gick på stan...

Gick ner på stan en sväng idag. Sen när jag nästan va hemma så vakna Thias och efter ett tag hyper grinar. Sen när vi är hemma då är de nästan så han håller på dör, man skyndar sig å värma maten innan han dör sen så åt han...jajjemen. 150 ml. Hungrig kille :p men han överlevde :P
Sen åkte jag till stallet, kollade när Maria red Tindur på lektion, pigga hästen, längtar tills jag får börja rida riktigt på han =)
Fundera på va med på häst rally. Verkar kul =) taggar för de om en månad :D
Han va vaken i vagnen idag när jag gick på stan.
Börjar va vaken ofta nu han =)



söt fisen <3

rekord bajsaren...

Han hade gnällt lite igår sen precis när vi skulle bli överlämnad till pappa så bajsar han...ja säkert en liter. De tog aldrig slut, när man trodde han va klar så kom de bara mer och mer. Sen blev han utslagen. Försökte få liv i honom å ge han mat så Niclas slapp göra de, men de va omöjligt.
Då fick han åka till hans pappas jobb å hänga där medans jag åkte till stallet å red. Första gången sen jag klämde ut en klump mellan benen. Det är 3½ vecka sen då =) De gick bra, trava lite och jaa jag galoppera upp för en liteen backe, kunde inte låta bli =) Men de fick bli en riktigt kortis sväng. Men allt gick bara bra. Jag är så nöjd. Köpte ny kraft till han med, fick bli vetekli och mineraler sen äter han ju havre med. Så hoppas på de funkar, blev en väldigt god gröt iaf =)
Nästa tur blir på torsdag, men då ska jag köra han =)


nöjd och urpumpad bäbis =)

uppsagd...

vaknade upp av ett gallskrik i morse, helt utan anledning. Tror de va nån jobbig dröm. han somna om sen, men stånkar och låter så mycket att de är svårt å sova.
Idag åkte jag till mitt jobb....till min stora förvåning får veta att jag blivit varslad...IGEN. Men jag kan inte bli "uppsagd" så länge jag är hemma och är mamma ledig...dom varslar typ alla, nånting om facket. Men de kan inte göra sig av med mig eftersom jag är bäst på lackera =)
Sa till chefen att jag kunde komma å jobba ibland kvällar och helger om de krisar sig, älskar verkligen och lackera, de är så roligt. Förhoppningsvis får vi en riktig lack box till hösten, vore sååå kul =)
Mysigt bad med mysigaste killenn... <3



gubbe på stubben...

Helt allvarligt....när vi va i stallet så pekade en tjej på en gubbe som satt sig på en stubbe....i hagen. Frågan är hur fan kom han upp och vad i helskotta gör han där???


jag bara undrar....

bra dag i stallet...

Måste ju säga att dan har varit GRYYYYYM!!
Vissligen sov jag skit i natt då Thias bestämde sig för att inte alls sova. MEN de slutade bra....först åkta jag till stallet, körde min ÄLSKADE Tindur <3<3 med Carita och Hanna. Visligen vände Hanna efter halva vägen då hon inte skulle hinna rida längre eftersom hon skulle  jobba. Carita ramla av idag med, Krutov såg en konstig skylt i skogen, Tindur stod lugnt kvar men krutov börja gå hemåt, men upptäckte att Tindur inte följde efter så då stanna han.
Kom tillbaka och Niclas har hållt på fixat i stallet med Gunnar.
Vi tog med 2 flaskor med ersättning 100 ml. Han åt upp båda. Jag pumpa i morse och fick ut 110 ml WEEE, pumpa mina sprängda tuttar när jag kom hem och fick ut 120 ml. WEE, så de kan jag fortsätta med och ge han de 2 gånger om dan sen resten ersättning, går fortare å pumpa nu när man vet hur man ska pumpa, de tog bara 20 minuter. GLAD, om jag kan göra så här morgon och kväll, så kan han få bröstmjölk ett tag ändå =)
Thias har iaf bajsat, RIJÄLT!! Fy fan, flera liter tror jag de kom, han har inte bajsat på 2 dagar så nu kom de så himla mycket, va inte lika löst heller. Men gud så nöjd han såg ut. Tog ett bad med. Han gillar de, skriker aldrig då =)
Träffa oxå Josefin och tog lite kort på min vackra Pilo <3




Hon har fått till en sån himla fin galopp på honom...blivit kanon nu ju, längtar tills jag får rida han igen <3




söt kille <3


fixade till transporten med, luckan fram hade gått sönder och hängde ner, den övre då...


glad kille....=)

HT



Katarina Hedström och Niclas Berg, Hudiksvall, fick den 5 augusti en son som heter Thias. Han var 48 cm lång och vägde 3362 gram. Storebror Kevin 16 år. Foto: Ateljé Wåhlstedt



familjenytt

Synd bara att man ser så skabbig ut, men antar att man får ta de som mamma =)


blää

de hänger ut stygn ur rövva...skapligt skönt....de ska gå bort av sig själv, men antar att detta är slutet av en stump. Vad ska man göra med den liksom??
Lite gnällig är väl Thias men ska kanske inte klaga, de finns MYCKE värre barn. Kommer bli mer ersättning, även dagtid då han vill ha mer än lilla jag kan ge han =)
Trodde han va gnällig för att han inte bajsat men fick de bekräftat för mig att de kan skippa bajsa i flera dagar =) så behöver nog inte oroa mig. De är svårt å sova ibland när en bäbis ständigt pratar och ståkar, hehe..


ibland när man lägger han kommer stor ögonen fram, han är inte trött =)


amning....

Vet att amning är jätte bra men kommit fram till att jag ska minska på de. För att:

* Mina tuttar väger bly och är gegantiska stora...inte kul för min lilla kropp att bära på, får ont i kroppen.
* Han får inte i sig tillräckligt med mat eftersom jag använder nappen och han inte orkar suga så blir de gärna att jag får sitta i timmar å amma. = kan inte göra nått alls = damp!
* Inte så kul att klä på tutten med en napp när man är ute i samhället.

Har försökt utan napp men mina tuttar är så platta och kommer liksom inte ut så han får inge grepp om dom.
Jag kommer ge ersättsättning mer och mer, men ammar gärna en månad till iaf.
Döm mig inte som en dålig människa....de är inte kul å gå runt med G kupa när man är i storlek 36. De gör inte gott åt min kropp =(
Har oxå försökt pumpa, men får inte ut speciellt mycket när jag gör de och de kommer så lite att jag kommer få sitta i timmar för att få ut typ 70.


är de så här de är å va mamma? ut å in... kom på de när jag va på stan!

grattis!

Grattis till Pilla som fått en pojk, äntligen!! 2 veckor försenad men han kom =)


stånk thias

de har varit mycket stånkande och låtande från Thias i natt. Han skulle nog behöva bajsa :s Gav han ersättnning i natt. Han drack 100 ml. Ganska mkt de, Mina tuttar har inte ens så mycket :s pumpa lite igår..fick ut 50. Inte undra på att han är gnällig och vill ha tuttig hela tiden. Känns inte som jag kan ge han tillräckligt ibland. Vi går se hur länge jag kommer amma, blir iaf 2 månader. Sen får vi se. Har ju så jätte gegantiska tuttar att de är ganska jobbigt för mig.
igår va jag ute och gick en sväng, skönt å va ute å gå igen. Måste ju va i topp är marknaden kommer så jag orkar gå =) snart så!


stallet i bakgrunden =)




ska till bvc idag å kolla om han gått upp nått =) Niclas har möte ikväll så blir ensam länge idag...

lastning med pilo...

Inatt har han varit duktig på sovit iaf. Gav han ersättning typ 10 och vi la han 11. Sov till 3. Amma då, sen gav han lite mer ersättning kl 5. Sen har han stånka och vakna till å från till typ 10 då vi gick upp. De blir många gånger man få gå upp, men de är väl sånt man får ta så här i början antar jag. Han låter så mycket när han sover att man ofta vaknar..
Igår skulle jag hjälpa Josefin å lasta Pilo till lektion. Va första gången och hon va osäker. Men han va sååå himla duktig även fast vi lasta han sist för ett år sen. Han gick raka vägen in med lite mat sen fick man va snabb å stänga långa bakbommen. Efter de va de inge problem alls =) han åkte som en gud där bak. Sen när vi kom fram så öppnade vi där fram så han kunde gå ut där, i lugn å ro gick han ut. Helt kanon med front urlastare. Min lilla sötis <3<3 så nästa gång kan hon lasta han själv =) Han gick oxå bra på lektion. Josefin rider han kanon på hackamore, han har blivit betydligt bättre i galoppen med. Så kul!!
I helgen ska jag börja rida :D då har de gått 3 veckor sen förlossningen. Känner mig redo NU men ska vänta till helgen då Maria skulle bort =)




vackra med hack =)


va till hanna....

Igår va jag till Hanna å hälsa på. De blir lite så att man umgås med mammor när man fått barn. Lätt hänt, kul å snacka med de om allt. Barn som bara är några månader är oxå så himla söta med varandra =) pussar å kramar =) 
Sen efter de blev de stallmöte. Inge intressant utan 2 timmars prat om hur vi ska dela upp hagarna och boxarna eftersom de kommit så mycket hästar. Inget jag behöver engagera mig i eftersom mina står ute dygnet runt.
De är mycket som ska fixas i stallet. Niclas ska hjälpa till med de medans Gunnar fixar med våran tomt. De ska väl börjas denna vecka med tomten. Hoppas de går bra och inte är för tok mycket sten där.
Dagen idag började att Thias bajsa ner mig och mattan på golvet så den fick jag kasta....underbart =) Han ser sååååå himla nöjd ut efter de. Glad han vettu!
Idag ska vi fotta inför tidningen kl 11 så ska göra mig klar innan fräs vaknar.  


Längtar tills min fräs är så här stor =)

en sprutlackering....

De går lite trögt med bajsningen ibland. De kan gå en hel dag och han inte ha bajsat. Då blir han så där jobbigt gnällig och vill gärna inte sova. De har han varit idag, riktigt gnällig till å från. Men de brukar bli en rijäl skitning på kvällen/em. Vilket de blev denna gång....Ja, men Frida tog på sig frivilligt att byta blöja på honom. De lukta kiss. Men de blev nå helt annat. En bild säger mer än tusen ord.... kan oxå säga, som inte kom med på bild att sängen fick på sig lite med!! Grattis Frida =)


han blev skapligt nöjd iaf.....=) DOCK inte Frida.

besök hos pappa...

Ja, ni som känner mig vet kanske att jag inte har speciell kontakt med min pappa. Sist jag hälsa på honom va för typ 8 år sen. Så de händer inte varje dag. Han har väl inte varit den bästa pappan om man säger så. Men inget jag tänker gå in på.
Åkte iaf dit idag. Han bjöd på mat och vi fick en present, en fleece overall till vintern, ett par byxor och en body till Thias...snällt ju =) längesen man fick nått från han, fast nu va de vissligen hans fru som köpt de.
Iaf så va han nästan överdrivligt trevlig, men de va kul å prata gamla minnen och se likheten mellan oss. Är faktist lite lik han på vissa grejer....känns bra å kunna förlåta å gå vidare i livet =)
Fick en kram när vi åkte och han sa att han tyckte de va så roligt att vi kunde komma...de kommer bli fler gånger dit. Vore kul å lära känna min riktiga far för en gångs skull =)


Karin å pappa




söt kille <3


Han är så snäll å bada vackrast!! =)


topp på stan...

Idag har vi varit nere på stan och försökt hittat en topp till mina gegantiska pattar. De finns inge...och de som finns är stora runt om så dom stutsar som fan ändå. Men hittade en så får väl ta ett linne eller 2 toppar på varandra för att de inte ska hoppa så mkt. Vill ju börja rida snart igen så vore nice å ha dom stackrarna i styr. Pump hittade vi på tradera för 250 spänn, en handpump då. Men bra å ha när man ska åka till stallet å lämna lillgrabben med Niclas =)


gullegris =)


förstår fortfarande inte varför han gillar å sitta under tvätten....


se söt ut så kanske man får uppmärksamhet...


ett litet leende =)


hehe


håller på tvättar efter pojken sprutbajsa igår =)

bajs...


Bäbisar kan verkligen sprutbajsa :P tror han sköt iväg skit en meter =) haha

fotton av mamma..

När vi va hos mamma här om dan så fick mina bröder hålla i våran prins...


bror björn


bror stefan...

filmkväll....

Igår va Frida här och vi kolla på film. En film som heter MILF. inte så där jättebra kanske.
Frida hjälpte till å städa lite med Thias på bröstet i sitt sele. Han trivdes bra mellan hennes tuttar =)
Såg att Gizmo hoppade på nått och sen trodde Niclas han såg en råtta på golvet. Men de va en JÄTTE spendel verkligen!! Fyyy, den sprang upp på gardinen...vi kasta ut den, sen när vi tittat klart på filmen ser vi liknande/samma spindel under datan!! FYY, gegantiska spindel!


Ursäkta, va kom den ifrån??


där mådde han bra....=)

brors kommentarer...

brors roliga kommentarer kör vi igen....

* Petar på min mage när jag är hög gravid och säger "känns de här?" och trycker jätte hårt!
* "Gjorde de ont när dom klippte navelsträngen?"
* Petar Thias på magen och frågar "Vad är de för hårt han har här?" (revbena!)
* "Tar man ut moderkakan?"

Jaa, hur blir barn till egentligen???

2 veckor sen...

i morgon är de 2 veckor sen skitungen kom...magen har börjat blivit mindre =)
Bäbis har sovit bättre i natt. vaknade 2 gånger å somna om nästan på en gång =)
För en vecka sen va jag lite tjockare, nu har magen gått ner lite till, sakta men säkert, men är fortfarande tjockis :s



BabyBjörn

Skit ungen har varit vaken mycket idag. vaknade vid 9, sen varit vaken och vela till typ halv 3. Sen åkte vi till Frida och gick en prommis, då sov han i vagnen. Sen åkte vi hem vid 5 då va han vaken. Men nu har han somnat i selet som vi köpte på loppis. En BabyBjörn sele som vi köpte för 100 spänn, som hittat, och passar perfa. Man behöver inte va orolig å tappa han heller =)


bloglivin´



Förresten, lägg in mig på http://www.bloglovin.com så ser du när jag gjort en uppdatering =) 

PUSS

ursch va längesen....

Men guuuud. Va ett tag sen jag va inne. Fy mig!! Hoppas ni inte gett upp hoppet om mig :P
Igår skulle vi fotta för å va med i tidningen, men då va de inställt. Träffade en tjej från föräldrargruppen som precis fått barn. Hon hade fått en STOR tjej. Kommer inte ihåg exakta storlek men tror hon sa runt 5400  och va 56 lång. De va iaf en stor tjej och hon hade gått sönder rijält och fått åkt på operation. Tyckte lite synd om henne. Hon hade problem oxå med amning. Speciellt nätter. Jag rekomendera amnings nappen och de hade hon inte hört talas om och skulle prova de. (hon hade tänkt å pumpa ut men funkar nappen är väl de bra?!)
Jag åkte senare till stallet och kollade när min gamla ridlektion red. Alltså snart ska jag tillbaka till ridningen. Saknar Tindur like hell!! Vi ska leta fram en pump så jag kan pumpa ur när jag ska åka å rida. Och neej jag kommer inte rida varje dag men nån gång ibland iaf så jag kommer ut nått =)
Lill fisen min har fortfarande svårt å sova på nätterna. De blir läggdags sent för han är alltid så pigg på kvällarna. Sen sover han till typ 3, sen vaknar han till å från i typ 2 timmar, med amning till å från. Vaknar tidigt gör han med, men vi ska försöka få lite rutin på de där...de tar väl sig.  
Niclas har åkt till stallet och hjälper Gunnar..stackarn blir ju helt handikappad utan Niclas =)
Jag ska väl hitta på nå annat, skulle behöva städa å tvätta, men får göra de sen när Niclas kommit hem. Känner mig fett mycket bättre i kroppen efter massagen jag fick av Ingela i Västerås. Har märken på kroppen för hon tog i så hårt, men jag läre nog inte ha nå knutar kvar, hon är fruktansvärt hårdhänt, men efteråt är de helt klart värt de!! =)




efter lite ersättningsmat på kvällarna är de svårt å få liv i han =)

bäbis =)


Han är så vacker våran prins <3<3

tripp till enköping

En tuff dag i Enköping. Ja iaf efteråt. Man blir så slut i kroppen, ont i rumpan och slut som människa. De är inte bara å va en ammande mamma heller :P boobsen blir bara större..chansar på att jag har H kupa nu. Fick F kupa när jag va gravid och med lite mjölk har de blivit gegantisk....ne men de är HELT normalt med 70 H kupa. Fullt normalt!
Ja men iaf så fick Niclas visa upp vårat underverk för familjen. Alla tyckte han va så söt så. Och hann å träffa ALLA syskonen samtidigt, helt otroligt =)






Sen är jag ganska förvånad att min pappa ringde mig nyss och gratta mig. De trodde jag väl aldrig i livet att han skulle göra. Men förklaringen va väl att bror sagt att jag fått barn och "tjatat" på att han skulle ringa mig....ska de behövas??? tydigen...är iaf glad att han ringe och vi ska försöka hälsa på han till veckan....

extra tutt!

neee jag är inte normal...de ser SJUKT ut att de läcker mjölk, under vanliga tutten!! känns heller inte normalt å mjölka de...men annars blir den så hård och gör ont...och de e inte skönt.
Började ge mjölkersättning till han i morse...han vaknade varannan timme i natt å ville ha mat, tror inte han orkar få i sig så mycket han vill ha. så tänkte köra ersättning på kvällen iaf, sen resten amma.


med plåster och utan


gizmo vill gärna va med han med =)




bvc, pump, napp

har varit å fixat försäkring till lill skiten idag. Känns bra, ska fixa ett sparkonto med men de blev för sent idag så vi hann inte.
BVC va här idag. Han hade gått upp bra i vikt sa hon, så de kändes skönt. Hon sa att jag skulle fortsätta med amnings nappen om de funkar. De kommer jag göra, har försökt utan, men han tar de ett tag sen börjar han gnälla.
Konstigt egentligen....i måndags när vi va där för första besöket hos BB så tog de fram en amninspump och va så på att jag skulle börja använda den. Hon frågade hela tiden om jag inte skulle hyra den. Vi sa att vi väntar till dan efter och se hur de går då. Hon nämnde inget om nå amningsnapp då...och han bara skrek och skrek och vi pumpa ur ett bröst och gav mat för hand....
Andra dagen så fick vi träffa hon som hade varit med och förlöst han...hon sa att han suger fel och hittar inte riktigt tutten...så hon gick och hämta napp på en gång och då gick de hur bra som helst.... jag frågade innan om pump och hon sa att de skulle vara den absolut sista utvägen och ta den.
Fattar inte varför den ena försöker tvinga på mig pump och den andra ger ett jätte bra förslag? 
Måste väl va bättre att han suger på tutten än att använda en pump och sedan ge han förhand?? Huvudsaken han är glad nu med nappen...lillhjärtat mitt <3


ont i rövva....

Nee, nu har jag börjat fått skavsår i röv å puppa för dessa sablans bindor. Ont i arslet har jag med. Hitta en frän sitt-ring på loppis idag, tror iaf att de va en sitt ring =) den känns AWSOME!!! Lovely! Men har börja smörjt in mig bak med Idomin salva. De funkar hyfsat. Har iaf skitit 2 gånger, de är ungefär som sten! Och de gör jävla ont, men börjat läka ganska bra nu så de e nice.
Igår så trodde jag att jag skulle bli galen. Skitungen ville verkligen inte sova. Jag tänkte att jag skulle lägga mig tidigt typ 21 tiden. Han vakna, ammades, klar, vakna, amma, vakna amma, jaa så höll han på till halv ett, då vi konstatera att han inte alls sög mjölk på tutten, utan tutta lite bara. Då fick han börja med napp, kanske lite tidigt inte vet jag, men då blev han lugnare och kunde sova bättre.
Idag har de gått bättre, han är fortfarande en lugn kille som inte skriker speciellt mycket.
Har ett problem...va tusan ska jag göra med min läckande extra tutte som jag har?? Sen mitt andra problem, fått ont i huvudet ofta sista tiden...speciellt när jag ammar, nån som känner igen de???




han behöver nog använda den här...


stallet idag

idag va vi en sväng till stallet idag å visa upp vårat underverk. Fick nästan inte tillbaka han =) kändes skönt å komma ut men har fortfarande ont i kroppen.
Skitungen ska käka tutta nästa hela tiden. Han kommer gå upp i vikt som bara tusan! På fredag kommer BVC hit å kollar hans vikt och allt de där dom gör =)





giisen måste oxå få va med på ett hörn =)

dagarna efter

Jaha, de är 5 dagar sen förlossning och jag ser nu ut så här:


precis dagarna före och detta nu några dagar efter.


har förjävliga bristningar på tuttarna och sidan av magen.
Fan va ont i puppa man får när man ammar, kommer de va så här hela tiden?? :s


kattas reaktion...

Många undrar hur min cepe katt reagerade då han träffa bäs första gången. Jag tyckte de va ganska roligt.
Jag satta mig i stolen för att försöka amma. Gizmo sträcker sig upp för att få lukta lite...tar sin tass, smäller till han på huvudet sen går iväg...typ sur?? E nå fel på han...
Han är väldigt nyfiken fortfarande och kan se att han är lite avis och kräver uppmärksamhet. Lite lika är dom varann. Sover mycket och gnäller när de vill ha mat eller uppmärksamhet =)
Katta väcker oss i nätterna för att få uppmärksamhet. Då måste nån av oss gå upp....då lägger han sig på mattan, rullar runt, åsse måste man klappa lite på han. ELLER så vill han ha vatten i kran eller att man ska skaka fram mat ur matskålen...lika bra att man gör detta, annars håller han aldrig käften..... har jag 2 barn??


usch vad Thias skiter illa......bläääää!!!




snuttis

Nått som jag inte tänkte på när jag va gravid, de va ju en "snutte filt". Nu har vi fått 2 stycken av söta Hanna och Frida. Kan ju säga att jag använder de dagligen och de används flitigt. Ett tips att köpa de =)


inlindad i snuttisen...




Sen trodde jag man skulle va känslig när man är gravid....men jag grinar fan för minsta lilla nu ja...

tack BB!

Tänk att lite hjälp av BB kunde hjälpa så otroligt mycket. Nästan så man får tårar i ögonen...
Han har varit jätte jobbig å ammat...grinar, tar tutte, somnar, grinar igen, å så höll han på. I natt höll jag på i 2 timmar innan han fick nått, oxå fått hand mjölka för att få i han nått. MEN idag va vi på BB för att kolla hans vikt eftersom han gått ner ganska mycket så fick vi hjälp med amningen.
Hon sa att han inte riktigt kunde hitta tutten rätt, därför han blev så frustrerad och bara grät. Hon plockade fram amningsnappen (!!) (aaaah, upplevelse) han tog direkt och blev mycket nöjd med maten. Fick i sig mer mat med den än utan. Blev så glad, allt blev så mycket enklare, istället för att bråka med han flera timmar så tar han direkt. Nyss käkade han i 10 min på BÅDA! Förut har de högt varit 10 min på en tutte...är såååååååå glad!!

Sen fick jag reda på lite om min förlossning med....
Värkar kl: 5
vattnet gick kl: 6
åkte in kl: 9
fick lustgas kl: 10
Fick eda kl: 11
började krysta kl: 13

allt gick fort, MEN de hade satt EDA fel då min nedre del hade blivit bort domnad...alltså jag kunde inte känna att jag skulle börja krysta. Egentligen skulle man va bedövad midja och upp, men där hade jag SKIT ont istället och kände inget neråt, allt blev tok där....hon sa att han kanske hade kommit en timme tidigare om jag inte tagit EDA. Hmm, ja men nu är de gjort och jag förstår vad som gjorde förlossningen lite svårare för mig....




Dolly Parton

Hej. Mitt namn är Dolly Parton och jag har gegantiska tuttar!!
Ja jag kan ju inte säga att dom blir mindre! Men sånt man får ta, skönt sen när man ska operera mindre, va lyklig jag kommer va =) wee! Men kommer ju dröja några år vissligen.
Ja igår va vi på BB och kollade grabben. Hade gått ner lite men de va inte 10% men nära på. Han har ätit dåligt och är mkt trött. Igår satt jag å riktigt tvinga i han tutte. Hand mjölka för att han skulle få i sig. Stackarn har ju ont i magen så förstår om de är jobbigt. Vi ska tillbaka nu till BB för å kolla vikten på han igen å se om han gått upp. Borde han väl gjort. Men tror inte han äter tillräckligt så ska nog hyra pump av dom ett tag tills han blivit stark nog å äta tillräckligt.
I går gjorde jag nr 2...jag kan säga att de är fan inte skönt om man är gick sönder så pass mycket som jag gjorde...men de fick man plågas igenom för sötisen som kom till världen. :P

 

överlevde natta...

Natten har gått bra. Han sover mkt och skriker inget utan gnyr mest. Först idag som han vill ta tutten riktigt. Har haft broder på besök, samt han tjej igår. Fick ett par urgulliga vita nike skor. Idag kommer mamma och min bästa kompis.
Förresten, i fredags va lantmätaren och mätte ut tomten. De skulle igentligen ta 7 månader innan de skulle komma, men Niclas är bra på tjata han, så nu är ALLT klart för att börja på. Vi har börjat grävt lite, men en jäkla massa sten. Blit väl lugnt ett par dagar. Jag kan knappt gå och har ont i röva, ser ut som en gammal kärring som suttit för länge :P


Thias!!

Thias Berg kom den 5 augusti <3 välkommen till världen!!




24 juli - Hanna Rask
26 juli - Niclas

29 juli - Annie
29 juli - Carita
30 juli - Anna Mattson
30 juli - Therese Hammarström
31 juli - Mamma (hennes födelsedag)
1 augusti - Elfina
2 augusti - Julia
3 augusti - Jossan Holmberg
3 augusti - Sara Kjaernes
4 augusti - Carro

5 augusti - Pilla P
6 augusti - EmmisEmmis
8 augusti - Sofie (Natalie & Matildas mamma)
9 augusti - Emma (Glimmie)
10 augusti - Pilla P
11-14 augusti - Theres Hanning
16 augusti - Nattis


Grattis Pilla!! Du gissa rätt dag!! Nästa gång är de din tur =)

Vårat underverk är här!

Japp, han kom igår med storm steg.
Jag berättar lite om min take om allt.
Jag vaknar efter en god natts sömn kl 5 av att jag börjar få lite små värkar. tänkte inte mer på de utan försöker sova. Upptäcker att de är lite blött i trosan så får byta och sätter in binda utefall. Får oftare värkar med typ 10 minuters mellanrum. Jag väcker Niclas kl 6 och säger att jag har lite jobbiga värkar som kommer tätare och att jag tror jag börjat läcka vatten, precis när jag säger de så känner jag ännu mer blött i trosan, springer på toan och säger till Niclas att jag tror de va vattnet som gick.
Han säger att jag ska ringa förlossningen, men jag ringer mamma sen förlossningen. De säger att jag får komma in på fm för en koll. Niclas tar en dusch. Jag gör ordning lite frukost.
När jag sitter å äter, forsar de vatten och byxor å allt blir blöt. Tätare värkar med 3 minuters mellan rum. Jag säger att vi kanske måste åka in nu. Vi kom in vid typ 9 tiden.  
När vi kommer in så mäter de värkar och hans hjärtljud. Värkarna blir värre och nu är de 1-2 min mellanrum. Vissa starkare, vissa mindre. Jag va då 3-4 cm öppen, redan då. Hon frågar om jag vill ta en dusch och de ville jag, så gjorde de och plågades genom smärtan. Sen när jag va klar tog de in mig till sal 2, förlossnings salen. Då va väl kl halv 11.
De kollar mig då hur öppen jag va, va 5-6 cm va jag då. Fick börja med lustgas sen ett tag efter fick jag ta ryggbedövning. Fick EP började de genast kännas bättre i ryggen, för hade så ont där och magen.
Efter inte allt för länge så sa hon att jag va helt öppen och skulle börja krysta sa hon.
"ja i helvete heller, de vill jag inte göra, de kommer aldrig gå!!!" säger jag.
efter ett tag säger jag "snälla skjut mig hellre!!".
Min mage och rygg höll på gå av i tusen bitar. Jag klarade inte av de. Då fick jag mer bedövning i ryggen. Funka inte. Kom en specialist barn läkare och började trycka mig uppe på magen för att hjälpa han att komma ut och för att jag inte orka trycka på. Men till slut när de sa att de såg hans mörka hår började jag ta i utav faaan. De tog inte lång tid innan han va ute, eller jag tyckte de tog skit lång tid. Trodde allvarligt talat att jag skulle dö och hade gärna tagit livet av mig just då!
Men när de sa att huvudet va ute så tog jag en till puch så flög han ut å tårar började rulla från våra kinder. Fast kan säga att jag hade smärtan kvar i magen och jag va sprucken från Ystad till Haparanda. Jag fick sys och de va fan inte bekvämt på vissa ställen kan jag säga.
Han kom alltså 13.32, så de gick rätt snabbt ändå.

Efter allt va över så fick jag ont i magen igen. De gör ont i piss blåsan och jag försöker duscha och kissa samtidigt men de går inte. Försöker lägga mig men har fortfarande ont i blåsan, duschar igen. Blir lite bättre men inte jätte bra. Sen får jag dricka en liter vatten och då kunde jag kissa och de gick över. Har kissat massa efter de. De är alltid lika kul att blöda massa oxå...svullen som ett as där nere är man oxå. Gör jävla ont å sitta med.

Är hemma nu iaf och de är skönt. Han är väldigt lugn och har inte grinat en enda gång sen han kom ut. Gnyr lite granna bara. lugn å go kille som tycker om att prata. Han vägde 3362, va 48 cm lång. Välkommen till världen killen våran <3


jag älskar dig!

Min MAN är den bästa man som finns och jag älskar han.
De sägs alldeles för sällan, men utan han hade mitt liv inte varit så bra som de är idag. Han har gjort mitt liv mycket lättare och att få bilda en familj med denna man är något jag aldrig kunnat drömma om. Är glad att han finns i mitt liv och att jag får vakna bervid honom varje morgon kunde inte gör mig lyckligare!
Han är den snyggaste, goaste, underbaraste kille som finns!! Jag älskar han!!


så där fint på morgon kvisten...<3

igår gjorde jag inget....

Igår va jag i prencip hemma. Tog cykeln till ica och handla lite, sen kom Niclas och vi åkte å bestälde mer grejer till häst släpet, de lilla som fattas. Sen bar de iväg till mamma och kolla på ett bygge min äldsta bror håller på fixa =) tjusigt! Sen blev de en tur till Niclas jobb å bytte fälgar på bilen, Niclas hade varit uppe igår natt och hämtat ett par från en kille som åkte från ö-vik ner till arlanda mitt i natten. Fick dom billigt, och hemkörd :P
Men när vi skulle hämta ut pengar i automaten så spotta den ut bara hundra lappar, tänk dig 4 tusen i BARA hundra lappar, fatta hur många hundra lappar de e??!! :P


before and after...


en liiiten skillnad på fram å bak??



Idag ska jag en sväng ner till sko makaren. Tanka bilen, sen till Mo och kolla om mina hästar sköter sig på lägret, sen tänkte jag fan dammsuga bilen, bra å få de gjort innan bäbbe bestämmer sig för å komma =)

idag BM

Jo men lite trött på hans rumpa som tryckt mot mitt revben i typ 3 månader är jag väl. Sen att han börjat sparka på andra mitt revben är underbart. Kan liksom inte riktigt sitta riktigt utan att de ser helt galet ut. Mina boobs värker med, han sparkar precis lika galet som förr.
 Idag ska vi till BM, kolla hur fet man blitt, haha, nu vill jag inte gå upp nå mer.
Man brukar kunna gämföra lite hur familjen/släkt fått barn, har de fått tidigare är risken att man själv får tidigare. Mamma fick min äldsta bror 3 veckor för tidigt...MEN hon och alla andra tjejer i min släkt har en sjukdom som heter Ehlers syndrom, eftersom jag inte har de är de svårt å gämföra. Igår kom jag å Niclas fram till att han kommer i mitten av nästa vecka....vi har bokat han då iaf :D 
Välkommen skitunge!! =)


24 juli - Hanna Rask
26 juli - Niclas

29 juli - Annie
29 juli - Carita
30 juli - Anna Mattson
30 juli - Therese Hammarström
31 juli - Mamma (hennes födelsedag)
1 augusti - Elfina
2 augusti - Julia
3 augusti - Jossan Holmberg
3 augusti - Sara Kjaernes
4 augusti - Carro
5 augusti - Pilla P
6 augusti - EmmisEmmis
8 augusti - Sofie (Natalie & Matildas mamma)
9 augusti - Emma (Glimmie)
10 augusti - Pilla P
11-14 augusti - Theres Hanning
16 augusti - Nattis

BF- 6 augusti
 (egentligen borde HANNA stå överallt för hon är den som tjatar mest!) :P



mys damp katten som kräver mer uppmärksamhet än ett barn!


Är i vecka 40 nu (39+3) Alla bilder ser lika ut....så skapligt kul å lägga ut de, men I do it anyway!

har legat ner, därför så skrynklig, blir de på en gång =)

ont i magen, borttappade grejer...

De har blivit slappa dagar för mig. Haft ont i magen i 2 dagar till å från. Känns lite som "träningsvärk" i mitten av magen. Gör jävla ont ibland så har tagit de lugnt.
 Igår följde jag med till stallet då Niclas skulle leka lite med min transport. Han fixade gas dämpare på luckan fram och en hel bakbom bak så hästen kan stå brett =) Han är den bästa min man <3 men han är inte alltid smart, han la mobilen och korthållaren i all hast på bil taket när han bytte om. Sen åkte vi iväg....kan säga att han kom på de när vi kom hem. Så vi åkte å leta grejerna efter vägen. Hittade en total misshandlad överkörd mobil, inget va typ helt. Men glad att vi hittade den så alla bilder fanns kvar i minneskortet iaf. kontantkortet vägrade funka iaf så har beställt nytt nu. Så han har ett tillfälligt nummer nu....
hittade dock inte kort hållaren, så körkort och kontokort fattas. Ska ringa polisen idag å kolla om de fått in nå.



fin hemma gjort hel bakbom...

ser nästan ut som ett proffs gjort de :P




vilken sida ligger han på??

red Tindur, va hos mamma...

Red över Tindur till granngården med Josefin och Pilo igår. Dom ska ha de på läger tills på lördag. Jag hoppas allt går bra och att jag får tillbaka en kanske mer utbildad häst. Dom ska tydligen vara rätt bra tjejer som skulle va med. Mina pållar får käka hö en vecka, de kan dom gått ha som har gått på gräs sen maj =)
Känns som Tindur är så långt bort även fast han bara är i gården brevid =) Red han dit utan sadel och bara med grimma, måste ju vara den ända hög gravida som skulle kunna göra nått sånt =) Min foder tjej Maria ska hämta han på lördag så slipper jah, de är fölossningsdatum då :P

Åkte till mamma för hon fyllde år. Men åkte hem ganska tidigt för fick så ont i magen och ryggen. De tryckte verkligen på överallt. Men efter lite sömn försvann de. Nu på morgon känner jag de igen. ont i magen. Niclas sov dåligt i natt för trodde vi skulle in, mamma med. Men nopp, still here =)
Som sagt, ingen aning när han vill komma, men tror han drygar sig med mig ! :P

24 juli - Hanna Rask
26 juli - Niclas

29 juli - Annie
29 juli - Carita
30 juli - Anna Mattson
30 juli - Therese Hammarström
31 juli - Mamma (hennes födelsedag)
1 augusti - Elfina
2 augusti - Julia
3 augusti - Jossan Holmberg
3 augusti - Sara Kjaernes
4 augusti - Carro
5 augusti - Pilla P
6 augusti - EmmisEmmis
8 augusti - Sofie (Natalie & Matildas mamma)
9 augusti - Emma (Glimmie)
10 augusti - Pilla P
11-14 augusti - Theres Hanning
16 augusti - Nattis

BF- 6 augusti


RSS 2.0