelse och 25 årsfest

ja men igår så fyllde min Frida 25 så åkte dit å fira. Hon hade bokat lokal och skulle ha maskerad. Jag har lämnat in min kamera för den har krånglat lite så tog inge kort, min mobil är så där dålig :s
men ska se om nån lägger ut på fb så kan jag alltid lägga ut de här =)
vi städade igår, assåååå shiiiit va stökigt de va, har dragit mig från de i veckor typ! Men ville ha upp hyllor i hallen så man får plats med massa grejer som ligger och skräpar. Fixat ordning lilla rummet med så nu är de sjukt fint =) så nu kan man äntligen HÄNGA upp kläderna istället för att ha de i lådor.






frusen häst...

efter onsdags nattens oväder så satte jag på pilo täcke, men tindur fick stå utan, han klarar sig, men dan efter ovädret då de tinat till lite så va de massa istappar på han =)
allt du ser är is och de tog ett tag innan han tina och vi kunde sadla, inge skönt att springa med istappar på kroppen. De va -10 grader när jag skulle ta ut han så han fick ha täcke på sig, han va en blöt häst.
de va kallt men solen sken...






lillerummet...

ja men en del av sovrummet får ni väl se, men är så stökigt där inne att jag inte får med allt =)


jag kan ju inte säga att de såg bättre ut förr

Guuud...

Men guud! Jag och Niclas fick precis hem ett brev med posten. Vi tänkte, vem tusen är de här ifrån....
sen öppnar vi de och de står:

Hej "Änglar" !
Vi uppskattade mycket er vänlighet!
Det är inte alla, som förbarmar sig över
ett påpälslat pensionärspar
vid vägkanten!
Stort tack!

Kristina och Björn

I ligger de oxå en trisslott. Haha, när vi hade varit å kollat på en bil ner ifrån i helgen och lämnat av bror i iggesund så ser vi ett äldre par vid busskuren som svagt har tummen uppåt. Jag ber Niclas stanna.
De frågar om de får åka med till Hudik och de är klart, vi ska ju ändå dit. Vi små prata lite och de sa att de hade tagit fel på busstiden och missat bussen, de skulle på middag hos ett par vänner. 
Vi berätta bara vilka vi va och nu fick vi ett brev med posten. Va mysigt =)

 




bara massa skit

snart kommer babe hem å vi ska på ikea...
köpte lite gotta godis idag och lite mat så vi har....gizmo gillar att ligga i kartonger han...jobbigt när man ska flytta och man inte riktigt vet exakt vart han är =)





så här ser de ju ut nu, men efter ikea så ska de se bättre ut och vi ska få ording på allt skit =)

tindur och inredning

igår tog vi en efterlängtat lektion med Tindur. Jag tänkte att eftersom han inte gått på lektion på super länge så kommer han va vilddjuret själv. Men han va såå himla duktig. Ridläraren fårgade "har ni tränat hemma eller?" neee, inge dressyr på jätte länge. Men han tog jätte fina 8 metersvolter i fin och lugn gallop. Fan vilken mysig häst man har <3
Idag blir de ikea!! yaaay, vi ska inreda lillrummet lite. få dit lite grejer. Har bestämt mig  för detta...


2 stycken garderober på varda sida av rummet....


2 byrå som ställs i mitten så tvn kommer ovanpå den =) blir HUUUR bra som helst =)

sen blir de lampa i vardagsrum och lillrum i taket. Blir awsome =) så i kväll ska de donas! wee...

v14

jahaa...v14 och känner fortfarande inget....ska man göra ett till gravtest? =)
enda ja känner är att jag får ont i äggstockarna ibalnd, som mensverk. Magen har oxå krånglat kvallstid och jag har kännt mig lite yrig. och nätterna känns de som magen gör allt för att hålla mig vaken. Men som sagt de behöver inte vara bäbbe, utan otolig mage :P 
Men försöker att inte tänka så mkt utan bara vara. Är väl kanske bäst de. Bara njuta av de dagar man är hemma.
men längtar till bäbbe mage istället för fetto mage :P
Fortfarande inte fått pengar från FK, jag älskar dom! Dom gör liksom mitt liv lättare å leva. Blää....tur vi har sparat pengar iaf.  

tindur leker

tindur leker som en tok i hagen nu för tiden =)


en underbar solig dag...

idag va de en UNDERBAR dag, super mysigt att rida. Red med en annan islänning som har gegantiskt mycket vinterpäls. Hittade en bild som jag lånar som liknade den hästen...


min häst har inte alls så mkt päls, men han är såå himla vacker min kille <3





skymtar stallet i bakgrunden.... tindur hittade nå spännande å titta på.


Men Niclas va själv till stallet idag och fixade och dona och red ut han, de tyckte han va trevligt.Skönt för han att kunna komma ut lite själv med =)

propp...

Ja men Niclas har fått en blod propp i benet sen resan hem från Thailand. Han har en jävla otur, nu får han gå med södstrumpor i ett år....*hihi mobbad* sen medicin i typ ett halvår....roligt för han. Värsta är att han kör med blodförtunnande och börjar han blöda så kan han förblöda. Så han måste va försiktig, alltså HAN måste va försiktig, hoppas han är de då,, vaka han som en höök?


alltid mysigt att köra tindur..


gizmo gillar att kolla på tv han =)


han gillar oxå att dra fram kläder ur min garderob som vanligt....


fyy faan.

usch å fy!! jag ska ALDRIG ha magsjuka igen. Igår natt var jag fett sugen bara på ta livet av mig, att man gråter samtidigt som man spyr och samtidigt får man rännskita med, samt så gör magen skitont...alltså jag tror jag aldrig varit med nå värre. Ville bara dö.
På morgonen fanns ingen kraft i mig, varit upp varannan timme och spytt och "skitit". Va så törstig men kunde inte dricka vatten för de kom upp. Tog lite yougurt men tog en timme så kom de upp. Niclas kom hem från jobbet och hade köpt cola och blåbärssoppa. drack cola och kände mig redan bättre. HELA dagen igår låg jag i sängen, va uppe en kvart och titta på tv sen gick jag å la mig igen...
sov i min gamla säng i natt eftersom den är mjukare.
I natt var jag på toa EN gång och pissa, sen sooov ja, underbart! Idag är jag bättre och ska försöka äta nått sen måste jag till jobbet så de får skriva på papper som ska skicka till bajs F-kassan så man får pengar nån jäkla gång.

baka en kaka....

igår kom världens bästa Frida å hälsa på. Hon hjälpte till att baka lite kakor jag bestämde mig för å göra, fan va god dom blev. Och super lätta å göra. Saknat henne...saknat att göra saker med henne, måste bli ändring på de tycker ja.  
Idag kommer hovslagaren sen har jag fått låna Krutov killen så ska rida han lite. Måste till jobbet nån dag för chefen ska skriva på exakt samma papper som förr för att få nå pengar.... :s


pilo passar bra i grimman....


nu kan du komma å smaka mina kakor Lena =)


man måste hinna stänga lådan innan han hinner krypa ner i den.... =)

yaaah

ja men va på kliniken igår och han hade en blödning i kotan som skulle läka om några månader sa han. Yeeah....så nu får han stå å kosta pengar. Men tänkte jag skulle försöka träna massa horsemanship på honom, få honom mindre rädd för grejer och lite på folk. Nu har jag ju tid och han får ju skritta iaf...
taggad som fan =)


RSS 2.0