Blacksås

I helgen va vi upp till de berömda berget som jag inte bestigit sen lågstadiet. Nu var de dags! 
De finns två vägar upp tydligen. En brant som man får klättra för att komma upp. Och en finare stig som är mer en promenad. 
Mamma har tjatat på mig länge att vi ska dit upp. Men hon har inte orkat gått upp. Sitter i permobil hemma när hon är ute och kan bara gå korta streckor. 
Hon ville jag skulle ta hästen. Alltid tyckt att hon är lite galen. Vem tar upp en häst på ett berg. Haha. 
Eftersom de va härrans många år sen jag va upp då visste jag inte om de gick.. Frågade en massa folk och fick olika svar.. "Självklart går de!" Eller "jag skulle aldrig ta upp en häst där!"
Så blev sjukt osäker på vad jag skulle lita på och om jag hittade dit. Men på me GPSen och tog med bror dagen innan så fick se vägen dit och vägen upp.. 
"detta läre funka!" tänkte jag. Så då va allt klart. Vi skulle ta oss upp för ett berg med häst. Ja de va naturreservat. Vad betyder egentligen de? Fick jag rida där? Jag kommer ju leda hästen så vad ska den göra för skada. De som stod va "rida och cykla i terrängen förbjudet" 
 Jag ansåg att leden inte va förbjuden och terrängen inte va stigen. Fyrhjuling spår syntes tydligt på leden, där var marken förstörd av de stora spåren. Hört att krossar och även mc varit upp. 
Så mina små barfota fötter på min häst skulle knappast göra nån markant skillnad i underlaget. 
Dit tog vi oss iaf.. Backen upp i slutet av berget var lite trög för min stackars bil, men den kämpa på 😊
Men det var en lyckad fin dag. Han kämpade på med både packning och mor på ryggen.. 
Där uppe grillade vi och umgicks. En riktig lyckad dag.. Mina 2 bröder med respektive var med. Bara en broder som fattades. 
Lite brant vägen ner på dina ställe men fasen va snäll min häst är, en riktig ängel..
 Att han en gång ansågs att hamna på slakt kommer jag aldrig förstå. Hade inte kunnat hittat en bättre häst 💖

Jag och saffe
Björn med dotter och Stefan. 

Mamma med saffe 







RSS 2.0