norrsken

åååh va härligt de är med norrsken. Syns ofta här ute, i stan är de omöjligt å se de men här ute syns de väl, när man tar sina kvälls prommis med hunden brukar jag upptäcka de. Alldeles grönt på himlen. Synd att man inte kan få de på bild men lånat från nätet =)


på island där jag bodde uppe i norr va de riktigt tydligt norrsken på hösten. Så himla häftigt =)


Thias vakna strax efter 7. Niclas gick in och tröck in nappen så sov han till 9 :P
Han va så himla grinig igår kväll, men la sig strax efter 8.

Väntar med spänning efter tapesering av huset. 2 månader hade dom på sig, om 2 veckor har de gått 2 månader så hoppas på att få den där sablans tapeseringen så man kan börja göra ordning här hemma!

Funderade om jag skulle träffa mamma gruppen igen, va så himla längesen sist och vill verkligen se hur mycket de vuxit!

SE2000100235 Tindur från Höganäs

Idag va de en kille från Danmark som hörde av sig till mig på FB och undrade om jag ägde SE2000100235 Tindur från Höganäs. Jag svarade att jag gjorde de och han sa att han ägde hans morfar och ville lägga upp lite bilder på hans barn och barnbarn. Guuud va roligt tänkte jag. Måste in å kolla på marfarn och en mkt fin häst och nästan alla avkommor hade tävlat, hehe.

Lite bilder på släkten: Först Tindurs mamma: Fluga fra Brattholti, Hon kom till sverige dräktig med Tindur i magen. Så han är iaf gjort på island =) 





Pappan är: Sproti fra Haeli




Fina  föräldrar, men vad hände med Tindur?? Då han har fina hingspoäng med 119 blup poäng. Pappan ska tydligen gett mycket bra avkommor.
Morfar heter Farsæll fra asi och är en klass 1 hingst.



Japp, kanske lite kul för häst intresserade. Om nån har avkommor från Farsæll så ville han ha kontakt med dom för å lägga ut lite bilder på barn/barnbarnen =)

Tandis, leka och cykelvagn...

Jaha, i torsdags va jag till tandläkaren för koll på Tindur. Maria har sagt att han varit styrig i munnen, jag säger att han gör saker för jävlas.
Han får massage och hon går igenom hela kroppen så vet att han inte har ont nånstans. Men han är bra på jävlas ibland =) Han hade iaf inge fel, de va lite vass så hon raspa dom lite. Men min SNÄLLA häst ville inte va snäll när vi kom till kliniken. Vi har ju aldrig varit in med han förr. Men när vi ställde oss i spiltan blev han orolig, dom fick inte kolla hans tänder så han fick lugnande. Och när han får lugnande kan han knappt stå, så fick vänta länge innan jag kunde ta med han hem.
Men allt gick bra iaf.






Sen när jag väl fick hem honom så kom Jossan så släppte vi hundarna ihop, de brukar gå ganska bra men i slutet fick hennes hund för sig å börja jucka på Elvis, de va lite tråkigt :s




Sen har vi köpt cykelvagn. De ska bli så skönt att kunna rasta hund och sig själv lite. Lite mer frihet liksom. Så hela familjen kan åka på mysiga cykel turer i sommar. Mycket nöjd med mitt beslut, har ej provat än men de kommer =) Thias har iaf prov suttit och han verkar gilla de  =)
Beställde på nätet, väldigt snabb leverans kan jag säga. Love the internet :P Billig va den med!


-10 och vet.

visst känner jag mig fortfarande som en tjockis men gått ner iaf 10 kg =) har fortfarande några kg kvar. Skulle vilja gå ner iaf 7 kg till =) men de går sakta men säkert.
Idag ska jag till vetrinären med Tindur, vi ska ta en koll på hans tänder, se om allt är som de ska. Varit lite styrig så kan va nå som ligger och gör ont.



Thias ska bara sitta i gåstolen och får mEr och mer tag på grejer. Lägger han ibland så han kan få lära sig krypa men verkar inte finnas nå intresse i de.

Lånen är fixad, vi har betalat av våra medlemslån på swedbank, så nu har vi inge mer sånt och betala. Så underbart, nu har vi bara huslån, men har 2 hästar, transport, 2 bilar ändå =)

Tänkte oxå börja på valpkurs med Elvis med Maria och hennes valp. Men snart ska han kastreras så de blir nice =)

Kommentera mera =)

fest

jaha, lite nytt då. I fredags hämta pappa Elvis, han tycker om han så mkt =)
Vi åkte neröver till Niclas familj som hade fest för att hans syster Åsa fyllt 40 och firade 10 års bröllopsdag. De förnyade löften oxå =) Vi hade med thias och de gick bra till en början, plockade fram gå stolen så han fick mingla bland folk, de va poppis, sen blev han hungrig, fick mat och somna. Somna alltså runt 20. Sen vakna han en timme senare. De började spela så blev ganska hög musik så fick flytta vagnen till ett annat rum.
Vi hade ju precis köpt hörlurar till han utefall han skulle behöva de nångång och de behövde han då. Men kan inte säga att han va glad när han vagna. Mer stoneface har jag aldrig sett, inte en min. Så när de spelat klart vid 22 gav vi oss hem, så han fick sova lite, visste att han va trött.
Vi va hemma runt halv 2. Niclas va inte pigg, pussa mig snabbt gonatt, sen somna han =) Men va ändå trevligt folk, även fast de blev lite fulla och alla skulle gulla med trötta Thias <3







Trött killen...



Niclas skratta och sa "sladdbarn", dålig humor =)

bråk unge, fläkt å mobbe

Thias har lärt sig öppna lådor, duktig kille :P hehe, kan tänka mig hur de blir när han börjat gå. Han drar och sliter i allt, helt tokig!
Fläkten har kommit på sin plats, sååååååå fin, börjar kännas som ett kök nu. Underbart värre =)




åååh, köpt ny mobil oxå, min gamla hedliga rätt nya knappmobil bestämde sig för att inte funka och blev svart när man öppna luckan. (ihopfällbar mobbe) Jag har letat på stan efter nå passande men där fanns inget,  pallar inte med nå iphone och touch mobil och vafan allt är. Orka.
Skriva sms på en glasskiva är inte min starka sida. Men hitta THE ONE, i think. Kräsen är jag med mobiler, vill inte ha alla super jobbiga finesser och sånt shit. Denna mobbe hade både knappar och touch, så coolt. Jag skriver mess med knapparna och resten med tuochen, helt underbart. Passar mig perfekt! Jag beställde den från nätet i fredags och i tisdags fick jag hem den. Den heter Nokia X3-02. And i love it!




Köket

De har börjas på mer med köket, fog fick vi upp och ska få upp fläckten snart =)
Lite rädd blev man när fogen kom upp :P



bättre i magen å rumpen

Thias har blivit bättre i magen och rumpen =) De röda höll i sig bara en dag, smörjde flitigt med zink salvan sen va han bra =)
Magen höll i sig typ 3 dagar. Riktigt jobbigt. Inge tänder än heller, man undrar när de tänker dyka upp, är vissligen bara 7 månader men ändå :P
Idag va jag på en tur med väldens bästa Tindur. Han är för underbar. Elvis hänger med oss på turen och han tycker de är super kul. Hänger med bra i traven och galoppen =)
Niclas tog en lite rolig bild =)



ibland kommer inte Elvis längre än till hallen efter en tur med hästen =)



Sen stack jag och Maria och kika på Istölten. Som vanligt ska de ju finnas en riktig Elit häst medans alla andra han "vanliga" hästar, vem vann?? :/ lite fusk tycker man allt. Men vad gör man inte, låg 4000 i toppen.





Smälter man or what när de små skrattar, de är ju föööör underbart!








forts...

Har använt den där zink salvan på rumpan som blir som en hinna. De verkar funka bra, de röda är nästan borta och inge grin vid bjöjbyte =)
Sen svarar jag på lite kommentarer här :P
tack för alla tips, han har inte exsem i ansiktet, han är lite torr över kroppen (men de brukar bli de över vinterhalvåret, absolut inge farligt) (inte röd nånstans), men de absolut inge exsem. Han har blivit så här i magen nu men de behöver inte betyda att de är allergisk mot mjölk. har aldrig haft problem med varken magen eller huden. Jag byter blöja så ofta som de behövs och kollar ofta om han bajsat =)Han är glad i övrigt.
De ger väl sig, här om dagen va han hård i magen...men de kan vara för att han får vanlig mat ibland oxå =)
Han verkar sen med tänder tycker jag =)

dålig i magen

Thias har varit/är dålig i magen. Han bajsar väldigt mycket och väldigt löst. Ibland har vi inte hunnit tagit han i tid och han har inte sagt till, de fräter ju på lilla rumpen och han har blivit röd. Vi smörjer han med sån där super fet kräm som knappt går bort. Igår grinade han så himla mycket och länge att jag trodde de va nå fel på honom. De va när jag skulle byta blöja, de gör ont i lilla rumpen. Stackars fisen <3
Mamma säger att de kan bli så när de ska få tänder?! Nån som har erfarenhet av detta? Tycker så synd om honom. Men ändå är han rätt glad ändå.
kan ju inte säga att jag gått ner speciellt mycket typ 8 kg allt som allt, men jag har inte gått upp och jag mår bra. kommer fortsärra så här ett tag men vill börja äta gröt morgon och ev en nyttig macka =)


suger på tummen ganska ofta faktiskt..




ett hus som är lika som vårat hittade jag på prommisen min =)


härligt å gå förbi mina hästar när man är på prommis =)


god frukost =)

kaklet i köket satt....

igår fixa vi kakel i köket. Fattas fortfarande 2 luckor till köket eftersom vi fått fel storlek.
Men de börjar bli nice nu =)








Vad tycks???

fått lite ordning....

Äntligen lite mer ordning i huset. Lämnade bort både barn och hund igår. Hund fick vara hos maria och hennes 2 hundar. Han va igång hela tiden sa hon, klart man passar på.
Thias fick va med Erika en sväng. Så vi städa, plocka ordning grejer, fick upp kartonger på vinden, sorterade ut grejer vi inte kommer använda och skänkte de till Erika som förhoppningsvis kommer flytta hem ifrån en vecker dag :P så nu har vi bättre ordning, fick oxå upp vetrinskåpet i köket. Idag ska Niclas börja kakla lite. Såååå snyggt kakel!!!!
Känns fortfarande lite stopp eftersom vi väntar på tapesering, så de suger ju lite :s


Rooth med thias.





Elvis hänger med när vi travar på =)


snyggaste kaklet, dyrt som fan med :P



Myshörnan på soffan =)

klagomål 2

klagomål nr 2, för den som örskar läsa!
Japp, idag va de träff med de som köpte lägenheten, vi skulle få våra pengar. Vi har inte sagt något eller varit nå elak utan jag hade tänkt ta de efter vi fått pengarna.
Japp, de började direkt när vi kom in. "-Är de nå mer vi behöver veta om i längenhet, nå fel eller nå sånt?." Nee sa vi, tycker att den är ganska bra skick.
Nästa dumma fråga "- Hur duschar ni?". ööööh jaa som man brukar?! eller vadå?
"-för dusch hållaren tippar ner hela tiden när man ska duscha, den orkar likom inte hålla upp dusch munstycket, strålen hamnar liksom i väggen." öh jaha, jag har då duschat så den inte tippar ner och Niclas sa att han brukar hålla i den så han har inte tänkt på de.
"-ja sen va ju ju handfatet. knappen där bak på kranen funkar inte. Man kan inte tappa upp vatten?" eehhh de vet vi inget om, för vi har inte använt den sa vi.
"-sen en sak till på handfatet, de är liksom rost i mitten på den där ringen (där vattnet rinner ner). Vi får inte bort de" AMEN ursäkta mig!! De är inte nytt heller, inget som vi bytt och de kan faktist bli så ibland.
Vad trodde som?? Att allt va sprillans nytt och att de skulle få flytta in i ett slott???
Du kom mäklaren in "-ja, fast nu är de ju så här att ni har redan skrivit på ett kontrakt att ni tagit lägenheten i befintligt skick"
Bra där!! Snacka om att börja med å klaga!

Vi skrev på papper, allt va frid å fröjd, vi prata om vädret.

Sen öppnar Kattis käften!! FRIDEN IS OVER!!

jag började lite snällt!: "-jag måste då säga att jag tycker att veckan som varit har varit väldigt jobbig för oss. Tycker att ni varit respektlösa som varit på oss när vi varit i lägenheten om saker som ska fixas och att vi inte ska glömma de och så"
Hon såg sjukt frvånad ut!
"-Nemen vadå, nu förstår jag inte vad du menar, jag har ju pratat med Niclas och vi har ju ringt före och då har de inte varit nå problem"
"-Ne men ni har bara kommit in i lägenheten när vi hållt på och klagat på dittan och dattan. Vi har känt stor press av er" sa jag
"-ja men de är väl klart man måste städa och så"
"-ja fast nu handlar de inte om de utan att ni varit in flera gånger och "tittat till" oss och vi har inte tyckt de varit okay"
"-men varför säger ni detta nu?? Ni kunde väl sagt de då och i torsdags kom vi in för att ni sa att vinden va klar men den va inte städad eller nått utan de fic vi fixa"
"-ja fast de va helgen före och handlar inte nått om förra veckan, då va ni dit några gånger bara ändå och de är de vi inte gillar, sen har vi inte sagt nått för att man vill ju inte va otrevlig heller" sa jag.
Åsse kommer hon med massa ursäker.
"-ja men ni sa att ni ville använda lördagen till att städa oxå men nu hade vi liksom bestämt att vi skulle flytta grejer då, vi hade bestämt med släkt" säger HON.
"- jaa fast nu handlar de inte om de, nu handlar de om att ni kom in mitt i veckan, sen jaa vi ville ha lördagen på oss för att Niclas varit sjuk och vi inte hunnit med och fixat nått. Ni hade kanske kunnat skjutit på de ett par timmar iaf, men de jag ville komma fram till iaf va att jag tycker de varit respektlöst ochvi har inte mått så bra av de"
"-jag förstår iaf inte alls vad du pratar om"
"-säger bara som jag känner" sa jag
Mälkaren:
"-ja men nu ska vi inte va sura här mot varandra utan va glad att de är över"

vi höll med, kärringen kläcker ur sig nått som "-ja men de är mer fusk med städningen men de tänker vi inte tala om"

Ja men alla glada nu, vi alla fejk ler!! Tack för en bra affär?! kanske?? Innombords skrek jag "FAR ÅT HELVETE KÄRRING JÄVEL". Gubben bara va tyst. Va gör man inte för husefriden???!!!


URSCH!!! Jag stör mig på na!!! Inte vet jag om nån örska läsa men ni som gjort de kanske förstår :P
 
Måste säga att jag är glad å slippa dom. Enda gången vi kommer höra av dom igen är när vi ska betala februari el räkningen.



Jaa varför hatar folk kattis?? Joo för hon kan inte hålla käften!! Säger lite som hon tycker.... Ursäkta mina ordval =)

Puss på er andra

RSS 2.0