grilla korv...

Vi va på ikea i lördags och handla lite grejer. Känns skönt att man kan göra sitt hem som ett hem snart. Niclas ska hyra markvibrator idag och fixa lite i garaget i morgon, vore nice å få govet där inne =)
Igår städade jag och Niclas hjälpte oxå till...hela dagen gick åt men så snyggt de blev!! Sen på kvällen tände vi brasa här utanför och grilla korv. Mina 2 bröder kom på besök, samt storebrors barn och lillebrors tjej. Riktigt mysigt faktist. Ropponen, om du ser detta, de va på din ev tomt, sorry :P
Thias har haft en förfärlig hosta, vaknat flera gånger på nätterna och hostat, hemskt å inte kunna göra nått! På dagarna är de mycket bättre.
Andra tanden har nu kommit, han e ju fööör gullig <3

Ja och i lördags när vi skulle på ikea så kunde Anna ta Elvis. Hon va bland de sista jag fråga, sorry för de men pappa brukar ha han, men han va sjuk, sen halva min andra vänskapskrets va borta :S Brukar inte va nå svårt att hitta hundvakt till han =)




Vårt vardagsrum...

Nu går jag ut med vårat vardagsrum, efter vi fått upp gardiner, Har inte vela visat helheten. Men vi har INTE fått tapeserat än då de strular. Vi ska ta hit en egen besiktningman som ska bedömma, där efter få omtapeserat, då lessna jag och satt upp gardiner....så jävla less på detta!
Vad tycks??? Den svarta lamp skärmen ska va samma gröna färg som dom i fönstret, men de va slut på de stora.
Sen lite små plock =)
(sen en fondvägg på den högra väggen är vi sugen på....)


Körde Pilo idag!

Idag fick jag tårar i ögonen, hela livet förändrades! Jag har kört Pilo, haft massa hopp om den hästen, att verligen få köra en stark nordsvensk, men trott att de varit totalt omöjligt, MEN hans förr förra ägare hittade mig på FB och jag fick ett mail ang honom. Hon va glad att hon hittade ägaren till Pilo och jag glad att hitta nån som haft honom så man fick höra mer. Enda sen jag köpte han har intresset för att köra han varit stort men inte vågat då jag hört att han är bakrädd. Men när jag pratat med förr förra ägaren och hon sa att han inte va de, då hon pratat med ägaren före henne, de enda hon sa va att jag skulle använda slaggjord. Vilket jag gjorde men han kicka inget, inte ens tedens till att göra de =)
Jag vet att han ÄR inkörd men att han va galen som hingst, ballarna togs bort när han va 6, så tror inte han blivit körd på 8 år iaf. Men nu har han de och till en början va han lit skrajsen på vad de va som hände, men sen gick han med huvudet och bara lunka....duktiga killen!!!






Tindur där emot är inte lika bra med. Fått en rejäl kick över bogen och har massvis med vatten mellan frambenen/bogen, ser inte klok ut! Han har oxå massa bitmärken på halsen. Så nu blir de vila för honom några veckor, får ta mer tid med Pilo då istället =)

provkörning pilo, ridning...

I lördags åkte vi på mässan i glysis, företagsmässa där de delar ut massa godis och grejer som deras reklam logga står på. Allt va jätte dyrt så som mat osv. Men ändå ganska bra å kolla vad som finns liksom.
I söndags blev de en tur med Jossan/Pilo och Anna/Rasken. Första gången rasken va ut. Han har precis ridits in så va premiär ute nu då, spännande! Men de gick bra, han va så lugn och cool så de va inge problem. Pilo har blivit lugnare sen vi tog bort kraften med, egentligen onödigt att han ätit de. Han får lite mineraler och vetekli med massa gotta =) räcker de.
Sen efter ridning tog vi på Pilo Tindurs sele och han fick dra skaklar, alltså ingen vagn utan sån som bara släpar i backen. De gick bra, va lite spänd när han skulle börja gå men inge problem och inge panik. Ska försöka igen nu på torsdag sen på söndag igen. Verkar gå jätte bra. Men ska köpa slagrem bara utefall han skulle kicka. Bra liv försäkring säger dom som hållt på med de.
Som sagt så pratade jag med förr, förr, förr ägaran och är han inkörd, inte bakrädd heller utan de ska gå bra, men han har nog inte blivit körd sen han va hingst och då va han galen så de säger sig själv. När de tog bort ballarna vid 6 års ålder blev han lugnare.



undrade vad de här spåret va, men en ekorre fick jag klart för mig =)



Rasken...



Pilo och rasken...


Får hjälp av Elvis på hemvägen =)



sen lite mys hemma, alla trötta och glada =)


I stallet, lesset barn...

Varför snöar de??? Hela dagen i går snö och de jävligaste är väl att de ligger kvar, vafan är sommaren??? Vill iaf ha vår och värme!! Igår eldade vi i kamin, hur underbart som helst. Älsklingen kom hem efter han varit borta sen i måndags. Kändes skönt å ha han hemma, även fast jag haft sällskap hela veckan av carro. Hon fick rida Tindur en sväng på banan i torsdags. Hon hade inte ridit på hur länge som helst och självklart måste hon testa min sötist, fick ta hans om ungarna som fick titta på. Blev lite kallt efter ett tag men alla skötte bra, Thias blev bara lite grinig efter stått still för länge.
Igår åkte hon hem, va på jambo och fika. Båda ungarna sov till en början, Thias vakna och gnällde lite, jag satte upp han i stolen brevid mig och allt gick bra till en början, sen började han grina och de blev bara värre och värre. Han ville inte sluta grina, i 45 min tror jag han höll på. När vi åkte hem blev de lite bättre, men va ganska grinig. Sen kom vi på att de va lite feber och att han va sjuk så gav han lite alvedon så blev han faktist bättre. Lillfisen <3

Sen sa jag fel i förra inlägget, de är ingen boxer hon har utan amrekansk bulldog =)


Hingsten Sigge och krutov ligger å njuter av solen


inge brydd för att man kommer nära heller =)


Tindur där emot ville inte gå upp för att bli skodd! De tar sååån tid å få upp han!




lånat mina kläder fick hon med göra =)


Joo de är sant, Thias KAN faktist grina han med! Lillhjärtat <3




mys med eld...

allmänt om veckan bara...

jaha, nu har Carro varit här sen i måndags, även fast Niclas varit borta sen dess så har jag alltså inte varit ensam. Hon tog oxå med sog sin boxer hund. Dom har lekt som galningar. Men igår så kastrerades han. Dom hitta iaf ballarna =)
Han va inte glad när jag hämta han, gnydde hela tiden. Ville inte gå och la sig hela tiden. Den där sablans tratten är jobbig. De är såå synd om honom. Nu har jag tagit av den honom men vaktar han som en hök. Inte slicka sig mellan benen, han lyssnar när jag säger till han men vill gärna dit. Men på natten och när jag inte kan titta till han så får han ha den.
Han gnydde hela natten, dröjde inte länge förrens han slängdes ut ur mitt sovrum.

I tisadags snöade de tamme fan hela dagen! Ligger fortfarande lite kvar, jag vänta mig sommaren ja! Vart är den liksom?? Släppa ut hästarna på bete snart liksom!

Och ja just de, Nu har Thias fått sin första tand, den kom i måndags, lagom till Niclas åkt :P STOR kille då!



mammas gofis!!




Den vackraste kille i hela världen. Är kul när folk säger att jag kommer få de jobbigt när han blir äldre, klart alla tjejer kommer va som galna i honom. Man får hålla om han hårt =)



kolla in de vackra ögorna!



mys killarna =)

tripp till järvsö...

Hade så jäla tröligt igår så begav mig till Järvsö, sjukt lungt dit, tror de är typ 7 mil, kanske? Hälsa på en kompis, hennes barn är 6 månader åsse har hon 2 hundar, pappa hennes en hund, så de va full rulle igår =)
Men roligt för Elvis å leka. Niclas åker på kurs och blir borta en vecka i morgon så då skulle hon kanske komma hit =)




En katt å 2 små hundar...


2 prickar i nosen, 4 månaders söta tjej.






sniffa varandra i rövva =)





ja men går in i vacka 12 i graviditeten nu så lite lättad känner man sig. Fast de här mellanläget så man inte mår illa utan bra och inte fått nå speciell mage är ju tråk. Man känner sig inte speciellt gravid... :s

Inskrivning....

Jaha idag var jag på inskrivning hos bvc. Haha, dom kände igen mig, är man där ofta? :P
När jag bokade den här tiden frågade dom om jag skulle på återbesök (man kommer tillbaka 2 månader efter man fått barn å kollar att puppa e okay) haha, jag sa, neee jag är på tjocken igen. pinsamt nästan =)
Iaf fick jag samma barnmorska, hon skrev ut ett modesintyg som jag kan skicka in till FK och få havandeskapspenning, gud va detta är tråkigt att jag måste hålla fylla i alla J***la papper...*sucka*
Hon sa att hon tyckte Thias va så himla söt, flörtar med alla han, lill grisen =)
Iaf så fick vi bokat UL den 5 juni skulle jag dit, 1½ månad kvar, känns som en evighet!!
Va oxå till Therese idag, Thias grinade mest hela tiden till en början, hennes son fyller 2 och varje gång william tittade på han eller skrek så började Thias grina, tror han höll på så ca 40 minuter, sen kunde kan slappna av någolunda. I slutet skrattade han. Tok unge.

Huuua, nästa vecka ska Niclas på kurs en vecka, från måndag till fredag, hur ska jag överleva själv här??!!

Fett dåligt med kommetarer i denna blogg, ärja så trölig? :P

news!

Jaha, ne men alla min familj och mina närmaste vänner vet ju om detta. För dom är de old news. Men för er andra så är de kanske nytt eller inte vet jag, har vela detta enda sen Thias kom, och tror dom flersta vet de.
Jag har gått ner ca 4-5 kg på bara några veckor, och kan bli så när man inte äter och bara mår illa. Jag har inte mått nå bra dom senaste veckorna utan mått riktigt illa, vissa dagar har jag inte ens velat gått upp. Niclas har varit stor hjälp i detta.
Sammanlagt sen förlossningen har jag gått ner 14 kg =) så nöjd är jag.
Men nu mår jag prima igen och har börjat äta =)
Men till saken, jag jämför mig lite som i serie snutten Filippa Bark och benjamin ska bli föräldrar, bara de att vi är föräldrar redan och att jag berätta de tidigare för Niclas =) 
Så precis så här såg de ut i vårt hem för några veckor sen =)


badrummen..

super nice och få upp lite speglar och grejer i badrummen. Känts lite grann som va inte riktigt bott in oss. I lilla toan fick de bli ett spegelskåp, har man besökare ska de kunna känna att man ska kunna ställa in sina grejer =)
I stora badrummet så ska de ju göras om så småningom, MEN kommer nog dröja några år, finns inge ekonomi eller tid för de. Så lika bra att vi bor in oss lite där så länge. Dom som varit här vet hur de såg ut innan. Nu har vi fått upp en riktig spegel med hylla och ett högskåp brevid. Blev riktigt rymligt om vi gämför med hur de tidigare var.




De är kanske inte som jag egentligen vill ha de, men de duger gott åt oss =)



Thias är bättre, hade feber typ 2 dagar. Tok bajsa igår då han varit lite hård i magen. Men verkar släppt idag, han e mest lite gnällig bara ändå tror jag just nu :P
Jag då? Joo varit tok förkyld men börjar nog avta lite fin nu...men väntar på sommaren? vart är den? Kallt ju och minusgrader på nätterna...

tappat läsare?

Verkar gå lite trögt på min statistik. Verkar som jag tappat läsare....kanske e för att jag är så sämst på upptadera???
Jag kommer iaf dela nått med er.....men nee inte nu =)


Gräva

Gräva gräva gräva, hela påsken har de varit en massa gräva. Men dreneringen är klar, skönt! Niclas är alldeles snart klar med poolen sen så lämnar vi tillbaka grävaren, tror Niclas ska börja platta till lite i garaget i morgon. Sen va de slut på en veckas semestern.
Bror Daniel har varit här igår och hjälpt till och grävt hela dagen, han har tyckt de varit skitkul. Thias har fått legat en del i vagnen och tittat på traktorn. Han har varit lite dålig, feber och grinig. Inte mycket som varit kul. Gett han lite alvedon och han har fått sovit mycket, både inne och ute.
Jag är väl rätt så förkyld med. Va inte alls bra igår, har haft halv förkylning i flera veckor så ska väl bli värre nu då =)
Va oxå på påsk middag hos mor igår, de va riktigt gott faktist, speciellt mammas jansons frestelse =)



Idag blir de LCHF fiskgratäng, I LOVE IT! Kikar ofta på Elfinas sida på receptet =)

fix med hus och strul med tapeseringen...

Jaha. Igår började Niclas gräva runt huset. De ska läggas drenering. Idag har han plattat till så han ska bara lägga dit rören och fylla igen. De gåt framåt, klart snart, sen är de garaget och altan som ska göras. Thias fick vara med igår, vi röjde gården från lite skit, 2 lass på tippen med hästkärran blev de. Så blev av med en del, skönt. Thias tyckte de va kul å kolla på traktorn och efter ett tag somna han. Han gillar å sitta så somna sittandes =)
Idag träffade jag mamma och hon som skulle hjälpa hennes hund att bli lite social. Fick lite tips på Elvis så de ska jag försöka. Sen kommer valpkursen ge mycket, längtar dit =)
Va till tandis med ThiasBVC, haha han är 8 månader och ingen tand syns till. kanske blir tandlös =) känns jätte sent, en som jag känner fick tänder på hennes tjej när hon va 4 månader..helt galet.

De har blivit strul med tapeseringen, OVANLIGT! LESS! Men dom som skulle tapesera ringde Niclas idag och frågade om de fanns nå tapeter kvar och han svara ja men att de inte kommer räcka till allt. Då hon säger "men vadå, vi ska väl bara tapesera 2 väggar??" ???? ursäka what? Ehh nee, 2 rum har vi accepterat resten av huset ska de omtapeserat. "jaha, men här på besiktningen står de bara 2 väggar". Ååh drygt, måste vi hålla på få tag i besiktnings mannen med, som för nuvarande har mobilen avstängd....jag orkar inte, vill ha golvlister och få tapeserat så jag kan sätta upp gardiner och tavlor!!!!!


sover...

omtapeserat..

ursch, känns som de är jätte längesen jag skrev. Men har inte mått nå vidare åsse har jag haft å göra ändå. Men nu mår jag bättre. Niclas ska va hemma hela veckan för att försöka fixa lite här hemma. Ute då, men i natt har de varit -5 grader så är ganska hårt i backen :s vi som hyrt grävare å allt.
ÄNTLIGEN  fått svar av de sablans målarna. Nu ska vi få tapeserat, den 16 skulle dom komma, tajming då Niclas är på nå jävla kurs hela veckan och kommer inte ens hem. Eftersom målarna kommer från uppsala kommer dom hänga här tidig morgon till sen kväll, ORKA, måste hänga hos lite folk då för vill knappast va hemma :s
Ska börja på valpkurs med elvis den 16, så de är ju lite skönt, sen ska han kastreras den 18, de längtas. Orkar bara inte med att han hänger runt mig som en svans. Följer efter mig hela tiden och typ hoppas på att de ska hända nått. Jag blir TOKIG, även fast vi gått 3 timmar, sprungit lös i skogen och han har bärt väska så är han inte trött, han kan lägga sig en timme sen är han igång, sover aldrig och psykar hela tiden, slänger ofta ut han så sitter han på fastukvisten eller leker med pinnar.
Tips någon? nån sa att jag skulle stänga in han i bur mellanåt. Fundera på de...
Han är ganska lugn på natten, flyttar sig bara några gånger....

Bjuder på bilder från sötast! Och kamin är nu äntligen inkopplad och vi åkte iväg medans de höll på men hade fått fel kamin så vi fråga efter numret till han som sålt den, de skulle skriva de på en lapp....lapp? :P

 


RSS 2.0