veckan som gått

De går så segt för mig å skriva inlägg :s
helgen som va tyckte jag va riktigt grym! I lördags så stack jag och red rätt tidigt, Thias tycker de är så roligt med häst och pekar och säger "HÄÄÄ" hehe sen älskar han å rida så han fick rida en bit med mig =) sen när vi kom hem så tog Niclas med Thias ut med 4 hjulingen typ 3 timmar. Hem å äta och laga mat tillsammans. Sen gick vi ut och gick i 2 timmar =) söndags åkte Niclas på skoter träff med Thias och jag följde med mamma till stallet så hin fick rida Tindur en pytte sväng sen körde vi en sväng, Wille hängde med. Hem och laga mat tillsammans med Niclas, sen hade vi bara en trevlig kväll. Riktigt bra helg.
Igår träna jag tindur, sen när jag hoppa av så kände jag mig alldeles yr och illamående. Kräktes när jag kom hem och mådde skit, gick å la mig och fick upp galla efter vatten som jag drucket, sen va de över, magsjuka??? dont know.
Sitter oxå och funderar på köpa bomlös sadel, sälja min baldur sadel och köpa sån istället. Ridit mycket med jord nu och han funkar så bra med de,red med bomlös en gång och tyckte han funka på de oxå. Men inte alls lika bra i sadeln, även fast den sitter bra på honom.
 
hjälpa mamma och städa
 

bästa och sämsta dan

Detta har varit den bästa och sämsta dagarna i mitt liv. De bästa va för att Niclas har gett mig komentarerna som:
"Var svårt det var att laga mat med 2 gnälliga barn, undrar hur fan man klarar det i tid? Måste man ju nästan va klokare för att klara..""
"jag förstår dig bättre varför du är less att vara hemma"
"Du gör ett jätte bra jobb med hemmet och barnen, bättre än jag trodde"
"Det är lite lätt att glömma bort det som du gör som tas för givet"
"Hur tusan gör du när du ska handla när du har gnälliga barn?"
"Funderar på om man kanske ska vara hemma några månader trots allt"
"jag ska aldrig fråga vad du har gjort om dagarna längre"
 
De blev ett storbråk i måndags om en helt onödig grej. Men han hade en riktig dålig dag på jobbet och kom i luven med sin chef som inte gillade att han skulle va hemma 2 dagar i veckan. Iaf så blev de så att vi skrek så högt att grannarna måste hört oss. Jag smällde i dörren och tog bilen till Frida. Sen sov jag där på natten. Åkte och jobba nästa dag. Sen efter jobbet åkte jag till stallet och red, åkte hem till Frida igen. Tog ett bad och hade de gott. Aldrig har Niclas varit själv med barnen så länge. Efter de så förstår han mig bättre =) Han kommer nog ta barn ledigt nån månad sen, får se hur länge och när bara, härligt =)
  jobbar 2 gånger i veckan nu.

en lugnt och glad lördag

Idag har de varit en rätt bra famije dag.
De börja gott med att jag fick SOVA i natt. Wille har vaknat var tredje timme nu i typ en vecka. Blir tokig. I natt tog Niclas han. Gav han mat vid typ halv 8, halv 3 på natten vakna han, sen vid 6 tiden, så Niclas hade en bättre natt än jag brukar ha :s men jag fick soooova :D va bortdomnad i kroppen när jag vakna för att jag sovit så mycket :P la mig halv 10 med. UNDERBART!!! 
Sen gick  jag ner till stallet med Thias. Han sprang verkligen ner från backen när han hörde att gunnar va ute med traktorn, va fort de går nu! Sen fick han åka lite traktor medans jag fixa med Tindur. Sen fick lill pruppen rida lite en sväng med mig, men han höll på somna han :P
Sen tog Niclas med de på en pulktur och jag red en sväng med Jukka.
Efter de va de hem, sen handla thaimat, sen har vi lekt och busat, Thias har varit helt galen, vilken energi. Han har dansat med mig och Niclas och han har sprungit som tusan mellan vardagsrum och sitt rum. Go fisa!
 
När jag skulle hämta Tindur så låg alla, tidig ja då =)
 
 

omelett recept

Hittade faktist en god omelett/gryta på Pernilla Wahlgrens hemsida som jag gjorde. Lite kolhydrater men kändes inte som de fattades heller. Rekomenderas varmt. Jag hade mer ägg och grädde, mycket omelett vill man ha. Sen på toppingen tog jag tomater med, riktigt gott. Kommer göras massa gånger mer!
 
 
Detta behöver du till en omelett ( ca 3-4 portioner ) Till omeletten:
Smör 4 ägg
1 dl grädde

 

Fyllningen:
Smör 400- 500 gram köttfärs ( Tex-Mex ( taco ) – kryddad )
3 msk vatten
3 msk salsasås s
alt och peppar
 
Toppingen:
Paprika 2 dl ost
1,5 dl creme fraiche alt. färskost
1 lök

Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader. bryn köttfärsen färdig, krydda sedan upp den med tacos / eller Tex Mex – krydda. Rör sedan ner salsasåsen . smaka av med salt och peppar. Låt detta bryna sakta på svag värme, medan du gör omeletten.

Smöra ugnsformen ( ca 30*20 cm ) Vispa upp äggen med en handvisp och vispa i grädden, rör ner oreganon. Häll upp i formen och grädda i ca 10 minuter, eller tills den tjocknat och fått lite färg. Ta ut omeletten- och höj temperaturen till 225 grader. bred över fyllningen över omeletten. Fin skiva löken och paprikan över fyllningen. Rör ihop creme fraiche och ost och fördela detta jämnt över som ett täcke.

Grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter till – eller tills osten smält och fin färg.

Serveras med en god sallad.

 

 


allmänt, sundsvall, bvc

jaha, vad har hänt då den sista veckan? Vi va till sundsvall i söndags, kolla runt lite, jag köpte 3 vanliga tröjor, Niclas hittade ett par jeans och en skinn jacka.
I måndags kom bror på besök och han hjälpte till´och skotta uppfarten med skotern. Och jag höll på städa hela dan. Igår fyllde min bästa vän frida 27 så va där och hängde typ halva dan =)
Jag har oxå nu lyckats anmäla mig till istölten med Tindur, vi får väl se hur de går.
Ja just de, va va till BVC och tog spruta på båda barnen i måndags. Thias grinade när han fick sin i armen sen fick han gå ut och leka medans jag satt med Wille när han skulle få sina 2 i benen. Han började självklart gallskrika och helt plötsligt dyker Thias upp. Då har han hört lillebror grinat och ville trösta, så han klappade honom på huvudet. Lill gubben då! <3
 
 
 

åka skoter

 
Igår hade vi en riktigt bra dag faktiskt. Bror björn kom och hämta upp mig halv 9, off to go till bror daniel och hämta upp skotrarna på släp, sen iväg till pappa i harmånger. Där ifrån så skulle alla åka skoter till hassela. Jag fick åka med pappas granne, satt bekvämt där bakom, de va värmare i handtagen som man höll i. Men han lyckades köra i diket en gång, förstår inte vad han skulle dit och göra.
Men kul hade jag ändå, så skönt och komma ifrån nån timme. Sen när vi kom dit så käka vi sen bada lite. Lille wille tyckte inte de va en höjdare, han gnällde mest, Thias tyckte de va jobbigt i början men de blev roligare sen.
Sen gick vi upp och Niclas åkte bror daniels skoter tillbaka, så nu måste vi väl köpa skoter med, hehe.
 
 
 

tack alla....

Tack alla som har stöttat mig och märkt att jag varit lite frånvarande. De betyder mycket att man fått mess och kommentarer här på bloggen från folk som tänkt på mig, då blir jag glad =)
De känns redan lite bättre bara de att Thias varit på dagis nu i 2 dagar. Har fått lite egen tid då.
Jag har sett att jag gått ner mer i vikt, sen förlossningen har jag gått ner 12 kg. De känns bra att de går åt rätt håll.
Jag vet att jag kommer må lite bättre då jag börjar jobba, 2 dagar i veckan kommer nog göra underverk tror jag.
 
Sen har jag varit till AJ huset hos en kiropraktor men tyckte inte de hjälpte, va till en tjej som hette Sabine och jobbar på LevaLätt. Hon hjälpte mig och trycka ut muskler som va lite i dåligt skick, så känns bättre.
 
Red oxå Tindur i ridhuset nyss. Pernilla hjälpte mig lite med tölten. Han gick så himla bra, tölta super länge. Så nu ska jag anmäla mig till istölten vecka 10. Hoppas ni vill kika på oss då =)
 
min STORA kärlek
 
gladfisen som har storlek 74 på kläderna nu, 3 månader är han =)
 
"Dääär" fisen är duktig på plocka ur diskmaskinen
och lägger de fint i lådan =)

varit ute på prommis

Va ute en sväng med grannens hund och drog pulka bakom mig med Wille i. Thias är på dagis. De va ett tag sen han va där. Han vinka knappt åt mig.
I morgon ska jag masseras, jag har så himla ont i högra skuldebladet, hoppas de är nått hon kan göra år, för att bara ta en prommis ute är ett plågeri.
Jag har för tillfällit tagit bort mig från fejjan. Jag måste ta tag i mitt liv först. känner mig bara dålig som inte får de svar jag vill eller de respons jag vill på grejer jag skriver. Skriver alldeles för mycket att jag mår dåligt, inte så kul å läsa kanske. Ni får tag på mig här, vet inte hur länge jag kommer ha uppbehåll.
 
Jag tänkte iaf söka innom landstinget om nya boobs. Då har jag iaf försökt. Hoppas de går igenom men tror inte de.
Jag får ont i ryggen på bara gå ut och gå, inge kul.
 
 

blandat..................

skulle vilja va med påistölten men vågar inte riktigt själv, men han känns rätt bra nu
 
thias ville inte lägga sig här om dagen, knappt sovit nått på hela dagen heller. har klippt han. ser för jävlig ut.
 
wille som bestämmer sig för att inte sova efter 4 på natten...
 
jo jag är måttligt less nu och kanske inte skriver grejer som ska skrivas här, ibland vill jag bara få ur mig, men får hädanefter skriva de på min privata blogg istället.
ska börja jobba snart 2 dagar i veckan så förhoppningsvis får jag tillbaka lite livs glädje,

....

orka!

RSS 2.0