betes bilder och film....

Den nya islänningen kom igår. Tindur och han verkar ha funnit varandra. Dom stod å beta en bit ifrån alla andra. De andra verkar vara helt slutkörd efter natten och alla låg å vila typ =)
Börjat last träna pilo med. De får gå sakta men säkert...
Red ut en skritt tur med hanna, hittade en ny skogs stig ute i ingenstans :P





pilo va trött han me =)





sen snarkar pilo när han ligger ner, lyssna å hör, sorry för blåsten bara...

v 31



"Du är gravid i vecka 31 Bebisen börjar nu närma sig sin fulla födelselängd och väger runt 1,8 kilo. För att orka bära på dessa extrakilon har din lungkapacitet ökat med 60 %. Ingen har sagt att det är enkelt att vara gravid!"


vaknade av att nån.....

Vaknade av att nån bäbis i mig höll på TOTAL renovera min mage i natt, asså shiiit, han va verkligen ÖVERALLT! Sparkade som fan!! Kunde verkligen inte sova på säkert en timme! Igår kväll så va min mage lite knepig...sammandragningar fick jag lära mig på förra föräldrargruppen. Magen blir stenhård och man blir öm.  
Va meningen att vi skulle på föräldrar grupp idag men hon som hade de va sjuk så de blev inge. Så planen för idag är väl å åka en sväng på jysk och handla en grej till balkongen sen ut å rida Tindur. Efter de blir de sista yogan, sen är den slut. Tråkigt, men känns som man lärt sig mycket på de. Andningen har varit nyttig för min del.
I morgon ska vi till förlossningen på Aurora. Prata lite om de jag inte har nån lust att gå igenom, men antar att de inte finns nå val...

Hur kan de komma sig att jag har så många besökare men så lite kommentarer?? Skärpning!!

balkongen....

idag blev de en tur på mina djur. Pilo såg bra ut, min man är så duktig på rida han <3<3
ja men sen fick jag för mig att vi skulle fixa balkongen. Så iväg till Bygg max å hämta plankor... De är inge kul att gå ut på betong golv så vi la dit lite fina plankor istället. Underbart å ha sån stor balkong =)=)
Sen har de blivit städning och lite fix av lister i lägenheten. Nu är klockan halv 9 och jag tänkte ta mig ett bad.
Ska ge före och efter bilder på vår vackra balkong =)

Den här första bilden är från förra våren innan de började bygga om våran balkong...

här ska de påbörjas med varma plankor =)



Mycket trevligt avslut =) Lite blommor å sånt så!

trött på höra....

Trött på höra:

TJOCKIIIIS! De låter som den människan är först att säga de... Bara less på de!! Roligare om man kankse säger nå positivt istället. Jag VET att jag är tjockare och känner mig jävligt mkt fläskigare än vanligt (vet att man får ta de när man blir på smällen) Inte direkt en komplimang å säga tjockis. Så SNÄLLA alla sluta säg så!

ja men i morse....

ja men i morse blev de donken frukost!! Jammy!! Sen ner till Gävle för å gå på biltema. De fanns inte dom grejerna i sundsvall så vi fick åka dit, måsta ha grejer till volvon. Så nu är allt som kan låta fram i hjul systemet bytt =)
Sen hem, Niclas åkte till jobbet å fixa bilen. Jag åkte till stallet för å köra Tindur, de sluta med att jag red Pilo med Erika. De fick bli med hackamore. Shit va nice han gick med de. De gick jätte bra å rida dressyr på de. Han gick skit fint! =) han känns jätte bra, lyssnar jätte fint. Vi fick lite blandat väder, regn och sol.
När vi kom hem blev de lite mat och vatten melon. GOTT!! Niclas fixade maten, jag fick inte ens ta hand om disken!



<---2 jävligt stora köttbitar




vackraste giisen...han har verkligen snott våran nya stol.

Kollar på Knocked up, de verkar vara katastrof att göra abort i andra länder....fan va jobbigt med misstag liksom.

jobbig natt...

Natten var jobbig. Katta skrek massa å livet i magen sparka hej vilt. Jag funderar på hur han ligger eftersom de känns som de sparkar både höger, vänster, upp å ner. Svårt å veta hur man ska sova på nätterna, hur man ska sitta när man väl sitter ner, han sparkar hur jag än ligger å sitter.  
Igår så va jag med Frida en sväng, åt lite glass, kom hem, kände på lite sparkar. De va uppskattat =)
Tog en tur med Jossi på Pilo, han har faktist blivit väldigt gullig. Hjälper mig upp för backar då jag tar tag i hans man. Han står snällt å väntar när man ska hoppa upp på han och jag red på halv långa tyglar nästan hela turen! Han är väldigt lätt å ha å göra med.
Idag blev de en tur i regnet med Hanna, har bestämt mig för att köpa regnkläder, så har köpt en regn jacka, nu är de bara byxor som fattas =) Får ta de i morgon när vi åker till gävle =)
Det är väl tydligen klart med byggtillståndet, väntar bara på papper. Men de är bara lantmätaren som tar tid! 10 veckor skulle han komma..lagom till förlossningen. Fan va tråkigt!


Han hittar ju sina ställen han...

blöt häst efter turen...

giis mys killen...

Idag är de fint väder, tänkte rida senare i kväll, kanske ska hänga på stan å käka glass eller nå =)


han har hittat sin plats i den nya stolen som skulle användas till amning sen =)

sötaste killen ligger i mitt knä!




v30, de växer och han sparkar =)

vackra hästar...

Va till Therese och pratade lite barn/förlossning och sånt. Sen följde jag med mamma till mitt stall för hon ville fotta lite på betet, de blev lite bra bilder ändå. Vid 5 tiden så hämta jag 2 vänner från min ridlektion och vi red ut en sväng, massa mys =) Jag fick ta pilo =)


va riktigt taggad för lek i hagen :P


min allra bästa vän! <3

bäbis v 30...

igår va vi på föräldrar utbildningen. De va roligt. De flesta va faktist i min ålder. Men måste då säga att min mage va då minst av alla, shit va liten den är =) men nöjd är väl jag för de. Mamma säger att de smäller till i slutet, de kan jag ta =)
Jag har beställt tid för besök på förlossningen för skräcken. Nästa måndag ska jag dit. Har oxå bokat tid för andra ultraljuds undersökningen, den 13 juni ska jag dit. Ska bli mysigt å se den lilla igen. =)
Är nu i vecka 30!!! Shit, i chock!! Hehe, de börjar bli jobbigare med hans sparkar på kvällarna då han slår på mitt revben, snurrar runt som bara helvete och är oxå på blåsan. Ibland kan jag inte sova på nån sida för han verkar fan vara överallt, lite så att man får gå runt för att han ska somna för att man själv ska få sova.
De ska faktist bli skönt sen å få ha min kropp ifred! =)
Ska till frissan idag, men känns HELT onödigt, mitt hår har inte växt ett skit sen jag va där sist! Känns som de stannat i växten samt tappar jag massa hår, tråk!

<--- de är jävligt gott med mjukglass!

<--- nu börjar min blomma växa :P


jag har en härlig man som noppar bort fula hår och klipper mina naglar när jag badar =)


här köper man nya grejer men får inte behålla de själv =)

Barn grejer

Ja men idag blev de lite körning. Klockan ringde 8.00 i morse. Vi börja med frukost på donken i söderhamn, FAN vad jag älskar den!!!
Sen vidare till Gävle, där blev vi upp mött av hon som hade barnvagnen. Vi kom dit och hon hade plockat fram lite olika barn grejer som tex, babysitter, en vinter overall, en fleece overall, babygym och en amningskudde.
Själva vagnen ville hon ha 2000 (VÄLDIGT FIN) för och vi sa att vi ville ha allt de andra med så allt som allt!! HÖR OCH HÄPNA!! 2500 kronor!! Som hittat, jätte fina grejer!! Och gratis som hon bjöd på va 3 paket med baby blöjor och 3 par baby mössor!! Helt underbart! =) SUPER NÖJD!
Sen efter de va de vidare till Sunsvall (fast ett stopp hemma å visa mamma fina grejerna och lämna av de) väl i sundsvall träffade vi hon vi skulle köpa blöjor av. Tygblöjor: 26 st flanellblöjor, 2 st extra inlägg, rispapper
blöjbyxor:
2 st small Newborn 3-6 kg
1 medium Night 7-10 kg
2 large Day 9-12 kg
2 large Night 9-12 kg
Pris 1500 kr
De är ganska många blöjor så man behöver inte tvätta precis varje dag =) MEN tänkte prova, då jag tror att de blir betydligt billigare än vanliga hedliga blöjor. Hon hade oxå amningsinlägg i spets som man bara kan tvätta som jag fick med i priset. Väldigt bra så slipper man slösa på engångs inlägg! Är man hälsosam så är man :P
Sen blev de vidare in på heliga Ikea för att köpa skötbord! De blev ett skötbord, en fotölj, lite barn grejer bara =)





nu är vi redo för dig <3




tygblöjorna...


Lördag 21 maj

japp, i går, lördags =) då va vi ner på stan och kolla på kanivalen, jag tyckte den sög detta år med, va bättre förr i tiden. Sen tog jag med babe på en tur med Pilo, de gick bra, Pilo va lugn och Niclas TILL OCH MED hoppade över en stock i skogen, haha, de gick bra, han är sååå duktig!!
Sen va de hem, in i duschen. Åt fin middag på 49.an, de fick bli den fett goda planksteken!! JAMMA!! Skulle kunna äta ihjäl mig på den!! Sen blev de bio, såg pirates of the caribbean3D, fett coolt alltså, man fick en helt annan känsla i filmen. Va riktigt häftigt =) filmen va rätt bra tyckte jag.




krutov är helt kär i mina hästar och kom springandes när vi kom med dom =)


kärleks hästarna!! (kolla vilken snygg häst man har)

vem är de??

Vem är de som inte äter leverpastej, skinka eller korv??? Han som skriker tills han får vatten ur kran, han som vill att man skakar ur maten ut den "fria" tillgången av torrfoderskålen!!?? Han som måste skrika varje gång han varit ute 5 minuter för att man ska veta att han är hemma, så vi vet!!?? Gissa vem de e??!!
Kan de va han som gömmer sig under täcket???






ute på vift...

Va ute på en tur med Pilo killen idag, kändes skönt å rida på han, va ju en vecka sen sist, men har är mkt starkare än Tindur, mer för mig å jobba med känner jag. Men han är snäll, en riktigt bra kille!!
I helgen blir de full rulle för våran del. I morgon ska vi ner på stan en sväng för de är kanivalen. Sen tänkte jag ta med Niclas på en tur med hästarna, sen kanske de blir middag ute, ev bio (vi firar ju ett års förlovning!) på söndag åker vi neråt, mot Gävle, varit kinkig på barnvagn men nu ska jag köpa en!! Ska oxå kolla på bilbarnstol, babysitter sen ska vi upp till sundsvall, köpa tygblöjor av märket Imsevimse. Nått jag tänker prova iaf =) Kan bli mer tvättning men tro fan de blir billigare =) shiit va blöjor är dyra!!
Sen blir de ikea för å köpa ett skötbord som jag vill ha.
De jag letar nu är amningskudde...alla grejer har jag hittat på Blocket...is the shit =) älskar bagagnade grejer =) de finns allt där, för inte speciellt dyra kostnader. Varför köpa nytt när man ändå använder de så kort tid =)

<----den ska jag titta på =)


Lyckliga hästar!! Men Pilo gillar inte när Krutov eller Tindur är borta!

Förlåt Martina, men lånar 2 kort av dig!!


Denna bild va så mysig! =)

bilder på livet...

Bilder!! För er som kanske är intresserade =)
Sen firar jag å min man 1 år på söndag, alltså ett års förlovning :P grattis till oss!

 <---- man måste äta nyttigt!
 <----- nu åker jag till stallet!



Försöker se bra ut på kamera, funka så där...


före och efter badet =)

behandling

Tindur fick lite bahandling idag, massage och utsträckning, han va låst ena fram och ena bak. Hon berömde han för att han va så fint musklad, speciellt på rumpan sa hon. Jag sa att de va pga körningen och klättringen i backar. =) härligt att man har sån grymt snygg häst, ÄVEN fast han alltid gått på fri tillgång =)
Hade oxå en UNDERBAR tur med 2 av mina tjej kompisar idag, Josefin och Anna från min lektion. Pilo fick ta en liten gallop, jäkla va fin han blivit =) inge haltning alls.
Blev tipsad om en rolig sida som jag måste dela med mig, gå in å kika här på roliga lappar som hittas lite här å var =)

idag blir de...

idag blir de ridtur med 2 av mina vänner, MYS!
Och nee, jag tänker inte beställa en ny barnvagn utan är ute efter en begagnad på nätet. Men har lite krävande på exakt hur den ska se ut osv =) vill gärna ha galler nertill istället för en påse, man får plats med mer, sen ska de va en dou =)
hittar jag nån är de antingen för dyr eller för långt bort :P

körde tindur en sväng....

Körde tindur en sväng idag och NJÖT av att se hästarna ha de gott på betet =)
I morgon tänkte jag ta dit en massör till Tindur, samma som va på Pilo och sträckte ut han. Känner att Tindur behöver en behandling, han rids ju varje dag och ställer upp för mig så nått mys vill jag göra tillbaka =)





prinsen på betet! vackra!

arab släpp

Igår släpptes två araber till hagen. Tog lite kort. De funka bra, Sigge, hingsten, han gillade dom starkt. Dom kom faktist förvånadsvärt bra in i gruppen snabbt.
IDAG kommer han från älvsbyhus hit och vi ska diskutera hur vi vill ha huset så vi kan beställa den snart. Ska prata med mark ägaren om hur mkt han ska ha för tomten med. Har ju inge riktigt pris ännu. Men de börjar bli nära nu, Niclas kommer börja med marken så fort han fått klar tecken från allt. Kommer bli nice =) får se hur lång tid de tar att beställa huset med. =) fett nice de kommer bli =)
Ett JÄKLA liv i magen i morse och han hade fått hicka igen, verkar va en standard på morgonen. Jag har fortfarande ångest för att skaffa barnvagn eller andra barn grejer då jag tycker de är tidigt än....men man kanske ska göra de snart....



Panik kväll!!

Igår kväll när vi precis lagt oss och började göra de mysigt för oss så säger Niclas "Tyst" och började lyssna. Sen small de, kattskrik och bråk i vardagsrummet!! Vi verkligen FLÖG upp ur sängen, försökta tända lysen i all hast. Flög tussar överallt sen va de över! Min katt stod på balkongen tjock som fan i kroppen och va måttligt irriterad. Han hade just nyss jagat ut grann katten som nån anledning bestämt sig för att ta sig in i lägenheten. Min katt gillar INTE andra katter, detta har hänt förr och då åkte den katten på stryk med. Han är väldigt tuff min katt ibland, men när de gäller möss och fåglar så är han rädd :P
Sen hittade vi massa ljusa tussar i vardagsrummet.... han är min lilla vakt hund han, min lilla giis <3 Han har haft sten koll hela natten, vaktat våran dörr och så =)
Jaa de va våran mys kväll de, efter de fick jag världens chock och hade hög puls....så tog ett tag innan jag lugna mig...
Idag ska jag hämta transporten hos mamma och åka till återvinningen med massa skit hon samlat på sig =) sen blir de lektion i kväll.

bilder för v 29

Tycker att alla magbilder ser exakt lika ut ja :P men man märker ja inte själv hur mkt den växer =)
2 månader kvar!! Helt sjukt!
Men gillar inte riktigt mina häng pattar som de börjar bli!! Kommer bli nice å operera dom mindre sen, flera kupor mindre ska de bli!!




Mvc måndag

Va hos MVC idag. Mätte lite å lyssna på hjärtat. Allt va bra, glömde fråga hur snabbt hjärtat slog. Men fick reda på hur han låg iaf. Huvudet neråt rumpan till höger sida och benen på vänster sida. Coolt hur hon kan känna de =)
Alla mina världen och magen hade växt bra, hade gått upp typ ett kg sen jag va där sist, så de va oxå bra =)
Hon sa att hon tyckte jag hade fin mage och att den va mer bred än framåt om man säger så.
Hon skulle boka tid på förlossningen så man får gå och prata med någon om sin rädsla. De kändes bra. Hon sa att hon inte sett att jag skulle va rädd för något eftersom jag alltid är glad, men man lever kanske lite i en förnekelse med =) egentligen är jag LIV rädd för förlossningen. Jag som är så liken ska klämma ut nått som är så himla stort!!
Ska ringa UL denna vecka och boka nytt ultraljud, spännande å se den lille växt =)
Sen sa hon att jag inte ska oroa mig för mina muskler eftersom jag rider. Hon sa att de va posetivt med ridning och att man inte "läcker" speciellt mkt då. Men man måste lära sig slappna av och andas och de jobbar jag på. Därför jag kör yoga. =) så ridning ÄR bra =)
Idag är de yoga som står på chemat! Har redan ridit. Tindur va en pigg kille idag. Han kändes grym på att tölten :P
När jag släppte han i hagen så sprang han ner till de andra hästarna som mötte upp honom, men Pilo va snabb på visa de andra hästarna att de va minsann hans kompis =)
Pilo är fortfarande BOSS, de vet unghästarna, han e så mysig min kille!!


sorry carita för att jag snodde denna bbild från din fb =)
men tyckte den va skön, pilo har verkligen koll på kompisarna =) sötaste killen!

v29

Tiden går fort när man har roligt....tänkte skriva lite mer info...
Då har man gått in i gravid vecka 29.
Igår så måste han har träffat en rijäl nerv nedanför revbenet och jag grät nästan av smärta- lyckades ta mig ner på stan en sväng pga crousingen, men hem efter ett tag med värmande kudde på magen. Sov bort smärtan!
Ringde min kära mor för stöd...hon är verkligen bäst!
Iaf så har han börjat sparka på revben och sidan av magen...så ligger jag på sidan så känner jag förbannat tydliga sparkar. Man känner bara han rör sig lite, de är inte lika dunkade/sparkande rörelse utan man känner när han flyttar sig.
I morse fick Niclas känna när han fick hicka, man märkte att bäbbe blev irreterad efter ett tag och visa tydliga rörelser. 
Bilder kommer komma senare =)
I morgon ska jag på MVC igen sen kommer hovis!  

mmm jammy!!

plankstek fast hemma!!
De smakade nästan lika dan som 49.ans goda plankstek! FAN va gott de va =) Min man...han e bra för mig han!!



Men fattar inte varför min kamera cepar sig å knäpper dåliga närbilder!!

I morgon MVC sen kommer hovslagaren å slå på skon som Tindur tappa....Fan, båda mina hästar har stått HELA helgen....båda skulle ridas idag men blev inte så....
Sen har de varit skit bajs väder....

härligt på bete!!

Fan va underbart hästarna har de i nya hagen =) Pilo har sten koll på de gamla hästarna som han alltid stått i hage med. De ung hästarna har STOR respekt för honom =) Han skyddar både Krutov och Tindur =)
När vi kom till hagen idag för att kolla till dom hade jag paraply. När vi kom in i hagen kom hela flocken rusande mot oss. Haha..sötisar, va rädd de va. Tindur hade tappat en baksko. Han som skoddes för bara en vacka sen. Hovslagaren skulle komma i morgon bitti. 





den svarta är en hingst, den i mitten blev av med ballarna för en månad sen, den 3dje är gunnars 4 åriga nordis =) 



Så, då är min bil såld. Man är lite lessen i ögat för jag älskade den bilen, men vad göra liksom! =) Fick gå ner till 30 tusen, men men, vad gör man inte för pengarna. :P

betessläpp!

Släppte mina hästar på bete idag. Med bara massa ung hästar. Tror den äldsta är 4 år =) Pilo är störst bäst och vackrast och de fick de andra hästarna lära sig snabbt =) Tindur gnällde som ett litet sto när han hälsade på dom :P sötast! De sprang som fan från början, men längst bort i hagen så man fick inte så himla bra bilder, men har några att bju på iaf =)
Fan va lyckliga dom såg ut, bra för mina gamlingar å stå med ung pållar =)




De tre musketörerna håller ihop =)


Lägenheten våran....

jahaa, ja men idag har vi bytt rum. Sovrummet har vi just nu i de så kallade "lilla" rummet. Tänkte jag skulle bju på bilder på hela våran lägenhet bara för att =)
Första bilden är på Gästrummet, så kallade barn rummet. Vägrar göra mig av med världens skönast säng =) Tur vi inte ska bo här allt för länge =) I vårt nya rum får vi plats med lillans säng, syns på höger sidan av sängen =)


Jack Vidgen

jag hittade den här på Helenas blogg och man blir helt tokig i han! Vilken människa!! Han kommer bli stor!!


slö katta!

De är nå allvarligt fel på min katt. Hans stil å tvätta sig i soffan...ser ut som en slöhög som sitter framför tv.n, fattas bara biran :D han är rolig han katta! =)
Vad tycker DU om min katt?? Är han normal eller är de nå allvarligt fel på han??


hen ser efterbliven ut!

kan inte sova!

Jag har inte sovit ETT skit i natt, kanske en timme. Jag känner mig inte ens trött. Vilken tråkig kropp som måste vänja in sig att va uppe natte tider. Booooring, men kroppen är ju ett underverk egentligen, om man tänker efter. Först tillverkar de ett liv sen innan livet kommer förbereder den kroppen att man kommer få vara vaken mycket under första tiden...de e coolt =)
Idag, eller i morse som jag fick de påpekat på fb, så gick jag å la mig i vårat "lilla" rum, eller barnrummet som vi fint kallar de. Jag har inte sovit ett SKIT i natt så gick å la mig där eftersom den sängen är skönare. Då kom jag på att de rummet är mkt större än de sovrummet som vi har nu. Sa de till Niclas innan han gick till jobbet. Så nu tänker vi byta rum istället, så vi får plats med bäbbes säng =)

Igår när jag kom hem hade Giis rotat i lådorna igen, och dragit ut mina tajts och lagt fint i hallen! Tack katt!! =)
Han hade psyk hela natten och skrek, vet inte varför, men vi fick till å med stänga dörren till sovrummet. Sen när jag öppna vid 4 så kom han å myste in sig hos mig <3<3


happy happy!!

Jaha, behandligen gick bra. Han fick massage och hon drog lite i han. Hon sa att han va mycket bättre och att han bara hade en liten liten låsning. Men jag skulle fortsätta rida igång honom sakta men säkert. Trava va ingen fara alls och gallop efter ett tag gick bra!! happy happy!!
Känns så konstigt å ha en bra häst, va så längesen sist =) Men efter 4 månaders skritt så är han iaf igång skrittad =) har börjat trava honom så de känns jätte bra!!
I morgon provridning!! På lördag regn....och släppa de på bete =)=)
Tindur älsklingen min gick skitbra i tölten idag. GUUD vad jag älskar den hästen! Jag och Carita tog ett sista gallop rejs sista backen och båda låg precis lika fort! Han e snabb min pojk! =)




om fk och tomt

De känns måttligt kul när han sparkar mot mitt högra revben, svårt å hitta en bra ställning att sitta i. Blir liksom en sne sittning =)
De e svårt å veta vad väderguden bestämt för väder, alla sidor man kollar på visar olika... Men idag ska jag iaf till jobbet och fixa en grej med bajs försäkrningskassan, skulle vilja slå de som är där. Fattar inte riktigt varför man skickar samma papper. Förut fick jag skicka samma papper om att jag inte kunde omplaceras, typ varje månad samma sak, nu ska jag skicka in mina löne uppgifter, som jag redan skickat in en gång. Jag har ju fått pengar som jag skulle men måste ändå skicka in samma jävla papper. Tur jobbet har de kopierat!
Fick ett papper om en undersökning de gjorde, 2 gånger av de jävla pappret med!! Jag fyllde i och skrev att de skickar förbannat mycket papper!! Dryga!
Iaf så är tomtgränsen dragen och vi har bestämt vilken del vi ska ha. De blir 3 stycken tomter på hällsätter. Tror alla redan är bokade. Nästa vecka ska vi prata med husbyggarna om exakta hus så vi kan beställa de. De blir ett hus från Älvsbyhus, "ägir" heter de, de är ett vingel hus, enplanat. Med dubbel garage som sitter i hop med huset. kommer bli grymt! De tar en vecka för dom att bygga upp de och jag har sagt att om vi ska anlita Älvsbyhus så ska han va med hela tiden så de inte blir nå fusk. De tar ca 6 månader och beställa huset. Men vi kommer börja med grunden själv nu till sommaren =) 





bond killen...


mammas mys kille som ligger på mina ben <3


<3<3<3

tisdag 10 maj

Tackar för alla underbara och peppande kommentarer i föregående inlägg som jag gjorde!! =)  
Sen är de alltid roligt att folk som jag inte känner lämnar en liten kommentar. LOVE IT! Kul att ni uppskattar och tycker de är roligt att läsa min crazy blogg :P
Själv resonerer jag som att de måste va jobbigare på vintern med alla vinter kläder man måste köpa, skor som blir för liten och blir för jobbigt att konka på sig allt skit som ska på. På sommaren tar man bara en nice klänning eller bikini och man KAN bada en massa =) men de är MIN egen peppning. 
Som sagt, enentligen skiter jag i när man får barn, oftast planerar man inte när man ska bli på smällen. 
Jag är glad att jag har ett liv i magen och att jag kan leva som jag själv tycker passar mig och mitt liv! De är bara jag som ska leva med med 24 timmar om dygnet =) och tror knappast min man skulle orka med en gnällspik hemma heller, bättre jag får göra saker jag tycker är roligt nu när jag kan =)

Red Pilo på banan, han är inte speciellt bra, drygar och drar med huvudet, med lite träning så blir de nog bra. I hope! Red Tindur på lektion, han va galen, hur pigg som helst i gallopen. Men han e sötast <3

 

saker som är tråk å höra!

Saker som jag är LESS på att höra!!

* Men GUUUUUD va jobbigt för dig å gå HEEEEEELA sommaren gravid!! (inge grattis, va kul???!!)
* Men gud, rider du fortfarande??!!
* Jag lovar, de KOMMER bli värre!!
* Men gud, du blir större, de blir jobbigare!!

GAAAAH!! Less jag blir på folk som inte kan glädjas för andra utan hela tiden berättar HUR dålig man är som gör dittan å dattan och att de kommer bli värre??!! I DONT CARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Man är väl glad för att de är ett liv där och att de KOMMER komma ut så småning om, jag KAN ta dessa månader ÄVEN under sommaren för att få mitt barn....

Värsta är väl när man säger till nån man inte träffat förr att man ska ha barn i början av augusti och de enda de ojar sig över är huuuur jobbigt de är på sommaren och hur jobbigt jag kommer å få de och huuuuur jobbigt allt är. Hörde knappast nå, va kul att du ska få de utan bara negativt hela tiden! VARFÖR??

SEN, skiter jag i vad folk säger om min ridning, om de får mig att må bra och jag mår bra av de så kommer jag fortsätta, då spelar de ingen roll som jag ska rida ända ut i de sista! Det är bara JAG som ska leva med min kropp! Sen tänker jag på riskerna och jag tar de lugnare, men de säger väl sig själv!

grym!!

shit va grym jag är!! Räknaren på höger sida har börjat ticka :D

Idag verkar de bli lektion ändå, tänkte rida Pilo på banan en sväng oxå idag...

Imorgon ska jag ut på en tur med ett gäng, på torsdag blir de massage för Pilo igen, på fredag ska en tjej provrida Pilo så får vi se om hon hjälper mig med Tindur sen oxå... kommer ju behöva hjälp med honom med när barn är fött...

måndag v 28

Ja men idag red jag med Hanna och Bond. Hon red efter när jag trava och sa att Pilo såg mkt bättre än sist, hans rumpa va mer "sladdrig", är väl ett gått tecken än hård som han varit förut, då va han låst! på torsdag blir de ännu en massage, tror de räcker sen.
Pilo är inte bra i dressyren nu, FAN va jobbig han är. Måste träna han på banan MINST en gång i veckan, annars kommer de gå åt helvete.
Blev inge lektion i morgon, fick mess av ridläraren att hon skulle på kurs. Tänkte ta med Josefin så kan hon rida Pilo på banan så jag kan ta Tindur då...




Ja men nu går jag in i vecka 28!! Asså shiiit va tiden går fort =)
Och svaret på frågan som jag fick, nee har inte köpt nån barn vagn, lovar att uppdatea då =)


Maj 8 söndag

Ja men idag va de UNDERBART väder!! Jag drog med mannen min på en tur med hästarna i solen. De blev en sväng med dom och Pilo fick trava lite, samt gå upp för massa backar! Han vackar liiiiiite granna fortfarande, men är inge fara. Han uppskattade att han fick röra på sig. Han gnägga till och med när vi kom till hagen och hämta han <3 gulle grisen!!
Vi släppte dom på betet i typ en halvtimme och de kändes drygt att ta in dom i tråk hagen igen, asså shiiiit va stor hagen är, så jäkla fin!! Skog och öppen åker =)
Sen åkte vi till mamma för att fira min lille bror som fyllde år.
kul kommentar min andra bor hade "man kan ju inte köpa en begagnad barnvagn heller, de är ju inte säkert för barnet!" :P haha, nee jag läre bli en dålig mamma :P









life!! betes hagen!!


Ser du huset där borta?? dit bort går hagen, ungefär lika långt åt alla hållet...så fett stort betes mark =) mina hästar kommer vara lyckligast!!









Lördags ritten....

Japp, idag så blev de en 1½ timmes tur med Carita och Hanna. Tindur va hyper taggad och de kändes som de va riktiga vårkänslor i luften =) Vi såg hjortar när vi va ute å red och Tindur blev nog 2 meter högre =)
Fick ju konstigt nog napp av en tjej jag inte känner när jag frågade om hjälp med Pilo om börja rida igång han så nu efterlyser jag en tjej som vill hjälpa Hanna typ 2 ggr i veckan med den vackra vita araben Bond =) Bara höra av er om intresse =)


Tänk att bond alltid ser ut så här efter en dag i hagen, han läre ju hitta världens lerhög jämt!




Nu vill han ha mat! Fan va snygg han bör bli efter allvinterpäls är borta! Vackraste hästen!!


Vi håller ju på lär magen med lite gräs och släppte dom en sväng på betet bara för å kolla hur stort betet va. Vi kom fram till att de va för helvetes stort :P Men de gillade å bli släppt ett tag iaf :D





Sen va de off to go till mamma för där va Niclas å fixa med altan, nu börjar de likna nå =)


sociala jag...

Asssååå shiiit va social man varit idag!! Jag strunta i mina hästar idag, eller Tindur fick vila och Pilo red Josefin på eftermiddan.
Först åkte jag ut till Therese som har tjatat på mig i like forever!! Kolla hur hon bodde, skit mysigt. Vi pratade mest om graviditet och efter graviditeten, samt förlossning. Jag lärde mig ett å annat kan jag lova. Vet ingen som fått mig så berörd av de hon sa. Hon berätta om ALLT man behövde veta om förlossning och LITE till. Känner mig faktist lite tryggare nu med att åka in å föda.
Jag har hela tiden sagt att jag inte riktigt vill va med på de och inte vill gå igenom de, men känner mig mer redo nu. Känns bra. Hon hade kanon förslag på olika saker. Så nu har jag fått lite å fundera på =)

Sen efter de så träffa jag Roothan en sväng, vi pratade lite om inredning i huset som vi vill ha, killar, förhållande, vänner, jaa allt! Hann vissligen inte hänga allt för mkt för de väntades middag hos gamla stall ägaren.
Där blev de Tacos med MASSA häst prat, underbart å prata lite hästar samt killar och annat trevligt. Skrattade mkt, hästfolk är för underbara!
Niclas, jaa, han hänger tydligen med min store bror nu han. äter middag eller vad han nu skulle göra. Härligt de! Tror inte han mår nå vidare just nu, min bror alltså, men Niclas han är bra på peppa han.

I morgon ska de blir en tur i de fiiiiina vädret med Hanna och Carita. Blir mys. Josefin skulle ta Pilo så då slipper jag de iaf =)

De va en som frågade hur länge jag ska rida Pilo...jag sa att jag inte visste, men iaf en månad till tror jag sen blir de nog lugnare för min del, Tindur står mig trogen några månader till han :D


Therese lilla go gris som va upp i mig och thess heeeela tiden =)


Rooth bestämde sig för att ta ett "fint" kort på mig!!! yaaah


bästa kortet på mig =)



tyvärr blev de inte mer bilder för min del idag =( men jävlar vad jag har varit social!! NU blir de bed time!

pilo bra!

Idag fick Pilo Massage, laser och utstäckning av leder. Hon sa att han inte hade nå blödning kvar, men hade en rijäl låsning i svank/höften. Hon massera och drog ut de, men tyckte att han skulle gå en till behandling nästa vecka, så får vi se sen! Hon körde oxå lite laser behandling.  Iaf så sa hon att jag kunde börja köra igång honom, så de känns skönt iaf =)men mkt jobb att rida båda, nån som känner sig villig att hjälpa mig så är de bara säga till =)


tråkigt....

Ja, men tänkte börja med att klaga av mig lite. Niclas sa till mig här om dagen att han tyckte de va tråkigt att ingen längre frågar mig om jag vill hitta på nå roligt längre. Ja menar, fester och hitta på olika grejer. Folk tror väl att bara för att man blir på smällen klarar man inte av att göra nått, eller inte vill göra nått. Men de är ju faktist NU man vill hitta på nått. Blir glad när jag får ett evenemang på fb där jag blir inbjuden till vissa grejer, vissa grejer kan jag inte va med på eller har råd med men försöker göra så mkt jag kan.

Sen som en annan tjej skrev på hennes blogg....man har lessnat på att ingen skickar ett sms eller ringer längre...gör man de själv så får man inge svar. De enda kontakt man får är på FB, sablars fb!!
Jag skickade till och med ett hand skrivet brev till Tindurs uppfödare för typ en vecka sen. Hon hade blivit jätte glad för de. Hon skulle till å med leta upp lite mer kort på honom och skicka, kanske jag och Niclas drar ner till dom i sommar och tar en tur med deras hästar =) SÅNT är roligt å få!! Mer sånt!

Jag blir bara mer och mer bortglömd....

Idag blir de väl till å städa lite sen till stallet för en laser behandling på Pilo...


igår laga jag.....

igår laga jag raggmunk och fläsk. Aldrig gjort de och de tog en jävla tid kan jag säga. Tror jag höll på i 1½ timme :s Men gott som fan va de =)



Igår red jag Tindur på lektion. Han snubbla ett antal gånger, han börjar få långa hovar. Ska sko dom på måndag. Annars gick han väldigt lugnt å fint tyckte jag. Fick fin trav och får massa beröm från ridläraren, han e så duktig min pojke <3
Idag körde jag honom, han va pigg. Körde en mysig runda. Pilo skritta jag en sväng.
Nästa ONSDAG så ska mina hästar börja gå på bete. De blir vissligen inte som planen va från början eftersom vissa inte vill flytta sina ston då de tycker de är för långt att gå, men en annan som kommer va hög gravid i sommar ska gå långt :P inte nyttigt å gå så mkt =)
Iaf så ska de få gå med andra vallaker tills Tuna ridskolans hästar kommer, då kommer vissa flytta och vissa kommer fortfarande gå kvar i den hagen =) kommer bli skit bra.
Längtar tills i morgon då Pilo ska behandlas med laser!!


jag har så grymma "ridbyxor", de är vanliga tajts med gummi resor i midjan. Mycket skönare att använda och ingen tänker på att de är vanliga tajts =)


pilo...han pratar jäkla massa när man rider..


Tindur ser förjäkllig ut nu...tappat lite vinterpäls. Där han tappat pälsen är han mörkbrun, annars är han ljusbrun på vintern... han är inte speciellt fin nu, men kommer bli en sötis när vinterpälsen försvunnit =)



måste lära mig....

jag MÅSTE verkligen lära mig försöka få bort mitt förflutna om detta förhållande ska hålla. Jag har för mycket ärr i själen för att bara radera de. Nått jag måste jobba på. Men svårt!!
Våga visa känslor kattis!! Fan så mycket enklare!! Dumma jag!


måste känna när han sparkar mig!

Ziperall =)

ja men som jag sa så har våre one peace overaller kommit. Jag vet att de är fler än oss som oxå fått de =) MEN när jag beställde de så va de rea och är de så bra pris så får man faktiskt passa på :P Dom är OTROLIGT sköna så de va de värt =)




fettot från sidan =)


våra fiiina namn!!


v27

jaaahaa, då har man gått in i veka 27...spännade värre. Vad ska man säga, joo han har lagt sig konstigt med benen på höger sida och sparkar på mitt revben när jag sitter. TACK sötis :-* !! Sen när jag ligger på höger sida så sparkar han som en galning.
 Idag skulle jag kolla om de behövdes rakas där nere och nee, nu ser jag knappt puppa min längre. Såå spännande...då får man köra på känsla. Jag kan inte se puppa och kan inte ligga på höger sida... och han sparkar som en tok. Skönt att de blir bättre =) men jag klagar inte :D
Sen börjar min navel pluppa ut nu... =)

Sen har våra one peace overaller kommit :D kommer bilder på de nått å =)
På torsdag kommer en tjej och ska massera och ha laser på Pilo. Jag hoppas detta funkar nu! I övrigt ser han bra ut, förutom att han svackar i traven. Glad kille!


RSS 2.0