snö och husgrund

Va till Hööks igår och inskaffa mig en ridoverall. Skapligt nöjd och kommer bli nice å börja använda den.
De snöade hela dagen igår, avtog mot kvällen. Men kanske inte den bästa dagen att åka till Sundsvall. Men så fick de bli. Här där jag bor måste vara den mest välskottade gata i hela hudik. Fy fan va dom håller på. Kvällar, nätter och tidiga mornar är dom igång, skottar skottar skottar, även fast de inte finns ett jävla skit å skotta. I flera timmar håller dom på. De ska bli skönt å slippa de när man bor i hus iaf. Antingen skottas de eller klipper de gräset jämt här. Tror dom inte har nå annat å gö.
Idag va de babysim och yoga. En fullspäckad dag, de gillar vi =)

Men nu har de nästan fått dit all grund på tomten. Vi va upp dit idag och man börjar verkligen se att de ska stå ett hus där nu. GUUD va kul å se!! I morgon ska dom vara klar med grunden. Niclas kommer börja med garage grunden denna vecka. Då är allt klart för husets ankomst om EN MÅNAD och några dagar!! Helt sjukt!! Jag bara längtar, speciellt mycket efter vår nya fina STORA soffa!! :P



Hur mycket snö behöver han skotta här tex?


han gillar gåstolen jätte mycket =)


go mat...kassler, blomkål med philadelfiaost och baconsås med cream fraich och grädde. Jammy!



flytt!

Jag har flyttat några gånger....här kommer listan igen...jag hoppas denna flytt blir den sista till hus. För nu e jag less!!
26 gånger under min livstid tycker jag är ganska mycket då!

1. Stocka
2. Skytten (söderhamn)
3. Stormyravägen 21 (hudik)
4. Myrstigen (hudik)
5. Hög (hudik)
6. Maråker (söderhamn)
7. Broberg (söderhamn)
8. Stormyravägen 5 (hudik)
(island 1½ mån räknas kanske inte)
9. Island 6 månader
10. Östanbräcksvägen 37 (hudik)
11. Island 6 månader
12. Vattlång (fick bo i saderkammaren :s)
13. Stormyravägen 31 (hudik)
14. Island 6 månader
15. Norrköping (skolan fixat) (2006)
16. Norrköping (centrum)
17. Västerås (skultuna bankvägen) (2007)
18. Västerås (skultuna)
19. Besvärsgatan (hudik)(2008)
20. Radhusgatan (hos mamma iggesund)(2008)
21. Jakobsberg (hudik)(2009)
22. Njutånger(2009)
23. Radhusgatan (hos mamma)(2009)
24. Åvik (Hudik, hyrde stinas läght)(2009)
25. Gråsten (Iggesund)(2009)
26. Djupegatan (hudik)
27. Hög (förhoppningsvis min sista flytt)


körning och mat

Igår va vi ute å körde. Bäbis hände på, åsse red Jossi/Astra och Anna/krutov brevid. Tindur blir alltid piggare när han ha nån med då vi kör.
Allt gick bra och vi tog en lagom tur. Thias blev hungrig och bara grät precis innan vi skulle dra iväg, så då fick han mat i stolen. Drack upp de ganska snabbt kan jag ju säga. Resten av turan så va han vaken hälften av turen sen somnade han =)



Jag har börjat använda gåstolen till fis nu. De va en tjej från mamma gruppen som sa att hon börjat med de för några veckor sen. Hennes son är lika gammal som Thias. Så då ville jag testa. Han tycker att de e kul och kan backa en bit. Men han vill inte sitta så länge och blir ganska trött efter ett tag.




här om dagen fick de bli korvstroganoff med blomkål


Idag till frukost blev de detta:
Röran är alltså: räkor, röd lök, majonäs, rom, dill, svartpeppar och salt. Jammy!



Sen i dag till mat fick bli blandad, förjävla god sallad med majonäs.



sy dag

Idag har jag sytt. Tyckte att sånt där spjälsäng skydd är såå himla dyrt så tänkte att jag skulle sy eget. MEN tyget jag hitta va inte billigare de. Kostade 395...kändes ju inte lönt. Men de blev ju snyggt och rijält tyg. Känner mig riktigt duktig.
Va hem till mamma en sväng idag med, laga mat. Jaa i morgon blir de städa sen mamma grupp...dagarna ser typ likadan ut. Inge nytt...
Niclas syrra Åsa är med på halv 8 hos mig denna vecka. På torsdag kommer dom va hemma hos henne. Kul å se henne i tv, hon är sig lik =)
Karln min är på möte igen....dessa tråk möten. Håller på till sena kvällen. Fortfarande inte kommit hem och klockan är 21.
Nu desperate housewife!


knäppte lite snabbt men snyggt blev de =)


Om man har mat på spisen och är ensam hemma har man inte tid å mata en skrikande unge. Så han fick klara sig själv =)


yaaay, en julgran på gårn =)


Enköping....sundsvall helg

Vill börja med att säga att jag ramla av min häst Tindur i onsdags =) haha, inte bra å rida ut i skogen utan sadel när de är kol svart ute =) man ser en jävla massa djur så sent. Först såg vi tillsammans en räv, strävade omkring ganska nära. Ingen reaktion av min häst. Helt plötsligt springer en stor fet vit hare bara nån meter framför oss och Tindur blev rädd och hoppa till och jag "gled" väl mest av =) ingen fara. Allt gick bra.

Sen i går (lördag) så åkte vi ner till Enköping. Stannade i uppsala och kollade runt lite på ikea och bauhaus. Så jobbigt när man inte kan äta nå ute...så de fick bli subway...uscha! Men de va gott!
Träffade Niclas släkt och tjöta lite. Kom hem kl ett på natten. TRÖTT!! Samt att bäbis vaknade 3 gånger den natten. Han sov så himla oroligt!

Idag så åkte vi till Sundsvall å kollade läget där. Våran lilla gofis bara pratar och ler mest hela tiden. Go fisen!!



han dregglar som tusan...tror vi börjar känna tänder redan!!??







 Hamburgare på max om man äter LCHF...faktist riktigt god =)




köpte en sån här....de blir rätt varmt efter ett tag kan jag säga...

brev!

jaha, fick ett bev från hus levrantören igår :P
"Den 10/1 kommer huset, vanligtvis kl 7" COOLT! Sen skulle huset vara klart den 14/2 =) coolt, på alla hjärtans dag å allt!! Så snart får man flytta in då, inte så fasligt långt kvar juuh!

Beställt nya broddar från nätet, eftersom jag inte tycker de vanliga broddarna funkar utan slits som en tok och man får byta hela tiden, ÄVEN fast de är snö ute. Köpte nått som heter Elitbroddar. Läst mycket om de och tydligen ska dom va riktigt bra och inte slita speciellt mycket. Typ inte alls, tänkte jag skulle sätta i dom nästa skoning, vilket blir i slutet av denna månad. Kan va kul å testa nå annat, funkar dom så är de asbra, funkar dom inte, ja då vet man de. Nån som har erfarenhet om just dom??



Vi hade väl fundering på att åka till Enköping i morgon och träffa hans släkt. De va ett tag sen nu, tror Thias va bara nån vecka gammal sist. Då ser man inte så mycket av han utan sov mest =)


Han gillar sin snuttefilt, alla som han fått, kan inte sova utan en sån =)


Laga god mat här om dagen =)

huset!!

Nästa helg kommer grunden till huset!! WEEE!! De måsta komma på en helg för de hade så mycket å göra =) Sen kommer huset v 2!!?? haha coolt, så vi kan flytta in i februari!! Coolt, så denna månad måste vi säga upp de som ska sägas upp och prata med dom som köpt lägenheten att dom kan säga upp sin lägenhet denna månad. Coolt, snart husägare!! Hoppas ni fortsätter följa vårat bygge!! =)

Bakat kladdkaka till mamma gruppen igår så idag ska jag dit sen hem å laga go mat =)


Igår va de en tur med min ÄLSKADE underbara häst Tindur...självklart följde Thias med även med!! <3 
 

stallet, babygym..no stress!

igår va vi i stallet hela dagen, möte, grillning och lite städning. Thias fick vara hos Rooth, hon hade ju inte spenderat nån tid med han på länge =) jag red ut barbacka med jossi, jossan och hanna. Kul å rida Tindur nu när han blivit GRYM på tölta. behöver knappt driva nått, ÄLSKAR min pållis!!

Idag va de babysim igen...får beröm att han redan tar andan när vatten kommer över hans huvud =) i slutet blev han gnällig. När jag skulle duscha så la jag han ner och han somna. Skulle duscha av han sen och då måsta jag väcka han och de slutade med ett gall skrik. Han va trött, så skynda på med kläder så somna han på en gång.
Köpt en bumbo, suttit i den lite, men korta stunder då han verkar tycka de är jobbigt å hålla upp huvudet länge.

Nu har jag kommit på att försöka leva så normalt som möjligt och äta sunt i 3 månader till. Ska inte väga mig nått, inte tänka såå himla mycket på vikten, och har jag inte gått ner om 3 månader, då får jag tänka till nå annat! Jag tror de kan leda till stress och väga sig varje morgon.

Träffade oxå min hovslagare idag...han tyckte Thias va lik mig...inte ofta man får höra de, undrar ibland om han är mitt barn?! :P





Niclas gjorde mycket god sallad igår =)



Idag fick de bli en laxgratäng med räkor och kräftstjärtar =)

present...

Spännande!!! Igår kom de ett paket i postlådan...va tusan är detta tänkte jag. Men min första tanke va att nån i Niclas familj skulle ha skickat nått. Och sant va de, hans moster från Schweiz. Så mysig hans släkt är. Där fick vi lite kläder i storlek 68 och boddy i större storlek, jätte fina och super mysiga kläder, samt en leksak!! Blev SUPER glad!!! =)=) så de tackar vi för :D
Idag vet jag inte vad som står i planen. Tänkte först gå ner på stan å köpa Thias en Bumbo, läst mycket bra om den. Nån som har nån erfarenhet om den?? Tell me =)
Sen toppen som jag beställde av Tvins är faktist jätte skön och jag använder den jämt, men med mina stora boobs behövs nog 2 ovanpå varandra =)






babymassage och vaccin

Igår skulle de visa baby massage på mamma gruppen. De finns roligare saker att göra enligt bäbisarna. En bäbbe hade precis lärt sig vända sig om och ville absolut inte ligga på rygg, en annan ville bara hålla på med sina fötter, och en annan ville ha käk och grina mest...min va så himla trött och gnällde mest ela tiden. Så vi fick ge upp å försöka få han å sova istället.
Idag va jag orolig för vaccin spruorna, hört så många olika snack om de...ja de är väl inte de roligaste å höra sin unge gall skrika. Thias va lite vrång innan...han va väl trött och började på bli hungrig. Niclas fick komma och va stöd utefall jag inte skulle palla de. 2 snabba stick av 2 snabba tjejer på BVC stack de honom samtidigt. Själva sticket brydde han sig inte så mycket om, men när man väl får in innehållet så svider de och då började han skricka förtvivlat....trycka i han napp och trösta lite så va de bra sen. Han fick lite mat och sen somna han i vagnen på vägen hem.
Sen när vi kom hem har de inte varit nå problem, han har skrattat och pratat här som vanligt =) lillfisen <3


bilder tagna idag...lillfisen!



Ja och sen säger jag att Niclas syster Åsa ska vara med på halv åtta hos mig från måndag 21 - torsdag 24de. Torsdags programmet sänds hemms hos henne, där har man spenderat många gånger. 
Fick detta tips av hans andra syrra IDA =)



körning med Tindur

Igår invigde jag vagnen. Thias fick natuligtvis följa med..säga vad ni vill om de men jag tyckte de gick bra. Red en vecka innan förlossning med. Skit får man för de med men jag litar på min häst.
Kom på efteråt att plasten på vagnen ska sitta på utsidan, inte insidan som jag hade satt den :P
De gick iaf bra å köra, Thias vakna och somna mellanåt, sa inget utan bara titta och njöt :P






 sen när vi kom tillbaka ville bäs ha mat!




Mammas snygging!



Ja, just de. Igår gick jag ut å gick innan frukost, samma idag, sen har jag varit ute och sprungit 2 dagar i rad...vore väl faan om jag inte loosa nå vikt. Men väger fortfarande lika mycket än.....

babysim, sovning, bantning

Han har blvit så duktig på babysimmet. Igår tog han andan när vattnet kom över huvudet på han...Men han blir trött fort och slocknar så fort han får kläder =)
WOOOHOOOO Thias som en HEL natt. Grymt, jag låg vissligen vaken från 5 då han brukar vakna och tittade till han flera gånger. Men han vaknade 7 och ville ha mat...sen log han bara och ville inte sova igen, men bra va väl de, för då kunde jag ta mig en tur med vagnen. Gick en bra vända nu på morgonen, innan frukost å allt. I går va jag ute och sprang...denna bantningen tar SÅN TID! Men går Thias upp så här tidigt varje morgon så kan jag ut å gå då med. Han brukar annars vakna så sent.
Jag måste erkänna att jag har/haft ett socker beroende....lite därför jag gått upp mkt i vikt, åt mycke skräp under min graviditet. Funkar INTE! Och hoppas jag hinner gå ner INNAN jag blir på smällen igen.
Socker är som en drog och är inte bra. Därför jag gör olika gotta nu med, fast utan socker och bara sån där druv socker...och jaja vet att man inte ska äta nått gotta när man bantar, men är ganska svårt å sluta helt då man ätit gotta varje dag förut. Jag unnar mig de ibland faktist.
Nu frukost sen ut till stallet!


fisk med blomkålsmos blev de igår..


kladdkakan blev förbannat god och farlig =)

jobbigt å gå på....

Jobbigt å gå på crosstrainen, men känns att den gör nytta. =)
Idag är planen babysim snart sen förhoppningsvis yoga i kväll. Sen en prommis =) 
Sen blir de fisk till middag!
Lillkillen va sååå himla trött i går kväll. redan halv 8 börja han gnälla..kl 9 grina han konstant och kunde inte somna, halv 22 somna han. Han gillar å ha mysisar över huvudet och sidan om hans kind =) sov till 4 i natt sen vakna 7, somna om och sov till halv 10 =) jag gick upp strax innan 9. Gladkillen på moronen han.
snart jul! Fan va jobbigt!
Vart ska man vara, vad ska man köpa, till vem ska man köpa?


Mat och efterrätt tips...LCHF

Jag tycker de börjar bli roligare och laga mat. LCHF har lätta recept och GODA tycker jag. När man åker bort får man lixom "panik" och vet inte riktigt vad man ska äta =)
Har börjat baka med, finns så lätta recept och goda.
Igår åkte vi till Sundsvall för att gå lite på ikea och köpa en rockard till Tindur. Vi köpte den BILLIGT och jag är super nöjd. Blir väl bild sen på de :P tänkte plocka bilden från annonsen men den hade hon plockat bort.
Första bilden är broccoligratäng med kassler....fattar inte riktigt vad jag gör för fel med gratängen, blir liksom bara såsig.... men de va gott!



andra är bacongratäng. Jätte gott faktist.




Sen gjorde jag JÄTTE god kladdkaka. Bjuder på receptet här =)

200 g 70% choklad (Fazer dessertchoklad)
200 g smör
1 dl sockerersättningsströ (tex sukrin) (för hudikbor finns de å köpa i hälso butiken mitt emot hemköp)
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljarom
4 ägg

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i 6 minuter.
Låt stå kallt.
Servera med en klick vispgrädde och valfria bär!

Av egen erfarenhet så låter 6 minuter kort tid. Men den måste stå i kylskåpet över natten, man tror att den inte är klar men den måste kyla ner rijält innan man kan äta den. De som är tråkigt om man är sugen på de en kväll.



Annars kan ma göra chokladmoose. För jävla gott!

50g mörk choklad (gärna 85%) men 70% är helt ok. En halv kaka = 50 g
2 ägg
3 dl grädde

Smält chokladen försiktigt i micron, låt svalna lite. Vispa sedan i äggen.
Vispa grädden i en separat skål tills den blir fluffig. Vänd ner grädden i chokladsmeten.
In i kylen minst 1 timme. Blir ännu godare om den får stå över natten.
Servera gärna med lite bär! 
Jävligt gott, och de tar bort söt suget!

Idag funderade jag på göra lite glass kanske =)
Massage för hästarna blir de oxå idag.


inge liv..

Jag har precis kommit på att jag har inge vänner...inte sååå mycket till liv heller.
Sa till Niclas att jag va så himla less på mitt enformiga liv och gör inge annat än, diskar, tvättar, städar, handlar och lagar mat....varje eviga dag!
Han frågade mig om jag ville hitta på nått...göra nått med nån kompis kanske....han sa "om du ska åka iväg nånstans med nån, vem ska du då ta med dig?".... jag funderade ett tag och kom inte på nån.... jag har ingen som jag känner direkt att den personen gillar mig och skulle vilja vara med mig å göra nå kul....Gör mig lite deppig faktist.
Jag har ett liv som många vill ha...snygg underbar man, vackert barn som är fullt frisk, en häst och snart ett hus utan lån (förutom huslån då) men de viktigast av allt har jag inte....tragist...
Ville  bara yttra mig lite....nu mat, baka LCHF kladdkaka sen städa...yaaayh!



träna mer....

kan ju säga att de är inte mycke som händer i mitt liv...jag är fortfarande fet. Sluta med pulver och håller mig nu BARA till LCHF och börjat träna mer varje dag, för jävla jobbigt. Kolla på vågen..gått upp de 2 kg som jag gick ner förut...inbillar mig att de bara är muskler =)
De som jag tyckte va roligt va när min bror berätta att ett ex som jag var tillsammans med i böjan av gymnasiet är bög och är tillsammans med Roger från morgon zoo...hahaha
Bäbis växer och blir större. Vilka skratt han får ibland, och när han hyper ler så blir man tårögd sjäv =) han är glad nästan jämt och grinar aldrig mer än nödvändigt...då han är hungrig och övertrött kan han va gnällig men annars glada killen =)


LCHF bröd, en jävla massa nötter, men rätt gott =)



Folk är för jävligt dåliga på kommentera!!!!!

loosa vikt....

jaha, hur går de å loosa vikt då?? Åt helvete...Inte gått ner ett  jävla skit sen jag började med LCHF. MEN, kan tro att de är för att jag "glömt" å äta mer än en gång om dan...sablans...och går liiiite mindre (haft mycke å göra) men nu har jag köpt nytt pulver, päron smaken smakade som jäst cider med papper i. Jammy, choklad får de bli.
Har oxå svårt å slita mig från Grays anatomy på morgonen och kommer ut så sent. MEN Niclas hade ju en fin crosstrainer i källaren som han nu plockat upp så nu kan jag träna när Grays är på tv =) wee....sen har han vikter man kan sätta på ben och armar om man vill ha de när man går ut, vissligen tycker ju jag att mitt fläsk väger tillräckligt. =) men börjar med crosstrainern...





sen sov bäbis hela natten, somna 22 och vakna 6, somna om och sov till 8. :P nice =)

3D fotto

gjorde sån där 3D fötter och händer på honom nu innan han blir för stor. De va kul...och jaa, jag hade tänkt å göra en till dig med mamma men de blev för snyggt med alla 3 så behåller dom =)
ser riktigt coolt ut och blev riktigt bra. Så kul å hänga upp i hans rum sen i huset.
Igår va vi på baby sim...han tyckte de va kul men blev liiite grinig i slutet =) Niclas va med han med. Sen blev de raka vägen till mäklaren och skriva på en jävla massa papper. Ett gulligt äldre par blev de. Dom va väldigt flexibel och sa att vi kunde ha inflyttnings datum den 1 april. Huset kommer ju i början av fabruari och dom håller väl på en månad, så då kan vi flytta i lugn å ro och inte stressa, de blir kanon de! =) Så nu är den såld...inge återvändo!! Läskigt! =)
Sen va de raka vägen hem, stressa å göra mat sen kom Frida S och hämta bäbis så vi kunde gå på yoga. Härligt med yoga. Sträcker ut kroppen riktigt =)







Niclas lagade god mat...blomkåls mos, kött med sparris inlindad i backon och bea på de. Jammy!

RSS 2.0